Dodaj do ulubionych

Do Jul-kota - FAQ o kotach.

16.01.03, 15:39
Jak zauważyłem coraz częściej odwołujesz się do wątków, które już były
poruszane.
Mam propozycję jakbyś w wolnym czasie spróbował to razem zebrać i napisać
coś w rodzaju FAQ o kotach? Może panowie doktorzy by to od swojej strony
zrecenzowali, a webmaster pomyślał jak zamieścić na stronie?
Maciek
Obserwuj wątek
    • jul-kot Re: Do Jul-kota - FAQ o kotach. 16.01.03, 17:34
      Witam!
      Odwołuję się do starszych wypowiedzi, bo problemy się powtarzają. Sprawy
      karmienia, wychowania, chorób czy też sterylizacji wynikają stale. Gdyby
      niektórzy uczestnicy forum przejrzeli wątki, może nie musieliby pytać. Ja tez
      myślałem o zebraniu tego, ale gdyby dołączyć jeszcze pocztę, pewnie byłaby to
      spora książka. Na razie mam wszystko na dysku i czasem nawet tam zaglądam. Nie
      mam obecnie tyle czasu, żeby te tematy porządnie opracować, więc myślę, że jak
      na razie zostanie po staremu – przeważnie odzywam się, gdy uważam problem za
      istotny, a inne wypowiedzi za niepełne.
      Jest jeszcze inna sprawa, to jest w końcu forum, a ja nie muszę mieć racji,
      każdy sam wyrabia sobie swoje zdanie – Panowie Doktorzy też nie zawsze się ze
      mną zgadzają, albo ja z nimi, co więc by było z tą recenzją?

Na pocieszenie powiem, że nie wszystko sam wymyślam, sporo z tego, co piszę, a
      nawet dużo więcej można bez trudu znaleźć w książkach. Cytuję z
      wątku „odchudzanie kastrata”:

„...Zgodnie z obietnicą podaję tytuły poradników/książek o kotach. Ich autorzy
      są miłośnikami kotów, lekarzami weterynarii z wieloletnim doświadczeniem.
      Wykazują zdrowe podejście do wielu problemów, w tym do problemu żywienia.

Doris Quinten-Graef „Co dolega mojemu kotu”
      Dawid Taylor „Ty i Twój Kot”

Szczerze zachęcam wszystkich do lektury. Znacznie łatwiej i taniej jest dbać o
      zdrowie zwierzęcia niż go leczyć... „

Pozdrawiam, Juliusz.

• macpor Re: Do Jul-kota - FAQ o kotach. 16.01.03, 17:55
        Szkoda, że nie masz czasu...
        FAQ na stronach internetowych z różnymi poradami są głównie tworzone wtedy gdy
        się okazuje, że odpowiada się na te same pytania po raz n-ty. Starzy wyjadcze
        się denerwują co się znowu tym głowe zawraca, a nowi nie rozumieją ich
        zdenerwowania. Możesz z czasem dojść do tego etapu - a szkoda było by twojej
        wiedzy i doświadczenia.
        Że sie Panowie Doktorzy nie zgadzają to ich problem, muszą być świadomi, że
        wiedza fachowa nie zawsze może zastąpić doświadczenie. Ale i doświadczenie bez
        fachowej wiedzy może czasami sprowadzić na manowce. Myślałem o czymś w rodzaju
        dopisków, że uważają, że należy postępować inaczej. Jednak weterynaria nie jest
        aż tak wrażliwym problemem jak leczenie ludzi tu różnica zdań nie zakończy się
        wsadzeniem kogoś do więzienia. A może się myle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka