alikakcja 20.11.07, 16:27 Piesek ma okolo 9 miesiecy. Czy to dobry pomysl aby zamienic obroze na szelki dla wiekszej kontroli podczas spacerow? Jezeli tak, prosze o porade jakie sa najlepsze, moze nazwy firm produkujacych? Dzieki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: szelki dla labradora 20.11.07, 16:33 Z tego co wiem z własnego doświadczenia szelki nie krępują psu ruchów, nie czuje żadnego dyskomfortu i zaczyna mocniej ciągnąć. Zastanów się nad szelkami. Mój piesek chodzi na spacery w kantarku - nic go nie uciska, nie boli i bardzo szybko nauczył się że nie wolno ciagnąć i ślicznie chodzi. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zeeliah Re: szelki dla labradora 20.11.07, 22:04 Ciągnięcie to kwestia cwiczen a nie szelek czy obrozy, spotkalam sie z opinia ze szelki w mlodym wieku moga deeformowac kregoslup, ale nie wiem czy to prawda, pewnie zakezy od szelek i ich budowy, fajne szelki i obroze ma collar Odpowiedz Link Zgłoś
alikakcja Re: szelki dla labradora 21.11.07, 12:38 dzieki tenshii i zeeliah. Cos mi kiedys wpadlo w ucho, ze szelki moga miec zly wplyw na klatke piersiowa mlodego pieska. Poszukam jeszcze czegos na temat. Rzucilam okiem na szeleczki "collar", rzeczywiscie ladne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś