Dodaj do ulubionych

jaka dieta dla jamnika

10.12.06, 18:26
bede bardzo wdzieczna za podpowiedz czym karmic 12 miesiecznego jamnika,ktory
nie chce jesc ani suchej karmy, ani gotowego jedzenia ztorebki.ile razy
dziennie powinnam dawac pieskowi jesc?czy moge gotowac kuczaczka, watrobke
itp?czy sa jakies zalecenia,ze np watrobka 1 raz w tygodniu?moj weterynarz
mowi,zeby dawac co piesek lubi.a przy okazji bede wdzieczna jezeli
orientujecie sie Panstwo -o polecenie kogos super w Krakowie
Obserwuj wątek
    • jottka Re: jaka dieta dla jamnika 11.12.06, 12:09
      a on jest zdrowy? bo jeśli tak, to zwyczajnie kaprysi i trzeba zastosować metody
      brutalne - miska o określonej godzinie, po pół godzinie zabieramy, następna
      porcja dopiero wieczorem, w międzyczasie nie reagujemy na żadne urażone kwiki i
      awantury:)

a co do karmy to zasad jest wiele - jeśli ciapek jest zdrowy, to ty musisz
      wybrać, czy chcesz go żywić karmami gotowymi, czy sama w domu będziesz mu robić
      jedzenie
      • jottka Re: jaka dieta dla jamnika 11.12.06, 12:11
        aha, co do weta - jeśli chodzi o klinikę i choroby skomplikowane, to będzie
        'arka', a jeśli chodzi o dobrego weta od psów na co dzień, to może być np. dr
        badowski z 'amavetu' na centralnej, dobre rzeczy słyszałam też o dr. kujawskim,
        gabinet ma na piłsudskiego
    • anna.jozwik Re: jaka dieta dla jamnika 11.12.06, 15:30
      Jakiś nietypowy jamnik - jamniki to zazwyczaj bardzo żarłoczne stworzonka.
      Dlatego niestety często przypominają foczki :/
      To zy będizesz go karmić karma suchą, gotową, czy tez sama będizesz mu gotować,
      zalezy ile czasu i wygody chcesz poświęcić pieskowi. Karmy suche są
      wygodniejsze i jest ich duży wybór.
      Jedzenie gotowane jest trudniejsze w przygotowaniu, ale zawiera wiecej witamin
      i składników minerlanych łatwiej przyswajalnych dla organizmu. Pies powinien
      dosatwac białko, węglowodany, tłuszcze i błonnik. Białko to mięsa, podbroby i
      nabiał, może być wszystko co wymieniłąś. Węglowodany to np. ryże, makarony,
      kasze, ziemniaki. Błonnik to warzywa. Mieszja te skąłdniki ze sobą w jednym
      garnku, będą wówczas smaczniejsze.
      • misiafisia Re: jaka dieta dla jamnika 18.01.19, 11:29
        U nas na szczęście pieski zjadają wszystko, zakochały się w karmach z Bozity, mają duży wybór zarówno suchych jak i mokrych. Jest również u nich gwarancja smaku, czyli jak pieskom nie posmakuje coś, co jest niemożliwe :) to można to zwrócić.
    • radzikoj Re: jaka dieta dla jamnika 20.01.19, 12:58
      a jakich karm probowalas? ja zanim znalazlam karme ktora moj pies bedzie jadl przetestowalam wiele firm, pozostalam przy bozicie. maja duzy wybor jesli chodzi o karmy i smaki. zamow pakiet startowy ktory rowniez maja w swojej ofercie a zobaczysz ze polubi ja ;)
      • jamniczydlo Re: jaka dieta dla jamnika 03.02.19, 23:33
        Możesz gotować pierś z kurczaka+ryz+marchew. Albo gotowana ryba, albo surowe mięso+surowe jajko.Wejdź na instagram poszukaj loulouminidachshund. Mój pierwszy jamnik sto lat temu jadł to co my (takie były czasy) a też był niejadkiem. Jednego dnia nic nie jadł innego wieczorem zapachniało mu mięso z zupy i wszyscy odejmowali sobie od ust bo piesio zapragnął jeść:)
    • mietusek2 Re: jaka dieta dla jamnika 30.05.19, 20:49
      ja kupuję karmy na krakvet, sklep zoologiczny
      osobiście zamawiam tam karmy mokre z bozity, ale mają różne rodzaje karm, dla młodych psów też na pewno coś znajdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka