przemek.plywak 20.08.07, 15:03 Mamy psa, od dwóch miesięcy żona jest w ciąży. Czy trzeba zachować jakieś szczególne środki ostrożności, czy pies stanowi jakieś zagrożenie dla kobiety w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikawet Re: pies i dziecko 20.08.07, 15:25 O ile pies nie agresywny,niezbyt skaczący..raczej nie.Porządnie odrobaczyć ,zaszczepić przeciwko chorobom zakaźnym. Odpowiedz Link Zgłoś
susy11 Re: pies i dziecko 20.08.07, 16:27 Witam, co to znaczy "porządnie" odrobaczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: pies i dziecko 21.08.07, 00:03 To znaczy dobrym preparatem, dwa razy, w odstępie 3 tgodni. Odpowiedz Link Zgłoś
susy11 Re: pies i dziecko 21.08.07, 09:38 Witam, Mam jeszcze pytanie co do odrobaczania - a po tych trzech tygodniach (kolejnej dawce)- po jakim czasie? I jaki to jest dobry preparat - poproszę o nazwę, jeśli można podawać takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: pies i dziecko 21.08.07, 22:52 Psa powinno się odrobaczać raz na pół roku. Jeśli jednak zachodzi koniecznosc czestszego odrobaczania właśnie np. ze względu na małe dziecko w domu, mozna zwiększyc częstotoliwosc do raz na 3 miesiące. O dobry preparat proszę zapytac swojego lekarza wet. :) Odpowiedz Link Zgłoś
excellentlabs dobre tabletki odrobaczające 23.08.07, 18:15 Jest dużo środków na rynku. Polecam Drontal (Bayer), Aniprazol, Pratel, Zypyran. Nie odrobaczajcie tylko ludzkim odpowiednikiem z apteki Pyrantellum ( bo nie działa on na wszystkie pasożyty z przewodu pokarmowego psa).) Powiedz wet. ile waży Twój pies to sprzeda Tobie odpowiednią dawkę. Ja mam w domu 9 miesięczne dziecko i 3 sunie labradorki, będąc w 7 miesiącu ciąży miałam w domu 16 szczeniąt ( po 2 suniach), psy odrobaczam od początku regularnie, codziennie sprzątam więc nie ma problemu z zachowaniem higieny. Moje dziecko jest zdrowe choć codziennie lizane przez psy ( to nieuniknione mając w domu dziecko i psa :-) ). Dzieci chowane z psami są zazwyczaj zdrowsze od dzieci chowanych w sterylnych warunkach. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka.paulikowska Re: dobre tabletki odrobaczające 23.08.07, 18:18 :)) jak to miło slyszec:) mam wiec zdrowsze dzieci od moich "sterylnych" znajomych:) Odpowiedz Link Zgłoś