08.04.07, 00:41
Chciałabym przygarnąć Yorka lub zakupić za jakieś rozsdądne pieniądze załużmy
do kwoty 500 zł.

Czy jest ktoś kto miałby Yorka - suczkę?

Jeśli wybrałam złe miejsce na takie ogłoszenie to proszę przekierować mnie na
właściwe :)

Obserwuj wątek
    • bell_a Re: Witam 08.04.07, 00:46
      chciałabym młodego Yorka suczkę 1 - 2 roczną.

Z góry dziękuję za jakieś informacje :)
    • k.gralak Re: Witam 08.04.07, 20:50
      mam pytanie: dlaczego akurat york?? dlaczego suczka??
    • rezurekcja Re: Witam 08.04.07, 21:06
      bell_a napisała:

> Chciałabym przygarnąć Yorka lub zakupić za jakieś rozsdądne pieniądze załużmy
      > do kwoty 500 zł.

Jorki to teraz modna rasa, nie wiem, czy ktos ci da.
      Poszukaj na dogomanii czy tez - o ile istnieje, ja nie sprawdzalam - na forum
      o jorkach.
      • angieblue26 Re: Witam 09.04.07, 08:29
        Mnie ciekawi bardziej : dlaczego akurat na tym forum ? ;-)
        • lucek361 Re: Witam 09.04.07, 12:47
          Witam!!
          Miejsce nie jest najgorsze - w koncu to forum o psach i dla psiarzy, prawda??
          Zawsze moze przeczytac ten post ktos kto chce sprzedac lub oddac Yorka lub ktoś
          kto takiego kogoś zna:)
          A co do sprawy autorki postu to bardzo wątpię że odda Ci ktoś Yorka:/ Niestety,
          ale szukaj - być może znajdziesz:)
          Szukasz Yorka, suczki, do kwoty 500 zl?? Szczerze mówiąc nie spotkałam się
          jeszcze z taką ceną Yorka:( Bezrodowodowe pieski kosztują najczęściej od 900
          złotych w górę!!Często jest też tak że suczki mogą być nieco
          droższe...Spotkałam się również z tym że pieski starsze również są droższe gdyż
          utrzymanie ich do tego 1 lub 2 lat kosztuje...Na pewno taki roczny piesek nie
          będzie tańszy niż szczeniak...:/
          Broń Boże nie chcę Cię zniechęcać...Wręcz przeciwnie, chcę Cię uświadomić jakie
          są realia...Ale szukaj...Być może znajdą się właściciele którym zależeć będzie
          na czasie i zmuszeni będą oddać pieska lub tanio sprzedać w krótkim
          terminie...Być może będzie to York, 1 lub 2 letni i suczka oczywiście:)
          Będąc na Twoim miejscu poszukałabym w ogłoszeniach w gazetach oraz na necie!!
          Jest wiele stron z takimi ogłoszeniami:)Wystarczy wpisać do wyszukiwarki
          (najlepiej google) np. Yorki (lub Yorkshire terrier) - ogłoszenia lub po prostu
          ogłoszenia:)Tam powinnaś coś znaleźć:)
          A tak w ogóle mam nadzieje że pieska masz dokładnie przemyślanego i nie jest to
          żaden impuls (jego kupno)!!Yorki to bardzo ładne pieski (tak jak ktoś
          wspomniał - ostatnio bardzo modne) ale również bardzo delikatne i że tak powiem
          troszkę chorowite:/Potrzebują również dobrej pielęgnacji...Yorki są dosyć
          drogie (na pewno sama doskonale o tym wiesz) dlatego ich utrzymanie również nie
          należy do najtańszych...W ogóle decydując się na pieska trzeba liczyć się z
          wieloma kosztami!!Mam nadzieję że jestes tego swiadoma...Ale dosyc prawienia
          moralow...Skoro piszesz ze pragniesz miec pieska to na pewno wiesz co robisz:)
          Bardzo fajnie ze tak wiele ludzi kocha zwierzatka;)
          Zycze Ci owocnych poszukiwan w znalezieniu swojego wymarzonego pieska:)
          Pozdrawiam:*
          • mist3 Re: Witam 09.04.07, 16:01
            Wiele yorków w Polsce, zwłaszcza z pseudohodowil to pieski niestety bardzo
            chorowite. Potwierdza to wielu weterynarzy. Główne wady - wypadająca rzepka,
            nadwrażliwość żołądka, alergie, itp. Główną przyczyną jest chów wsobny. A tylko
            w pseudohodowlach możesz dostać pieska za taką cenę (a i to chyba musiałby być
            bardzo schorowany, na którego leczenie wydałabyś o wiele więcej niż wyjściowe 00
            zł). Moi znajomi kupili suczkę w pseudohodowli za ok. 1000 zł, a co gorsze
            zamierzają ją rozmnożyć (mimo, że ona ma akurat wszystkie wspomniane przeze mnie
            wady) - nie polecam korzystania z takich 'okazji.'
            Przemyśl to jeszcze. Jeśli ktoś odda pieska - starszego, rodowodowego to na
            pewno za większą cenę niż oferowana przez ciebie - ale przynajmniej będziesz
            wiedziała, że masz zdrowego zwierzaka. W renomowanych hodowlach zapłacisz więcej
            - jednak tu podpisujesz umowę i masz wszystko czarno na białym
            Pamiętaj że jak cię stać tylko na 500 zł, to może nie być cię stać na wizyty u
            weta, odpowiednie karmy itp. I co wtedy?
            Pieska za darmo możesz dostać na forum zwierzęcym, w schroniskach. Z tym, że tam
            na yorka (a raczej psa w typie yorka) trzeba trochę oczekać.
            • aganiok32 Re: Witam 09.04.07, 20:21
              a mnie Yorków jest szkoda, bo zrobiono z nich maskotki a to przecież rasa
              z "charakterkiem"
            • bell_a Re: Witam 09.04.07, 20:43
              Serdeczne dzięki za odpowiedzi.

• impag Re: Witam 09.04.07, 21:21
                wiem, że to nie odpowiednie co napiszę ale mnie musiałby ktoś co najmniej tyle
                dać abym yorka wzięła.. z góry przepraszam ale tylko kundelki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka