Dodaj do ulubionych

Sterylizacja psa

05.03.07, 23:42
Hej,
mam suczke i weterynarz stwierdził, że musi być wysterylizowana bo ma cukrzyce
czy coś w tym stylu.
Kosztuje to jakieś 300 PLN a nie chce wydawać na to kaski.
Gdzie w necie moge znaleźć info jak to zrobić samemu?
thnx za odpowiedzi pzdr
Obserwuj wątek
    • arshina Re: Sterylizacja psa 06.03.07, 08:12
      ja coś żle zrozumiałam czy ty chcesz sam własnoręcznie wysterylizować swoją
      suczkę??:O
      • venus22 Re: Sterylizacja psa 06.03.07, 10:20
        to przeciez glupia prowokacja.

Venus
        • lamancza Re: Sterylizacja psa 06.03.07, 23:18
          Prowokacja czy nie - mnie już nic nie zdziwi.
    • esqual Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 12:46
      czy brales/as pod rozwage autosteralizacje??Okazy odbiegajace od normy,nie
      powinno sie rozmnazac.Jestes tego swietnym przykladem..Pomysl o tym a sam za
      free podejme sie tego.Jak cos daj znac..
    • lady_koczkodan Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 13:00
      Nawet jeśeli 89 w twoim nicku to rocznik, w którym się wydałeś na świat, to i
      tak za stary jesteś na bycie aż tak naiwnym.
      Żeby samemu wykonać zabieg sterylizacji powinieneś:
      -zdać maturę
      -skończyć weterynarię
      -otworzyć własną klinikę vet lub się gdzieś zatrudnić
      Jak widać odrobinę drożej wyjdzie niż zabieg za 300 PLN
    • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 19:41
      Bez przesady, szukam fachowej porady a tu same bluzgi lecą :/
      Jak umiem psu dać zastszyk czy obciąć pazury to chyba coś znaczy, nie?
      Już znalazłem, że musi być narkoza dla psa, moge chyba kupić w aptece i podać
      psu? A pod narkozą to nic nie bedzie jej bolało przecież.
      • lady_koczkodan Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 22:06
        Ja nie bluzgałam. To tak, kakbyś chciał swojej mamie przeszczepiać nerkę, bo
        przecież zastrzyk umiesz zrobić. Też pod narkozą jej nie będzie bolało.
        A na poważnie: sterylizacja u suczki wiąże się z otwarciem jamy brzusznej i
        grzebaniem przy jajowodach. Myślisz że dasz sobie radę? A potem sunię zaszyjesz
        i będziecie żyć długo i szczęśliwie?
        • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 22:55
          To chamstwo porównywać czyjąś mame do psa.
          Pies to pies a człowiek to człowiek. Jak się pytam na tym forum to znaczy, że
          licze na jakieś fachowe odpowiedzi a nie wyzwiska i czepianie się mamy - to jest
          naprawdę świństwo!
          A jak ktoś sie pyta czym karmić tchurzofretke to mu powiesz, że tym samym co
          swojego tate?
          Troche kultury.
          • lady_koczkodan Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 23:26
            Nie porównuję twojej mamy do psa, tylko cię informuję, że dla każdego
            organizmu, ludzkiego czy zwierzęcego ingerencja laika byłaby po prostu
            zabójcza. Jeżeli masz ochotę pozbyć się psa, to go uśpij albo oddaj do
            schroniska, ale ponieważ zrozumiałam, że psa chcesz mieć nadal, to mówię:
            sterylizuj u weterynarza, a nie chałupniczo, bo nie dość że go zabijesz, to
            jeszcze umrze w straszliwych cierpieniach!
            Please, postaraj się czytać ze zrozumieniem, ja naprawdę nie chcę cię obrażać,
            tylko staram się trafić ci do przekonania (może zbyt obrazowo), że samemu tego
            nie dokonasz!
            Jesoo, mam nadzieję, że to rzeczywiście jakiś straszny żart, a ja dałam się
            wkręcić!
            • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 23:38
              To ty czytaj ze zrozumieniem. NIe chce sie pozbyc psa, moja sunia ma cukrzyce i
              jak bedzie miala cieczke to moze sie jej pogorszyc i lekarz zalecil
              sterylizacje. Chce pomóc Tosi o aniesie jej pozbywać!
              • lady_koczkodan Re: Sterylizacja psa 07.03.07, 23:59
                Żeby psu pomóc uzbieraj te 300 zł, inaczej mu zaszkodzisz.
                Czy zrozumiałeś?
                Prościej nie umiem.
                • szmaja Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 12:51
                  Nie karmić trolla!
                  Ludzie, litości!
          • gastropoda Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 15:54
            Jeżeli ty naprawdę chcesz to zrobic,to podaj kontakt zaraz przyslę ci policję
            będziesz ukarany za znęcanie sie nad zwierzetami!Swoim rozumkiem nie
            poimujesz,ze pies to taka sama istota żywa jak ty i twoja mama.Kim ty
            jestes,ze ty sam chcesz robic takie operacje domowym sposobem.To nie to samo co
            zastrzyk.Dziwisz się ,że forumowicze bluzgają na ciebie?Nie pomyslisz/czy w
            ogóle zdarza ci się myslec?/,że innformujesz nas tu na forum,że chcesz ZABIĆ
            SWOIEGO PSA ZADAJĄC MU UPRZEDNIO NIEWYSŁOWIONE TORTURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 17:28
              Nie strasz mnie policja, mam to gdzies. Skad mam wiedziec, że to jakiś
              superskomplikowany zabieg? Po to jest to forum więc się chce dowiedziec. Poza
              tym mój kumpel sam zszywał skórę swojemu psu jak sobie rozciął o gwóźdź i nic
              sie nie stało, piesek nadal sobie wesoło biega i jest zdrowy. Zamiast napisać że
              to trudne i musi to zrobic leakrz to wszyscy sie na mnie rzucaja z blzugami i
              obrażaniem.
              Tak to jest jak byle kto ma dostęp do neta.
          • gastropoda Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 16:25
            Jeszcze takiego ograniczonego gościa jak ty to w życiu nie spotkałam!Nie
            prsyszło ci do główki,zeby zarobic te pieniądze na zabieg u specjalisty?ŻADNA
            praca nie hanbi.Gdybym w żaden sposób nie mogła zdobyć tych pieniędzy to
            wolałabym żebrać na ulicy informując ludzi na jaki cel zbieram.Zabiegi
            weterynajne są tańsze w mniejszych miejscowosciach niż w dużych
            miastach.Mieszkam w Warszawie, psa leczę w Milanówku.Poproś lekarza o
            rozłożenie należności na raty ,idz do schroniska dla zwierząt tam też są
            lekarze,może pomogą.Kiedy twoj pies odejdzie z tego swiata/mysle,że jego
            jednak domorosły lekarzu weterynarii nie zabijesz własnymi rękoma tylko psu
            będzie dane zeisc z tego swiata w sposób naturalny/ to nie bierz już innego
            zwierzątka.Żeby mieć psa lub kota to trzeba mieć chociaż odrobinę rozumu i
            uczuć.
    • chiton Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 13:05
      Najpierw musisz ten zabieg pocwiczyć.Najlepiej na sobie.Sam się wykastruj! O
      ile nie skonasz z bólu i wykrwawienia/chociaż tak byłoby najlepiej dla ciebie i
      społeczenstwa/ to natychmiast udaj się do dobrego psychiatry.Nie wiem czy taki
      beznadziejny przypadek można wyleczyć,ale spróbuj.Dożywotni pobyt w domu
      wariatów to dla ciebie też dobre wyjście.
      • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 14:27
        i znowu bluzgi :(
        Czy wszyscy musza się znać na wszystkim? po to jest forum zeby sie zapytac jak
        sie nie wie. Jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie wypowiadaj.
        • grzybnia Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 15:05
          To proste! w sklepie kupujesz zestaw "Mały Chirurg" i do dzieła! Narkozę
          kupujesz oczywiście w aptece, bez recepty powinni sprzedać. Mozna tez
          przystapic do zabiegu bez narkozy ale nie polecam bo trochę cięzko trafić
          skalpelem tam gdzie trzeba i można wyciąc cos zupełnie inneg niz zamierzamy.
          Ogólnie to banalna sprawa i doprawdy nie wiem czemu głupie ludzie tyle kasy
          wywalaja na weta....Ja tam sama sterylizuje wszystkie moje zwierzęta jak leci
          (czasami nawt po dwa razy) a jak mnie najdzie to i jakis przeszczep
          walnę...Życze udanego krojenia.
          • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 17:25
            www.allegro.pl/search.php?string=ma%C5%82y+chirurg
            Ta, jasne. Nabijasz sie a ja pytam serio.
            • chiton Re: Sterylizacja psa 08.03.07, 19:06
              nad tobą można tylko płakac,albo śmiać się.Chyba tylko płakać,bo niestety
              chodzi o życie psa.
    • mlusca Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 00:13
      jarojaro89- to może byc sznasa na rozwiązanie twojego,problemu. W żadnym
      wypadku nie rób tego sam, bo zabijesz psa!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=58697878
      • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 12:27
        Przeglondnołem te informacje, dzięki za pomoc. Mogą zrobic ta sterylizacje za
        200. Zastanawiam się, bo zbieram na ipoda, mam już stówkę odłożoną. To naprawdę
        musi zrobić weterynarz?
        • pojawaj Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 12:39
          Naprawdę, wyłącznie weterynarz. To zbyt skomplikowany zabieg. Właściwie nawet
          nie zabieg, a operacja.
          • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 12:47
            Może uzbieram tą stówe do 24 marca. Bo weterynarz mówił, że cieczka u cukrzyka
            może bardzo pogorszyć stan psa a sterylizacja zlikwiduje cieczke. Bo na razie
            Tosia z insuliną i karmą dla cukrzyków dobrze sie miewa, ale jak będzie miała
            cieczke to może jej sie pogorszyc i to bardzo.
    • gastropoda Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 13:06
      Wiesz mi,myslałam,że jesteś jakiś beton albo sadysta.Widzę jednak,że nie
      zdawałes sobie sprawy jaka to poważna operacja i kwestie finansowe mają tu duze
      znaczenie/u mnie też/.Skoro Twoj pies ma cukrzycę to tym bardziej musi być pod
      opieką lekarza- u cukrzykow rany ciężko się goją.Idzie wiosna ,zawsze będzie
      można zarobic parę groszy np.przy zbieraniu owoców.Najważniejsze,że kochasz
      swojego psa.Pozdrowienia.
      • szopiczka Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 19:10
        jarojaro89 powiedz mi kto w takim razie finansuje karme specjalistyczna wizyty u
        weterynarza itp. rzeczy?podejrzewam ze rodzice wiec moze po prostu umow sie z
        nimi ze oddasz ta stowe jak uzbierasz...ja np ze swoim dzieckiem poszlabym na
        taki uklad i bylabym bardzo szczesliwa ze mam tak odpowiedzialne dziecko...

ps.mimo wszystko i tak mam wrazenie ze jestes trolloslawem bo w zyciu nie
        spotkalam sie z takim pomyslem i raku logicznego myslenia...
        • jarojaro89 Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 21:00
          jak juz to cie intersuje to mieszkam sam z mamom a na Tosie czasami da coś
          babcia. Jednak od razu 300 zł wywalić to nie damy rady, mama powiedziała że sam
          musze uzbierać. Będe musiał wziąć tą stówke co mam na ipoda, zbierałem od
          gwiazdki ale trudno.
          • gastropoda Re: Sterylizacja psa 10.03.07, 23:13
            Dasz radę!
            • szopiczka Re: Sterylizacja psa 11.03.07, 08:47
              to wiesz co bym zrobila na Twoim miejscu?poszlabym di weterynarza powiedziala ze
              mam tylko stowe na sterylizacje i ze druga czesc odrobie u niego w gabinecie
              przez ile i jak tylko bedzie chcial aby tylko wysterylizowal Tosie...naprawde
              dla chcacego nic trudnego
              • albert.flasz1 Re: Sterylizacja psa 11.03.07, 22:22
                Ja knurki kastruję po 5 złociszy od sztuki a mój konkurent potrafi to robić
                nawet po 2 zł. A u Was - ile biorą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka