Dodaj do ulubionych

klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWAGA!

27.12.06, 14:42
Witam,
Chcialabym podzielić się z Wami moimi doświadczeniami dotyczacymi lecznia
zwierząt. Ponad 2,5 tygodnia temu mój pies podczas cosobotniego hasania w
lesie rozciął łapę. Ponieważ przebywaliśy na wsi,zgarnleismy psiaka do
samochodu i wróciliśmy do Warszawy.
łapa na poczatku krwawiła, założyłam psu opatrunek, wieczorem krew przestała
płynąć. Zdarzenie miało miejsce ok.14, u weta byliśmy o 20 - udaliśy sie do
kliniki na Powstańców Śląskich w Wawie.Pani nakrzyczała na nas, że tyle
czekaliśmy i ze rana jest głeboka ale po takim (?) czasie nie nadaje się do
szycia, więc założyła mu opatrunek i pies dostał antybiotyk. Skasowana nas 60
zł. Co 2 dni mielismy sie stawiac w celu zmiany opatrunku oraz podania
antybiotyku, za każdą wizyte 40 zł. Po tygodniu, gdy łapa sie nie goiła
(zajrzałam psu sama pod opatrunek) poszlismy do innego weta (nie będe
podawała nazwy,bo ktoś posądzi mnie o reklamę :) Lekarz złapał się za głowę!
Okazało sie, że łapa przez ten tydzień nie tylko sie nie goiła, ale także źle
ja oczyszczono i rana dodatkowo się rozerwała od chodzenia!!!!
Łapę zszyto, dziś idziemy na zdjęcie szwów.Pies jest wreszczie radosny, ma
apetyt i nie próbuje sie szalęńczo lizac po łapce.
Radze uważać na te klinikę-tym bardziej, że nie pierwszy raz słyszę o takich
przypadkach.
PS MOże Wam się to przydac - ranę można szyc, jak się okazało, do 8 godzin po
wypadku :) Jak się okazało, także po tygodniu :)
Pozdrawiam wszystkich właścicieli czworonogów
Obserwuj wątek
    • edithea Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 18:47
      Boże, kto te studia na weterynarii kończy. Do łopaty konowały by lepiej poszły.
      Dużo zdrowia dla psa :)
      • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 19:02
        edithea napisała:

> Boże, kto te studia na weterynarii kończy.
        tacy sami jak ci co amnestie maturalna dostali
      • skkalina Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 19:04
        podejrzewam, że z wyciągania pieniędzy od klientów mieli celujący (na tych
        studiach). Dlaczego Saralee nie chcesz podać namiarów na weterynarza uczciwego i
        kompetentnego? Należy mu się darmowa reklama, prawda???
        • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 19:09
          skkalina napisała:

> kompetentnego? Należy mu się darmowa reklama, prawda???
          to mu ta reklame oplac
          forum nie jest tablica reklamowa
          • skkalina Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 19:22
            ontarian, polecenie, to forma BEZPłATNEJ reklamy, na którą sobie trzeba
            zasłużyć. Ostrzeganie przed dyletantami - tak, a polecanie dobrych nie? Przemyśl
            to jeszcze raz i jeszcze raz...
            • skkalina Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 19:22
              i załóż nowy wątek, bo nie pasuje do obecnego. (ontarian)
            • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 19:47
              skkalina napisała:

> zasłużyć. Ostrzeganie przed dyletantami - tak,
              tego nie powiedzialem
              takie ostrzeganie jest antyraklama
              ktora moze byc przez konkurencje robiona
              i tez nie powinna sie odbywac na forum
              • skkalina Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 20:02
                ontarian, przecież Ci napisałam: pomyśl jeszcze raz. I poczytaj regulamin.
                • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 20:17
                  regulamin mialem przyjemnosc niejeden raz przeczytac
                  mysles natomiast, to tu nie ma nad czym
                  tobie z kolei myslenia zalecac nie bede, bo i tak nic to nie da
                  • skkalina Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 20:41
                    ontarian, nie ten wątek, nie to forum, dziecię neostrady, załóż sobie forum,
                    albo chociaż czapeczkę, żeby Ci się te dwie komórki nie przegrzały. I
                    skonfiguruj język polski na klawiaturze i poczytaj, chociaż jeden raz, tekst
                    przed wysłaniem, bo czytać hadko (zajrzyj do Sienkiewicza, jeśli ten ostatni
                    wyraz wyda Ci się niezrozumiały)
                    • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 20:53
                      skakalino, zajmij ty sie lepiej szydelkowaniem
                      albo na drutach robieniem,
                      pisanie na forum niespecjalnie ci jakos idzie
                      nie mowiac o zrozumieniu tego co sie tu pisze
                      najwyrazniej dzieje sie tak dlatego
                      ze jedynie przeciag miedzy uszami posiadasz
                      • skkalina Re:Ontarian 27.12.06, 21:10
                        szydelkowaniem - powinno być szydełkowaniem
                        przeciag - powinno być przeciąg
                        mowiac - powinno być mówiąc

Ontarian napisał:
                        "mysles natomiast, to tu nie ma nad czym
                        tobie z kolei myslenia zalecac nie bede, bo i tak nic to nie da"
                        Tych słów to nawet nie ośmielam się poprawiać, bo zwykłam myśleć, nie "mysles"
                        Czyli, odpisując w Twoim tonie, drogi Ontarianie, między uszami to Ty nawet
                        przeciągu nie masz, kosmiczna pustka...

Przepraszam Saralee, że kłótnia z dzieckiem neostrady zdominowała wątek.

• ontarian skakalino 27.12.06, 21:22
                          skkalina napisała:

> szydelkowaniem - powinno być szydełkowaniem
                          powinno byc szdeLkowaniem
                          ktos taki jak ty, nie szydełkuje, a szydelkuje

> przeciag - powinno być przeciąg
                          powinno byc przeciong

> mowiac - powinno być mówiąc
                          powinno byc mowionc

> Tych słów to nawet nie ośmielam się poprawiać, bo zwykłam myśleć, nie "mysles"
                          nic nie zwyklas, bo ani myśleć, ani myslec nie masz czym
                    • iwa_ja Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 27.12.06, 21:00
                      Saralae, to juz jesteśmy dwie kryminalistki, ktorym kliniki mogą wytoczyć
                      proces! Och, jak sie cieszę!
                      A co do pseudo czy krypto, czy antyreklamy. Ja zostałam, niechcący,
                      uwiarygodniona, przez histeryczną reakcję Tamtej_Kliniki. A, zdaje się, to
                      forum ma m.in. pomagać wlaścicielom zwierząt w rozwiązywaniu ich problemów z
                      futrami, nie?
                      Na SGGW trafiłam, jak pisałam, zupełnie przypadkowo. Po 11 latach Rudolfa.
                      Nikomu nie zyczę terapii odchudzającej, jaka mi wcześniej zaserwowano. I nie
                      wynagrodzą tego zadne pieniądze (a spore były). Nie jestem egzaltowaną pańcią
                      piesia i szlag mnie teraz trafia, że dawałam się prowadzać tzw. lekarzom jak
                      krowa na postronku, odchorowując każdą wizytę. Mniejsza o mnie, najbardziej
                      boli to, ze tzw. weterynarz ma gdzieś uczucia zwierzęcia i traktuje go (i
                      portfel właściciela) jak wyciskarkę szmalu.
                      Ergo: o takich skandalicznych przypadkach trzeba pisać. I to boldem! Bo
                      zasugerowane przez TK (tamta klinikę) złożenie przeze mnie skargi bedzie
                      pingpongiem tylko z dwoma podmiotami, a TK klienteli nie odbierze.
                      A opisanie sprawy na forum może pozwoli się zastanowić niektórym właścicielom
                      (jeszcze) zdrowych psów, a właścicielom chorych oszczędzi łez.
                      PS. Zdaje sobie sprawę, ze zwierzęta żyją krócej niz ludzie. Ale jest okrutne,
                      ohydne, bezczelne i bestialskie żerowanie na uczuciach i zaufaniu. Szanowna TK,
                      jestem do dyspozycji!
                      • saralee Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 28.12.06, 09:31
                        Dziękuję wszystkim za miłe słowa :)
                        Jeśli ktoś chcialby dowiedziec się o dobrego weta na Bemowie - prosze pisac na
                        priva, na pewno podam namiary :)
                        Łapa zrosła się idealnie, pies nie utyka, jest szczęśliwy a Panie Doktor
                        dostały od nas wielką bombonierkę :) W sumie przeciez nie trzeba, ale wygląda
                        na to, że uratowały Bratkowi łapkę :))))
      • saralee Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 28.12.06, 12:40
        Ha ha :) Wkleiłam ten sam post na forum Warszawa->Bemowo. Poniżej post tzw.
        Miłosnika Zwierąt, hihi

Jestem zszokowany Waszymi wypowiedziami. Cóż za tendencyjność. Co to znaczy
        SKASOWAŁ...za wizytę i lekarstwa ???? Rozumiem że wypowiadająca się to
        uczennica szkoły gimnazjalnej a co najwyżej początek liceum... bo nie
        podejrzewam że ukończyła Pani wydział weterynarii i ma prawo do osadzania metod
        i technik leczenia ? nieprawdaż? Po pierwsze....jeżeli jest uraz i rana krwawi
        od razu konsultuje się z lekarzem a nie się czeka 6 godzin !!!! Rana mimo
        wstępnego zaopatrzenia winna być od razu zaopatrzona chirurgicznie o ile są do
        tego wskazania....każda rana to rana zakażona. Po drugie... Sz Pani idąc z
        pieskiem do PRYWATNEJ LECZNICY.... GODZI SIĘ PANI NA PONIESIENIE KOSZTÓW
        LECZENIA, WIZYT KONTROLNYCH, LEKÓW etc. etc. Więc czemu te uwagi ??? Czy jeśli
        idzie Pani np. do Prawnika ...którego warsztatem pracy jest biurko, długopis,
        komputer i kartka..płaci pani 200pln za porade ...też się Pani targuje ??
        Więcej pokory Proszę i ważenia słów...

Z pozdrowieniami na Nowy Rok i zdrowia dla Pieska

Milośnik Zwierząt
        • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 28.12.06, 14:23
          saralee napisała:

> Ha ha :) Wkleiłam ten sam post na forum Warszawa->Bemowo.
          to sie nazywa spamowanie
          • mama-rybki Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 28.12.06, 19:54
            Popieram autorkę postu!!!!!!!!!!
            Mojej przyjaciółki kot wypadł z okna i złamał nogę.Okazało się po jakimś czasie, że kotu zrobiła się
            odleżyna.We wspomnianej klinice przez miesiąc "leczono" kotu odleżynę(co pochłonęło 1000zł.W
            końcu ponieważ kot już miał wyraźnie dosyć, przestał chodzić i zaczął tracić apetyt przyjaciółka zdjęła
            opatrunek(którego lekarze z Bemowa nie kazali absolutnie zdejmować) .......... i łapka sama się zagoiła
            a kot z dnia na dzień czuł się lepiej!
            Omijajcie tę lacznicę szeeeerokim łukiem!
            A.
            • ontarian Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 28.12.06, 20:03
              mama-rybki napisała:

> Omijajcie tę lacznicę szeeeerokim łukiem!
              kazda lecznice najlepiej omijac
              bo w kazdej sami zlodzieje siedza
              ja od lat swojego kota do weta nie prowadzam
              i kot ma sie swietnie
    • myszyna Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 10.01.07, 02:16
      a nas w tej samej klinice leczą bardzo dobrze i to już od pięciu lat... I gdy
      operowali mi psa z wadą serca to miał taką opiekę i tak dobraną narkozę, że
      życzyłabym tego niejednemu człowiekowi... A poza tym nie zaczynają od
      strasznych leków, dziś zaproponowano suczce homeopatię, zobaczymy, może pomoże.
      I nigdy z nas nie zdzierali. Mogę natomiast zrozumieć, że drażni lekarza fakt,
      iż z głęboką raną przyjeżdż się dopiero po kilku godzinach, choć oczywiście nie
      jestem kompetentna, by wypowiadać się na temat sposobu leczenia. Ale nie
      zgadzam się, że to zła lecznica
      • elpasz Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 10.01.07, 07:14
        Czy możesz napisać na jakie schorzenie zaproponowano homeopatię i który z
        lekarzy tak leczy.
        Ja daję swoim psom leki homeo a mieszkam na Woli i dlatego interesuje mnie taka
        terapia w pobliskiej lecznicy.
        W tej lecznicy moja sunia przeszła zabieg, leczyłam też jej alergię-w tym
        zakresie mam pozytywna opinię.
        • myszyna Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 10.01.07, 11:39
          dr Monika Żak, pięciolatce po sterylizacji, która zaczęła siusiać przez sen.
          Jeszcze nie wiemy, czy się o uda, ale podoba mi się, że nie zaczyna od hormonów
          ani efedryny, tylko próbuje homeo, jeśli się nie uda, to hormony jeszcze zdążymy...
          Dużo zdrowia dla dziewczynki!
          • elpasz Re: klinika wet 24 h Bemowo ul.Powstańców śl. UWA 11.01.07, 08:09
            Poznałam dr Żak-byłam u niej na jednej wizycie (zdejmowała mojej suni temblak po
            zwichnięciu stawu biodrowego)poleciła ją moja wetka, byłam zadowolona.

Zapytam Cię jeszcze o homeo. Moja 12 letnia obecnie sunia miała 6 lat temu
            sterylkę. Od niedawna zdarza jej się popuścić mocz ale tylko gdy na raz dużo
            wypije. Jest to na tyle rzadko, że nie myślałam o leczeniu ale Twój post
            podsunął mi pomysł podania homeo. Przejrzałam książkę (ludzką)ale na
            nietrzymanie moczu jest dużo leków. Gdybym mogła skorzystać z Twoich
            doświadczeń-jaki lek dała dr Żak?
            pozdrawiam
            • myszyna to dobra klinika 11.01.07, 13:27
              PLANTAGO firmy heel. I wczoraj jej toto podałam po raz pierwszy, co prawda w
              dawkach jak dla ostrego stanu, przez dwie godziny co kwadrans 6 kropli, i cała
              noc minęła bez kałuży, więc chyba zadziałało.
              Nie wszystkie sunie reagują na homeo, gdyby Twoja nie reagowała, to jeszcze jest
              możliwe kilka różnych sposobów leczenia.
              A normalnie to PLANTAGO się podaje trzy razy dziennie sześć kropli na 30 kilo suki.
              Zdrowia dla zwierzaczki!
              • elpasz Re: to dobra klinika 12.01.07, 07:50
                Bardzo Ci dziękuję, moja sunia ogólnie reaguje na homeo, sprawdzone. A czy na
                ten....zobaczymy
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka