Dodaj do ulubionych

pasta do zębów

16.07.07, 22:16
Proszę , polećcie mi jakąs pastę do mycia zębów, ale taką która pies może
połknąć. Mam 5letniego yorka, który był już dwa razy na czyszczeniu zębów tzn
zdejmowaniu kamienia pod narkoza. Ostatnią narkoze bardzo źle zniósł, myślę,
że wet podał mu jej za dużo. Miał spadek krążenia krwi.
Pies nie daje sobie czyścić zębów, dlatego w rachube wchodzi tylko taka, którą
może połknąć.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: pasta do zębów 16.07.07, 23:00
      chantal11 napisała:

> Proszę , polećcie mi jakąs pastę do mycia zębów, ale taką która pies może
      > połknąć.

a u lekarza nie pytalas? Albo idz do tzw. "zoofila" czyli sklepu zoologicznego
      i spytaj sprzedawcy lub poczytaj opakowania.
    • wrexham Re: pasta do zębów 16.07.07, 23:05
      watpie czy istnieje pasta, ktora polknieta wyczysci zeby (nawiasem mowiac
      wszystkie pasty dla zwierzat moga byc polykane, ale najpierw trzeba je na zeby
      przynajmniej nalozyc palcem, jesli juz nie da sie wyszorowac szczoteczka); jesli
      nie dajesz rady uzyc szczoteczki, to na czyszczenie trzonowych kupuj mu ciastka
      royal canin do czyszczenia zebow (tylko bedziesz musiala chyba dawac polowki, bo
      one sa dosc duze i moga byc za duze dla yorka), a siekacze przecieraj z przodu
      raz dziennie wacikiem nasaczonym delikatnie w plynie do plukania jamy ustnej
      meridiol; w utrzymaniu czystosci uzebienia pomaga znacznie karmienie psa sucha
      karma, ktora nie utyka miedzy zebami, nie rozklada sie tam godzinami siejac
      spustoszenie w stanie dziasel; ja z tego powodu musialam sie przestawic na suche
      royal canin, a i tak wydlubuje psu spomiedzy siekaczy tony brudu po spacerze;
      wrex.
    • anna.jozwik Re: pasta do zębów 17.07.07, 00:45
      Psy moga połykać pastę przeznaczona do czyszczenia zębów U PSÓW, poniewaz w
      przeciwienstwie do ludzkiej nie zawiera ona fluoru. Takie pasty do psich zębów
      dostępne sa w lecznicach weterynaryjnych i sklepach zoologicznych. Są tez
      specjalne szczoteczki dla psów. Jesli pies ma tendencje do odkładania kamienia,
      powinnas szczotkowac mu zęby codziennie.
      • chantal11 Re: pasta do zębów 17.07.07, 20:20
        Dziękuję za odpowiedzi.
        Tak, mi chodziło własnie o taką pastę, która nakłada sie na ząbki, pociera
        trochę i ona zostaje na zabkach do zlizania przez psa. Przedtem źle się wyraziłam.
        Muszę pochodzic po sklepach zoologicznych, myślałam ze ktoś ma już sprawdzoną
        pastę, stąd mój post. Na rynku ich trochę pewno jest.
        Wrexam, tego płynu nie znam, ale zorientuje się.Pies je domowe jedzenie, suchą
        karme dla yorków też ma non stop w misce. Takich gotowych kości, ciasteczek on
        nie tknie, powącha i odchodzi.
        Pani Doktor, moj york nie da sobie wyczyscić zębów, od początku walczy.
        Próbowałam go nauczyć, były nagrody itd, ale na nic się to zdało. Mam
        szczoteczkę na palec, paste miałam, ale oddałam innej osobie dla pieska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka