Dodaj do ulubionych

Krew w kale u Golden Retievera

03.01.07, 23:45
Witam! Moj 7-miesieczny golden robi co jakiś czas kupe z krwią. Byłem u kilku weterynarzy. Nie ma robaków itp. Właściwie wszyscy mnie zbywaja. Jakie badania mogłbym JESZCZE ZROBIĆ? WIEM, ŻE COS NIE JEST W PORZADKU. PIES JE KARMĘ ROYAL. NIE MA BIEGUNEK. POZDRAWIAM!

(To chyba jakas plaga chorych piesków w stylu Labradorów i Retieverów. Mój o którym pisze wyżej na domiar złego jest "chory" na wnętrostwo-czeka go operacja, a pies moich zajomych Labrador nie ma panewek w stawach biodrowych. Ręce opadają. Oba psy posiadają rodowody)
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Krew w kale u Golden Retievera 07.01.07, 14:44
      Jak dokładnie wygląda kał??? Czy w badaniu kału wychodzi krew, czy jest ona
      widoczna gołym okiem??? Jak wygląda sprawa jego gruczołów okołoodbytowych???
      Czy wykonywane były badania przeciwko pasożytom układu pokarmowego - jeśli tak
      przeciwko jakim???
      Jaką karmę Royala psiak dostaje???
      Pozdrawiam - ava
    • pgrz09 Re: Krew w kale u Golden Retievera 13.01.07, 17:43
      Piesek karmiony jest karmą ROYAL CANIN Labrador Junior, badanie ogólne kału było dobre, krew widać jak Pani napisała gołym okiem. Gruczoły podobno ok. Wykonane zostało badanie ogólne na pasożyty.
      • avasawaszkiewicz Re: Krew w kale u Golden Retievera 13.01.07, 19:29
        A proszę mi jeszcze powiedzieć, czy psiak ma bardzo tkliwy brzuch??? Jak długo
        to trwa??? Kiedy ostatni raz pies był odrobaczany, czy ma kontak z innymi
        psami??? Na Waszym miejscu zrobiłabym dwie rzeczy.
        1. badanie kału w kierunku pasożytów Gardia
        2. kupiłabym bakterie kw. mlekowego (Lactobacillus) np Trilac lub jakikolwiek
        zamiennik - jest wiele do wybory, są do podawania w tabletkach i do
        rozpuszczenia. Troszkę to poprawi florę bakteryjną przewodu pokarmowego i
        napewno nie zaszkodzi.
        Co jeszcez do tej krwi to niestety bez zobaczenia psiaka tez niewiele Wam
        pomogę. W pytaniu o wygląd kału czy jest tam krew miałam nadzieję,że coświecej
        mi napiszesz. Czy jest zywo czerwona, czy jest ciemna, czy jest pienista,
        podobnie co do opisu kału. Wiem, że to może śmiesznie brzmi ale przez internet
        nie ma innej możliwości. Czy konsystencja i kolor sie zmienia przy otrzymywaniu
        tego samego pokarmu. Czy pies zjada smieci?? Czy pies dostaje czasem kości??
        Pozdrawiam - ava
        • nancy75 Re: Krew w kale u Golden Retievera 18.04.07, 17:05
          mam podobny problem, dzisiaj ide z psiakiem do weterynarza. moj półroczny
          szczeniak robi kupki z krwią. nei ma biegunki, kupka jest raczej stała, i krew
          pojawia sie w "końcówce" wyprózniania sie. jest raczej ciemnoczerwona. poza tym
          nie ma innych objawów chorobowych - jest żwawy, ma apetyt itp. Przypuszczam że
          na któryms spacerze zjadł cos co mu podrażniło przewód pokarmowy (w jednej z
          kupek były kawałki patyka, mógł tez 'nielegalnie' zjesc kawałek kosci), bo tuż
          przed Wielkanocą miał robione badanie kału na obecnośc pasożytów (wynik
          negatywny, robali brak). Czy oprócz tego, co podejrzewam (uszkodzenie
          mechaniczne) mogą byc jeszcze jakieś przyczyny krwi w kale u szczenięcia?
          dodam że piesek je głównie purine pro plan dla szczeniąt plus gotowany ryż i
          gotowane mięso kurczaka z marchewką.

pozdrawiam

Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka