zamozny31 15.09.09, 15:17 Co to za dziennikarstwo? mam wrażenie że jak obniżają koszt to dziennikarz nie musi pisać fantastyki. Jak bym chciał sobie poczytać SF to kupię sobie książkę. Masakra te dziennikarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: 160.44.247.* 15.09.09, 15:21 Ludzie to jednak maja nasrane w glowach... a 90% spoleczenstwa to kretyni/debile... Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo zamożny...:P 15.09.09, 16:27 Zamożny... Ten nick to masz raczej ukierunkowany materialnie, nie intelektualnie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: zamożny...:P IP: 217.153.211.* 15.09.09, 16:34 Hahaha! Dobrze mu napisałeś! Aż go zatkało. Miejmy nadzieję, że na forum się już nie pojawi! Odpowiedz Link Zgłoś
iszaki Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli 15.09.09, 23:28 Cóż można napisać? Wielu niewłaściwych ludzi posiada niewłaściwe zwierzęta, trzymają je w nieodpowiednich warunkach i często nie mają pojęcia o potrzebach swojego zwierzaka ani swoich własnych ograniczeniach z tym związanych. W szkołach w ramach zajęć wychowawczych młodzież powinna odbywać praktyki w takich miejscach jak schroniska dla zwierząt. Może byliby bardziej świadomi obowiązków związanych z utrzymaniem zwierzaka, a w przyszłości nie podejmowaliby decyzji o zakupie zwierzęcia w nieprzemyślany sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.versanet.de 15.09.09, 23:48 wysoce oświecone akademickie w większości, polskie społeczeństwo :) to takie moje refleksje po tych postach, nie tylko tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łojezu Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 02:27 Co to w ogóle za artykuł... To nieprawdopodobne, że ludzie za takie bzdury otrzymują wynagrodzenie. Kiedyś "GW" uchodziła za jeden z wzorców przyzwoitego dziennikarstwa (tak z dziesięć lat temu), a teraz... Pożal się, Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli 16.09.09, 11:21 Gość portalu: łojezu napisał(a): > Co to w ogóle za artykuł... To nieprawdopodobne, że ludzie za takie bzdury > otrzymują wynagrodzenie. Kiedyś "GW" uchodziła za jeden z wzorców przyzwoitego > dziennikarstwa (tak z dziesięć lat temu), a teraz... Pożal się, Boże. Bzdury wypisują takie osoby jak ty - niestety. A oszołomów, którzy chcą wypuszczać zwierzęta przy ruchliwej ulicy, trzymać w klatce, rozmnażać co chwila, jest niestety bardzo wielu. Niestety, tłumaczenia nic nie dają, lepiej od razu sie rozłączyć i nie tracić czasu na patafianów, tylko szukać dalej aż do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felesamans myslisz ze zly artykul??? IP: 212.219.99.* 16.09.09, 14:54 Tak wyglada ten w 99% katolicki kraj!!!!!!!!!!!!!! zero empatii, zero poczucia odpowiedzialnosci za kondycje naszch Braci Mniejszych. Wlasnie o tym trzeba pisac!!! bo kolejne pokolenia beda jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Gorzej ze tacy dzwoniacy robia i rodza dzieci IP: *.centertel.pl 16.09.09, 07:27 Nastepne pokolenie takich madrali wyrosnie takze POlandia kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: 217.8.178.* 16.09.09, 08:27 to nie jest SF, to niestety nasza rzeczywistość. i dlatego potem mamy pełne schroniska i błakające sie lub przywiązywane gdzieś w lesie zwierzęta... człowiek to wcale nie brzmi dumnie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
killatha Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli 16.09.09, 08:42 niestety :( spotkałam się z wieloma przypadkami głupoty czy bezmyslności a cierpią zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kij Dodam coś jeszcze IP: *.abg.com.pl 16.09.09, 10:47 Kiedyś usłyszałem stwierdzenie: "wolałabym uśpić zwierzaka niż oddać do schroniska. Tak by tam cierpiał." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolka schonisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 21:42 a ja kilka dni temu zawiozłam dwa kocięta do schronu... Wydawało mi się to lepszym rozwiązaniem niż śmierć dzikiego maluszka pod kołami samochodu. Kociaki żyjące na śmietniku były już takie otumanione, że bez problemu dały się złapać. W schronie mają przynajmniej jedzenie, ciepło, i nie zostaną przejechane :-( Przecież przynajmniej niektóre z nich są zabierane do domów, mam nadzieję, do dobrych domów. Chciałabym wziąć je wszystkie, a mam tylko jednego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: 64.208.49.* 16.09.09, 12:13 ale za to bez błędów! Musisz zwrócić za wykształcenie! Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli 16.09.09, 12:25 Artykuł dobry, choć Pani autorka zobaczyła tylko czubek góry lodowej. I to jak zwykle bywa, przez pryzmat osobistych doświadczeń (a koleżance nie chciała wierzyc). Droga Pani, niech Pani zajrzy do schroniska, poszuka wolontariuszy, którzy ratują, leczą i szukają domów dla psów i kotów z B-B. Gwarantuję, że tacy są. Może prze ten pryzmat doświadczenia z kotem zobaczy Pani i może opisze, trud, serce i miłość, jaką ci ludzie poświęcają ziwrzętom, które skrzywdził... człowiek. Taki -jeden z tych, który Pani kotka nie oddała. Mój banerek w podpisie- to zdjęcie koteczki, której ktoś oskórował ogon i podciął skórę na tyle grzbietu, żywej kotce, której w tej ranie zalęgły się larwy much, a która życie zawdzięcza takim ludziom, którzy na miano człowieka zasługują. Działają cicho i bez rozgłosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 12:35 Chciałabym dożyć czasów, kiedy taki artykuł, to będzie SF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.09, 15:09 Proponuję zacząć od podręcznika poprawnej polszczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 To kwestia bezstresowego wychowania 16.09.09, 16:12 Córka znajomego miała królika, ale tata kupił jej pieska, więc królika kazała wystawić z klatką na Allegro, bo jej się znudził. Pytanie, co zrobi z psem, jak i ten się "opatrzy". Akwarium z rybkami przeszkadza? Wylać do sedesu i po kłopocie. Tak zrobiła moja koleżanka, bo "przeciekało". Moja córka dostała rybkę, która po tygodniu zdechła. Dziecko nie wyraziło żalu. W końcu tyle jest brutalności nawet w bajkach dla najmłodszych, że śmierć jest rzeczą powszechną i obojętną. Przeraża mnie to, bo jako dziecko robiłam pogrzeb każdemu z moich chomików i nawet jako dwudziestoletnia stara krowa płakałam nad losem chorej świnki morskiej, która odeszła mi niemal na rękach. Córce kazałam przenosić ślimaki z chodnika na trawę, żeby nikt ich nie zadeptał, a ona nie pożałowała rybki. Jej koleżanka stwierdziła: zdechł pudelek, teraz chcę pinczerka i zero żalu. W dzisiejszym brutalnym świecie nie ma litości dla ludzi, więc skąd ma się brać empatia względem zwierząt? To raczej już rzadkość, a nie norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To kwestia bezstresowego wychowania IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.11.09, 19:39 A czyje to dziecko? zdaje się, że Twoje i chowane w Twoim domu. Wrogowie podrzucili nieczułą córkę czy mama wychowała? poza tym, jeśli nie jesteś wege, jadasz ryby a Twoja córka z Tobą, mniam mniam. Co innego śmierć gryzonia (który przywiązuje się do opiekuna), a co innego rybki akwariowej - procesorek w łepku jakby u rybki wolniejszy. Źle, jeśli rybka odczuwa ból, ale żeby płakać z rozpaczy, bo rybka padła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.smrw.lodz.pl 16.09.09, 20:25 Ja kiedys jak jeszcze mialam aparat na klisze i raz wywolywalam zdjecia to od pbslugujacej mnie pani fotograf uslyszalam ze moj kot jest "zbyt biały" i przez to zle sie prezentuje na tle bialej ściany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.aster.pl 04.11.09, 13:56 rzeczywiście, białego kota fotografuje się trudno. Ale wystarczy robić zdjęcia bez flasha i problem znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARGUL Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 20:33 niech go POfarbuja na rudo-he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia kapiszon To o wyborcach PiSu ? IP: *.static.espol.com.pl 16.09.09, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli IP: *.acn.waw.pl 17.09.09, 02:15 Jak to łatwo można po korespondencji poznać niedojrzałego emocjonalnie ćwoka... Nie podoba Ci się - nie czytaj. Ten artykuł porusza problem. Może w następnym artykule zajmą się takimi jak Ty - to też spory problem być takim kaleką... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Ten kot ma zły kolor. Nie pasuje do mebli 02.11.09, 14:28 Najbardziej przerażające jest to, że tamten facet w końcu bez trudu znajdzie gdzie indziej psa, którego będzie trzymał na łańcuchu, a tamta pani - kota, którego będzie trzymać w klatce. I nikt temu nie zaradzi. To jest najstraszniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona dom dla kota IP: *.aster.pl 04.11.09, 13:54 Niestety, szczera prawda i brutalna rzeczywistość. Wszystkie znalezione przeze mnie koty ostatecznie już u mnie zostawały, bo po prostu nie było komu ich oddać. Ludzie, którzy nadają się do opieki nad zwierzętami przeważnie mają już kilka sztuk i nie chcą więcej. A pozostali... Lepiej od razu te zwierzaki uśpić, niż gdyby miały trafić do debila, który "nie ogranicza kotom wolności", chociaż mieszka prze czteropasmowej ulicy. Sama mam wśród znajomych przypadek osoby, która bierze nowego kota średnio co pół roku bo poprzedni już! wpadł pod samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Cóż za żenujący artykuł 05.11.09, 01:42 Brak słów, w zasadzie. Oczywiście każdy teraz w komentarzach się rozczuli nad losem biednych zwierzątek, ale tylko kilka osób zauważyło, jak tendencyjny, nierzetelny i pisany pod z góry założoną tezę jest ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś