iron_wanienka 06.09.07, 20:14 ja mam narazie taki z tescowy za 4,5, ogolnie jestem zadowolona, dobrze sie granuluje, ale sie kurzy i srednio chlonie zapach.czkam na opnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzioucha_z_lasu Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 07.09.07, 15:02 Żółty Benek jest bardzo dobry - wydajny, dobrze chłonie zapachy i ma przyzwoitą cenę. Moje koty przetestowały różne żwirki, łącznie z tymi drogimi silikonowymi i Benek wygrywa zdecydowanie. Ten zapachowy też jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 07.09.07, 17:47 ja kupuję moim kotom niebieski Benek compact,ładnie się zbryla. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 07.09.07, 19:38 ze zbrylających się polecam golden grey - wart swej ceny. minus - nie można wyrzucać do toalety. z drewnianych - naprawdę gorąco polecam cat's best eco plus. wypróbowałam benki, ale się nie umywają. Odpowiedz Link Zgłoś
uuurszulaaa benek 11.09.07, 08:35 właściwie wszystkie, choć kot mniej roznosi grubszy. W tej chwili mamy Benka niebieskiego i nie mamy żadnego problemu. Spróbowaliśmy droższych żwirków, w tym proponowanych w poście wyżej. Nie widzieliśmy znacznej różnicy, choć K. nie kopał odchodów (weterynarz nam powiedzał, że to może być wynik nietolerancji żwiru lub tak silnego pochłaniania "zapachu", że kot nie czuje i w związku z tym ignoruje zwyczaj zakopywania). Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: benek 11.09.07, 20:36 ja z Benka zrezygnowałam (z bólem bo to bliska memu sercu firma) dlatego że: - ten zbrylający nie zbrylał się tylko rozmazywał po calej kuwecie w trudną do usunięcia maź. W związku z tym jego zużycie było dość szybkie. - drewniany nie zmieniał się w coś w rodzaju żelu (tak jak cat's eco plus) i łatwej do usunięcia kulki, tylko rozpadał się na drewniany 'piasek' niesamowicie pylący. Ale może im bliżej miejsca produkcji tym gorszego gatunku żwirek. Albo może po prostu miałam pecha. Ok. rok temu zakupiłam na allegro cat's best eco plus duże opakowanie i do teraz mam jeszcze ok. połowę. Więc jestem bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
uuurszulaaa Re: benek 12.09.07, 22:56 hm, a jak Twój kot znosi zmiany żwiru? Może i naszego warto przetrzymać, może się przyzwyczai. Faktycznie, Benek rozmazuje się po kuwecie; wygląda jak cement;) Odpowiedz Link Zgłoś
uuurszulaaa Re: benek 12.09.07, 22:57 ok, postanowiłam sprawdzić jeszcze raz cat's best eko plus. Jaka cena to dobra cena? Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: benek 14.09.07, 11:12 uuurszulaaa napisała: > hm, a jak Twój kot znosi zmiany żwiru? Może i naszego warto > przetrzymać, może się przyzwyczai. Faktycznie, Benek rozmazuje się > po kuwecie; wygląda jak cement;) Benek się rozmazuje wtedy kiedy jest mało żwirku w kuwecie,natomiast gdy jest go więcej ladnie się zbryla.Przetestowalam go na rożne sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 11.09.07, 23:42 dla mnie najlepszy (a przetestowalam ich kilka) jest cat's best eko plus: - mozna go wyrzucac do toalety, bo jest drewniany - zbryla sie wiec latwo wyciagnac siuski zostawiajac czysta reszte - dosc dobrze pochlania zapachy - nie pyli sie jak te betonitowe - jest szalenie wydajny i wysoka cena robi sie nie taka straszna Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 13.09.07, 21:10 moja kotka jest kotką problemową, oprócz jednego - bez problemu znosi zmianę żwirku nawet gwałtowną. Jednak słyszałam rady, żeby po prostu stopniowo dosypywać nowego żwirku do starego, stopniowo zwiększając ilość tego pierwszego. Możesz wypróbować. Ja kupowałam cat's w promocji - 40 kg za chyba 99 zl (nie pamiętam dokładnie bo było to dawno temu) - i naprawdę naprawdę wart był swej ceny. Wcześniej kupowałam golden grey (15 kg za chyba 45 zł) i też był o wiele bardziej wydajny od benka. Jednak ma tę wadę, że nie można go wrzucać do toalety - tu cat's best eco plus wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek121319 Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 17.09.07, 10:04 ten zwirek cat's best eco plus jest drewniany? Czyli nie jest taki normalny jak piach tylko taki jak trociny? Pytam ie bo moj kotek uwielbia taki zwirek jak piasek. Kupilam sylikonowy i fakt zalatwial sie do niego ale najpierw strasznie miauczal, a 2 razy narobil kolo kuwety! Odpowiedz Link Zgłoś
lu221 Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 17.09.07, 10:15 Osobiście przetestowałam chyba ze 30 różnych żwirków i wygrywa Natusan. Co prawda ciężko go dostać nawet w sklepach zoologicznych, ale jest w sklepach internetowych i w sieci sklepów Albert. Nie pyli się w ogóle, starcza na bardzo długo, świetnie pochłania zapachy i co najważniejsze - rewelacyjnie się zbryla. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 17.09.07, 12:03 Ja przetestowałam wiele żwirków i ostatecznie powróciłam do benka (wcześniej chciałam trochę zaoszczędzić i zaczęlam kupować tańszy piasek, ale nie ma co). Uważam, że Benek jest najlepszy, wcale sie nie rozbryzguje ani nie robi się z niego żadna maz, łatwy do usunięcia. Ps. mam pytanie, ponieważ wcześniej nie słyszałam o tym, że zużyty żwirek można wrzucać do toalety, szczerze się zdziwiłam. C Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: jaki najlepszy zwirek dla kota? 17.09.07, 21:10 wrzucać można ten drewniany, innego nie bo zamurujesz toaletę!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś