Gość: Nowy IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 17.07.01, 14:59 Mam mieszkać na osiedlu Beskidzkim. Czy to osiedle jest w porządku, czy moźe lepiej dać sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebe Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy 17.07.01, 16:14 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Mam mieszkać na osiedlu Beskidzkim. Czy to osiedle jest w porządku, czy moźe > lepiej dać sobie spokój Chyba tak, da sie zyć ale dzielnica willowa to nie jest:) Poza tym sam mieszkam od niedawna to dokładnie nie wiem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy IP: 192.160.110.* 17.07.01, 16:28 powiedzcie mu w końcu prawdę o beskidzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicek Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.07.01, 12:49 Jest to osiedle bez kicka. A ja jestem jego duchem. Mieszkam na Karpackim, Beskidzkie chyba nie jest najgorsze, chociaż po północy nie wyszedłbym na jego ulice. A bloki to stare rudery, z " wychodkami" w koncie korytarza. Ale to Twój wybór. Podejrzewam że kupujesz mieszkanie, Beskidzkie jest chyta tanie, w Przeciwieństwie do Karpackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trinity Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 19:14 Hmmmm... beskidzkie... mogło być gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSZ Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 20:27 no... nie jest to najlepsze osiedle :( Kupa przyjezdnych i żadnego bielszczanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 19.07.01, 07:07 Dzieki za wszystkie cenne informacje. Reasumując, zakładam, że nie najgorzej trafiłem, a i samo osiedle nie jest takie złe. W dalszym ciągu czekam na inne informacje. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatko Re: Przeprowadzam sie do Bielska - pomocy IP: *.2si.com.pl 19.07.01, 09:53 Osiedle Beskidzkie jest dość duże i niejednolite. Inaczej wygląda część zabudowana wieżowcami, inaczej blokami czteropiętrowymi (oczywiście lepiej wyglądają czteropiętrowce). Plusy: -Przeważnie widok na góry -Dogodny dojazd -szkoła -sklepy Minusty: -Bardzo ciasa zabudowa -Brak miejsca na parkingach (osiedle było budowane wtedy, kiedy samochodów było mało) -Nieprzyjemnie długie korytarze w wierzowcach -Jeśli okna będziesz mieć na południe, to dość dotkliwie odczujesz wiatry halne To z pewnością nie wszystko. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś