miziunia 01.07.03, 08:31 Mój piesek ma powiększoną wątrobę.Mało je i zrobił się smutny.Ma 3 lata i chyba coś zjadł pod domem i się zatruł.Jest leczony,ale słabo idzie:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.pietron Re: Chora wątroba! 02.07.03, 13:08 Leczenie wątroby to nie proces jedno czy dwudniowy , czasem trwa kilka tygodni lub nawet miesięcy a poprawa zazwyczaj nie następuje z dnia na dzień. Nie wiem jak ustosunkować się do leczenia twojego psa , podajesz mi za mało danych , nie wiem czy badana była krew , czy wykonano USG wątroby lub jakieś inne próby czynnościowe tego narządu. Jest wiele schorzeń które mogą objawiać się powiększeniem tego narządu i wiele sposobów jej leczenia. Przybliż mi bardziej sytuację , może będę mógł cos doradzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miziunia Re: Chora wątroba! 03.07.03, 09:49 Zaczyna sie poprawiać! Miała robione USG-tylko wątroba jest powiększona i wystaje za żebra,reszta OK. We krwi też nieźle Tylko dwa czynniki sie nie zgadzały:leukocyty 14,500 i Alat-123. Niunia dostała spedjalną karmę,leki osłaniające wątrobę,heparegen i rapacholin.Dostaj też antybiotyk,a za pierwszym razem coś zmniejszającego zapalenie. Czy można jeszcze coś dla niej zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: Chora wątroba! 06.07.03, 12:25 Otoczyć miłościa i cierpliwie czekac na efekty leczenia, dostaje wszystko co powinna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miziunia Re: Chora wątroba! 08.07.03, 08:24 A teraz ma jeszcze ciążę urojoną!2 tygodnie temu skończyła brać takie cukierki na ciążę urojoną,a teraz ma znowu.Lekarz mówi,że przy chorej wątrobie nie będzie jej dodatkowo faszerował lekami. Czy muszę to po prostu przeczekać ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: Chora wątroba! 13.07.03, 22:28 Lepiej przeczekać , mniejsze porcje jedzenia i jaknajwięcej ruchu też nie zaszkodzą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś