Dodaj do ulubionych

zamrazanie pokarmu

05.12.06, 10:00
Czy ktoras z Was ma na tyle pokarmu, zeby odciagac i zamrazac?? Bo mam
pytanie: w czym zamrazacie? Pytalam sie po aptekach o jakies woreczki czy
pojemniczki, ale mowia mi, ze czegos takiego nie ma, albo, ze nie prowadza
takich gadzetow...wiec w czym mam pokarm zamrozic??
pozdrawiam, regi:)
Obserwuj wątek
    • taylor1 Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 10:37
      Faktycznie Avent ma pojemniczki do czterokrotnego użycia,cena za 10 szt.z
      pokrywkami ok.50zł.Ja mrożę w woreczkach jednorazowych,za 30szt.dałam coś ponad
      20zł.Zajmują mniej miejsca w zamrażarce:)Układam je obok siebie w jednym
      pudełeczku.Na pewno widziałam ostatnio woreczki w Dudusiu.Poszukaj raczej w
      sklepach z artykułami dziecięcymi niż w aptekach.
      Pozdrawiam
      • dsz27 Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 10:43
        Reginko ja swojego czasu zamrażałam i to dosyć spore ilośći pokarmu:-) Kubiłam
        pojemniki aventu. Piszą, ze są do 4 krotnego użycia ale nie widzę sensu wywalać
        dobrych, niezniszczonych pojemniczków. Teraz jak już Kuba nie chce cyca używam
        ich do mrożenia zupek, idealnie się sprawdzają.
        Ja je kupiłam w aptece w tesco ale jak ich szukałam to z reguły nie było
        problemu z ich dostępnością w innych aptekach, zawsze można je zamówić;)
        Słyszałam, że woreczki z aventu są już wycofane z produkcji.

Pozdrawiam
        Dominika
    • kwaliczek Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 11:00
      mnie nie idzie odciąganie niestety :( ale czytałam kiedys na forum Karmienie
      piersią, ze dziewczyny kupują te woreczki na Allegro i są bardzo zadowolone. Np.
      www.allegro.pl/item147690659_torebki_woreczki_do_przechowyw_pokarmu_najlepsze_.html
      www.allegro.pl/item146467328_strunowe_woreczki_do_przechowywania_pokarmu_tufi_.html
      Albo mrożą w pojemniczkach aventu, które używaja wielokrotnie (a nie jak zaleca
      producent - 4x - bo to zwykła podpucha jest, by kupować często nowe)
    • a-nulla Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 14:04
      Ja bardzo szybko wróciłam do pracy, więc zamrażałam dla Susełka dużo pokarmu.
      Nie mogłam wtedy namierzyć woreczków Aventu, więc używałam kupionych w aptece
      pojemniczków na mocz:) Słyszałam, że można je wykorzystać do takiego celu,
      ważne tylko, żeby były sterylne (bo są dwa rodzaje). Na każdym pisałam datę, a
      po zużyciu mleka wyrzucałam. Bardzo dobrze mi się to sprawdziło.
    • akastel Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 14:43
      Ja tez zamrazalam w pojemniczkach na mocz, swietnie sie sprawdzily. A musialam
      tego naprodukowac cale mnostwo, bo wyjezdzalam na 4 dni.
    • u_brzoska Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 21:37
      Zamrazalam pokarm dla corci przez pierwsze jej 3 mies zycia - poniewaz lezala w
      szpitalu :( Pojemniki Aventu mialam, ale sa zbyt drogie zeby ich uzywac przy
      dluzszym zapotrzebowaniu (ja bym tu nie lekcewazyla zalecen producenta, poniewaz
      pojemniki sa plastikowe, po czwartej sterylizacji moga sie do mleka przedostawac
      jakies substancje chemiczne z tegoz plastiku). Woreczki Avent wycofal z
      produkcji (sadze ze z powyzszych przyczyn).
      Ja zamrazalam pokarm w butelkach szklanych Kubus,po uprzednim dokladnym wymyciu
      i wygotowaniu ich.Mialam dostep do takich butelek nieuzywanych, wiec nie
      wymagaly szorowania po soczku :). Mleko w takiej butelce zamrozone na stojaco
      mialo kontakt TYLKO ze szklem (nie z zakretka), a szklo jest w mojej opinii
      duzo bezpieczniejsze od plastiku. Mam jeszcze takie butelki kubusiowe, moge ci
      ich kilka(nascie) dac.
      Pozdrawiam,
    • a-nulla Re: zamrazanie pokarmu 05.12.06, 21:40
      A dzisiaj w sklepie Duduś widziałam specjalne woreczki - 3 szt za 24 zł.
      • kinga299 Re: zamrazanie pokarmu 06.12.06, 08:34
        Dziekuje za odzew:) wczoraj wlasnie maz kupil mi w Dudusiu woreczki i juz sie
        pokarm zamrozil:)Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi!!
        pozdrawiam, regi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka