Dodaj do ulubionych

Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn...

04.01.09, 15:54
Ostatnio na ulicy koleś, gdy dowiedział się, że mój pies wabi się
Murzyn, zarzucił mi rasizm i ksenofobię... Szczęka mi opadła.
Trafiłem na oszołoma czy rzeczywiście nazwanie psa "Murzyn" jest
niestosowne? Jak mam na niego wołać? Afroamerykanin?????????????
Obserwuj wątek
    • tenshii Re: Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn.. 04.01.09, 15:58
      palka-zapalka napisał:

Jak mam na niego wołać? Afroamerykanin?????????????

Przepraszam, może zaśmiecam wątek, ale popłakałam się ze śmiechu.
      Super to wyszło :D
      • rianka Re: Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn.. 04.01.09, 16:01
        Możesz też wołać "Obamopodobny" ;p
        • palka-zapalka Obamopodobny hehe 04.01.09, 16:14
          Powiedziałem facetowi, że imię jest od ciasta a nie od koloru
          skóry ;p Zgłupiał :D
          • tenshii Re: Obamopodobny hehe 04.01.09, 16:17
            No i słusznie :)
            Ja bym się nie przejmowała :)
            Jakbyś go nazwał "czarnuch" albo "brudas" to można by było wysnuć smutne wnioski.... Poza tym nie miałeś przecież niczego złego na myśli nazywając tak psa :)
            • rianka Re: Obamopodobny hehe 04.01.09, 16:22
              Ludzie są dziwni. Moja sąsiadka ma piękną czekoladową labradorkę -
              Tolę (Tosię). Kiedyś jakaś starsza pani oburzała się, że ten pies ma
              na imię tak jak jej wnuczka - kto to słyszał, żeby nadawać psom
              ludzkie imiona? (Bo to ponoć "nie po chrześcijańsku"!!!!!!!!!!).
              • albert.flasz1 Re: Obamopodobny hehe 04.01.09, 19:20
                Mój znajomy kiedyś miał psa, którego nazwał Regan (autentycznie),
                ale już go nie ma, bo pies przeżył swoje i zdechł...
                • albert.flasz1 Re: Obamopodobny hehe 04.01.09, 19:22
                  ...A Bethoven - to co, pies?
                  PS Ten wątek na kilometr śmierdzi prowokacją.
                  • j_adore Re: Obamopodobny hehe 04.01.09, 19:24
                    albert.flasz1 napisał:

> ...A Bethoven - to co, pies?
                    > PS Ten wątek na kilometr śmierdzi prowokacją.

Masz rację:)
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=89182891
                    • po.prostu.ona Murzyn to popularne psie imię 05.01.09, 18:11
                      Na wsi, skąd pochodziła moja szkolna koleżanka, tak nazywano każdego
                      psa o czarnej sierści.
                      Tak jak każda łaciata krowa nosiła imię Krasa, a ruda - Kalina.
                      Najlepsze było to, że jak mojej koleżance urodziła się siostra, i
                      rodzice chcieli jej dać na imię Agata, to stanowczo zaprotestowała
                      sędziwa babcia, która oświadczyła, że Agata to imię dla kozy.
                      A Baśka - dla kobyły :-))))
                      • minniemouse Re: Murzyn to popularne psie imię 05.01.09, 23:40
                        Pomiedzy "Reganem", Beethovenem a Murzynem jest taka malenka roznica
                        ze dwaj pierwsi nie maja za soba niewolnictwa, tortur, ponizania
                        w co wliczone jest nazyawnie ich "czarnuchami, brudasami" itp
                        roznie w roznych jezykach.

tak nawiasem kiedy wlasciciel plantacji mowil do swojego 'ciemnego'
                        i obdartego niewolnika "czarnuchu" tez wcale nie wiedzial ani nie
                        uwazal ze to cos zlego - nawet nie mial takiego zamiaru, bo po
                        prostu bylo przyjete ze tak sie do nich zwraca.

I dlatego ja osobiscie uwazam ze w dobie poprawnosci politycznej
                        czlowiek kulturalny i inteligentny zrezrygnuje z nazywania swojego
                        psa czy kota "murzynem" bo nawet jesli bedziemy debatowac czy samo
                        slowo "Murzyn" ma istotnie negatywne konotacje czy jest to przesada,
                        NAJWAZNIEJSZE jest za dla pewnej grupy ludzi TO MA NEGATYWNE
                        KONOTACJE.
                        co czlowiek inteligentny i kulturalnmy zrozumie, i ustapi.

Minnie
                        • igge Re: Murzyn to popularne psie imię 06.01.09, 00:53
                          proponuję następnego psa nazwać "Kaleka"
                        • sun_of_the_beach Re: Murzyn to popularne psie imię 06.01.09, 18:43
                          Nie wiem jak kulturalny, ale inteligentny człowiek nie powołuje się na "poprawność polityczną", bo to ma negatywne konotacje...

Ps. A gdyby pies nazywał się Nogro, Blackie albo nawet Nigger, to ten gość też by się oburzył???
                          • minniemouse Re: Murzyn to popularne psie imię 07.01.09, 08:41
                            zawsze mozna na ciebie i na twoja grube skore liczyc, SOB

Minnie
                    • palka-zapalka Re: Obamopodobny hehe 06.01.09, 00:55
                      Założyłem tam wątek pod innym nickiem ;] Nara
    • steciuu Re: Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn.. 05.08.22, 22:40
      czesc moim zdaniem jakis totalny oszolom. nie przejmuj sie i lecisz dalej pozdro byczku trzymaj sie
      • sp9tcu Re: Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn.. 07.08.22, 02:34
        bardzo popuralne imie
    • 134t Re: Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn.. 10.11.25, 09:56
      Zawsze możesz mu zmienić na Białas
      • chocolate_dog123 Re: Mam problemy, bo mój pies ma na imię Murzyn.. 10.11.25, 10:56
        Kokos, Racuch, Tofik, Tyson, Keksik, Mustafa, mnogość możliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka