Dodaj do ulubionych

Beskidy zamiast egzotycznych wyjazdów? Zobaczymy

IP: 91.213.156.* 06.10.10, 16:11
media znow sieja panike...
potem biura upadaja
bo czlowiek zamiast bezstresowo wykupic wczasy to poprzez doniesienia mediow dyga wafla i nie robi tego.... biura maja mniej klientow
ten tzw" kryzys wielki" ostatni to tez glownie dzieki i przez media zyl i osiagnal rozmiary jakie osiagnal...
niestety media to juz zeszmacone do konca sa...

a co do beskidow, niestety jezeli mam spedzic wolny czas w gorach to wole , mimo jako lokalny patriota , zamiast w beskidy wybrac sie w pieniny. Dalej ,droga duzo bardziej uciazliwa , kolo 4 h trzeba poswiecic na dojazd, czasem i wiecej....
ale
subiektywnie mniej ludzi, mniej tandetnie, szlaki mniej oblegane,
w centrum ustronia,wisly czy szczyrku czuje sie jak na wolnosci w chorzowie czy dworcowej w bytomiu
wszedzie pelno tantedy, szyldow, atakujaca kakofonia dzwiekow i obrazow...
zero gorskiego klimatu,wszedzie tylko budy z kebabami i chinskimi " pamiatkami"
ceny tez niczego sobie...
nawet w dosc gwarnej szczawnicy tak nie ma... milej, przyjemniej, czlowiek przynajmniej czuje ze jest w gorach....
a juz w atkim zadupiastym kroscienku to juz mi jest bardzo dobrze:)
pieszo mozna wybrac sie na szlak- na 3 korony,sokolice, mozna zaryzykowac do grywaldu,dalej na luban, na slowacje milo sie idzie. na 3 korony nie prowadzi asfaltowa droga jak na rownice, lub rozdupcony szlak autostradowy na czantorie, nota bene cena zeby wejsc na ta wieze widokowa to wogole absurd. zeby wejsc na taras na 3 koronach tez trzeba pare zl zaplacic ,ale widok nieporownywalnie piekniejszy a ten sam bilet w tym samym dniu obowiazuje tez na sokolicy, gdzie przelom dunajca zapiera dech w piersiach

takze zapraszam gorali z beskidow w pieniny i niech sobie zobacza jak ladnie mozna zbudowac baze turystyczna nie przypominajaca centrum duzego miasta naszej konurbacji, jak zbudowac klimat gor i jescze na tym zarobic. nie z wszystkiego trzeba od razu zrobic autostrade, zabetonowac i zaasfaltowac....
ostatnio 5 dni w sierpniu spedzilem w pieninach, wloczylem sie po szlaku, nocleg w dobym standardzie za przyzwoite pieniadze mialem i bardzo odpoczalem :)
Obserwuj wątek
    • Gość: taaaaaa Re: Beskidy zamiast egzotycznych wyjazdów? Zobacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 20:11
      Zgadzam się z większą częścią wypowiedzi szanownego przedmówcy. Jednak w sprawie wieży ewentualne reklamacje składać musimy na ręce górali czeskich. Wieża jest po czeskiej stronie Czantorii i Czesi ją zbudowali...
    • Gość: Pudelek buhahaha IP: 109.243.125.* 07.10.10, 14:26
      chyba dla osób sprawnych umysłowo inaczej. Po pierwsze - biura plajtowały od zawsze i ludzie nadal z nich korzystają. Po drugie - jest nadal sporo osób, które są w stanie zorganizować sobie wakacje samemu (jak ja) i nie korzystać z pośrednictwa biur - nie muszą od razu lecieć do Kenii, spokojnie pojadą sobie do np. Chorwacji czy Włoch, nie oglądając się na żadne plajty.

Sorry, ale porównanie nawet nie jest śmieszne - jest żałosne. Jakie atrakcje oferują Beskidy? Lody w Wiśle albo przestarzałe krzesełko na Czantorię? Rozwodnione piwo w beskidzkich knajpach? Nawet w cywilizowanych warunkach nie ma się gdzie wykąpać. Nawet lepiej pojechać do Czech albo Słowacji - auqaparki, liczne zamki i pałace (nie rozwalone jak w Polsce), lepsze drogi i smaczniejsze piwo! W Beskidy to można skoczyć pochodzić po górach, ale który z tych leniów korzystających z biur podróży pójdzie dalej, niż kilkaset metrów na szczyt Czantorii, sapiąc przy tym niemiłosiernie??

kolejny artykuł z d...y, gdzie ktoś chce pod chwytliwym tytułem przemycić piramidalną bzdurę. Kolejny dziennikarzyna od siedmiu boleści...
    • Gość: olo Beskidy zamiast egzotycznych wyjazdów? Zobaczymy IP: *.speed.planet.nl 07.10.10, 23:24
      mam gdzieś jakiś Egipt itd brud smród i ubóstwo postawcie na syberi takie hotele wysypcie wokół piasek i to samo Egipt to tylko piramidy hotele miasta slamsów :/
    • Gość: michal Beskidy zamiast egzotycznych wyjazdów? Zobaczymy IP: *.128.126.130.static.crowley.pl 08.10.10, 08:24
      Chyba sobie ktos jaja robi twierdzac, ze pojawiaja sie pierwsze nieoficjalne pytania o sylwestra. Jak szukalem miejsca w polowie wrzesnia, to albo bylo zajete albo chcieli na minimum 6 noclegow. NIKT nie chcial przyjac nas na 3 noclegi. Beskidy sa fajne, tylko szkoda ze miejscowi nie mysla.
      • Gość: Ktoś Re: Beskidy zamiast egzotycznych wyjazdów? Zobacz IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 10:54
        Ja szukam opcji na 8 osób (4 pary) na sylwka to jestem rozbawiony i zarazem załamany. Pomijam fakt, że najlepsze miejsca od lat wynajmowane są tym samym osobom już w styczniu dzień po sylwestrze i że rozglądając się już w sierpniu prawie nigdzie nie ma miejsc, to do tego dochodzi cena. Mnie Pani za wynajęcie domku na 3 dni dla 8 osób zażyczyła sobie 4tyś. Najtaniej ofertę znalazłem na 2 dni 8 osób za 2,5 tyś. Sorki ale wyjazd do Grecji autokarem na sylwestra kosztuje 800-900 zł na osobę za 6 dni!!.Mam to w d.. i jak zwykle sylwka spędzę za granicą bo w Polsce upadli na głowę z cenami. Zresztą wakacje też tak spędzam bo 2 tyg all inclusive z zwiedzaniem, wycieczkami itp. w jakimś egzotycznym kraju to koszt około 4-6 tyś na 2 osoby. U nas w Polsce by zabawić się równie dobrze trzeba wydać praktycznie tyle samo. Więc gdzie tu sens?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka