Dodaj do ulubionych

Chcesz pooddychać górskim powietrzem? Płać!

IP: *.static.sitel.net.pl 03.05.11, 17:56
Analogicznie mieszkańcy tych miejscowości powinni mieć dodatkową opłatę energetyczną, metalurgiczną, ogrzewniczą.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Chcesz pooddychać górskim powietrzem? Płać! IP: *.waldex.3s.pl 03.05.11, 18:00
      Opłata miejscowa jest pobierana od osób fizycznych przebywających dłużej niż dobę w celach turystycznych, wypoczynkowych lub szkoleniowych. Wystarczy więc przyjechać w celach zawodowych i nikt nie ma prawa pobierać takiej opłaty.
    • Gość: edmund staniek dlatego staz miejska ma na paliwo IP: *.ustronet.net 03.05.11, 20:34
      czy ktos widzial kiedy straznikow,chodzacych na nogach?czy tez jezdzacych na rowerach,kase sie ma mozna szastac
    • wujekzielarz Chcesz pooddychać górskim powietrzem? Płać! 04.05.11, 02:08
      Mam taki postulat. Wprowadźmy na Górnym Śląsku, Krakowie, Wrocławiu, Warszawie i Poznaniu opłatę dla mieszkańców górskich i pomorskich miejscowości za możliwość obcowania z kulturą wyższą jak teatry czy muzea. Od zawsze wkurzały mnie te klimatyczne opłaty. Nie chodzi o pieniądze, bo nie są duże, ale o poczucie wyobcowania i wydymania. Ciąglesłyszę, że jestem Polakiem i że żyję we wspaniałym kraju, a wystarczy, że przejadę się nad morze lub w góry i natychmiast jestem traktowany jak cudzoziemiec. Buce
    • asr1 a jeziora ??? 04.05.11, 10:07
      Ja proponuję aby każdy tzw. góral obowiązkowo płacił za zamoczenie d.. w moich jeziorach a co mi tu na Warmii i Mazurach będą się kapać za darmo ??? jeziora cenniejsze od ich smrodów. I opłata za każdego komara a co za free mają spożywać tą nisko jodowaną krew. I tak dochodzimy do rozbioru Polski na dzielnice, ksiąstewka. To wszystko powinno być zabronione i zakazane !!!
      • Gość: auxan Re: a jeziora ??? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.05.11, 10:31
        Wiesz co piszesz? Będąc mieszkańcem Warmii i Mazur też będziesz płacił za moczenie swojej d* w jeziorze, wystarczy że domek w którym zanocujesz będzie w innej gminie, nie szkodzi że to raptem kilkanaście km od miejsca gdzie na stale mieszkasz. Gmina bierze klimatyczne od wszystkich przybyszów.
    • Gość: Ana Zgadzam się na opłatę klimatyczną, ale chcę IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 04.05.11, 14:08
      darmowych toalet na plażach, deptakach i w parkach. Chcę czystości i zadbanych miejscowości letniskowych. A do tej pory, to nie wiadomo na co gminy wydają te pieniądze.
    • Gość: Y@rmark Chcesz pooddychać górskim powietrzem? Płać! IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.11, 16:08
      Czasami jak czytam te wszystkie opinie to mam wrażenie, że w tym kraju liczy się tylko kasa. Na nic nie ma pieniędzy więc doi się wszystkich i wszędzie nie patrząc, że czasami przynosi to wręcz odwrotny skutek. Internauci którzy piszą swoje opinie muszą wiedzieć, że i tak się ich opinią nikt nie przejmie, a władza i tak zrobi co chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka