Dodaj do ulubionych

remont 11 Listopada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:04
Jak Wam się widzi rezultat remontu na 11 Listopada?

Moje pierwsze uwagi:
Na początek chciałbym pogratulować wykonawcom - mają chyba spore chody
na "górze". Oczami wyobraźni widziałem już rozkopaną ulicę aż do wiosny -
skąd oni wiedzieli, że w grudniu nie będzie zimy?
A teraz na temat nawierzchni: O ile płyty po prawej i lewej stronie
dotychczasowej jezdni zapowiadają się przyzwoicie, to kostka w środkowej
części deptaka nie została odpowiednio dobrana. Liczyłem na o wiele bardziej
przyjazną pieszym, jak np. na bielskim odcinku 11 Listopada. Kładziona na
remontowanym odcinku jest nierówna, ze sporymi szparami, a po opadach będzie
śliska.

Jak Wasze pierwsze wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorol Re: remont 11 Listopada IP: *.bsb.vectranet.pl 10.12.06, 16:35
      Musieliby przerabiać deptak od mostu aż do przejścia podziemnego pod Lwowską.
      Musiała by być to taka kostka jaką położono za czasów Traczyka od ul.
      Barlickiego- Cechowa do mostu. Teraz deptak w 70-80% wygląda tak jak wyglądać
      powinien. Chociaż faktem jest że kostka szara ( kocie łby ) podobnie jak ta
      położona obecnie może być śliska po opadach deszczu. Ja jeszcze poczekam na
      remont pl. W.P. remont mostu oraz schodów obok prezydenta + remont fontanny.
      Jestem ciekawy jak będzie się prezentowała ta część miasta na 10-11 miesięcy.
      Podobno ówczesny konserwator zabytków miał za złe Traczykowi, że zamiast
      powrotu historycznej nawierzchni zaproponował kostkę która leży po stronie
      Bielska. Podobne obawy mieli inni mieszkańcy miasta że podczas tego remontu
      zniknie stary " dobry " bruk kosztem tej nowej kostki brukowej. Mnie się
      zaczyna podobać. A firma i tak będzie musiała pewne sprawy poprawić to pewne.
    • pawelcio23 Nie podoba mi się ta kostka. 13.12.06, 16:31
      Moje zastrzeżenia do tej kostki:
      Najwazniejsze - zbyt nierówna nawierzchnia, ciżko siępo tym bedzie chodziło,
      zwlaszcza kobietom w butach na obsasie, jazda po tym bruku wózkiem z dzieckiem
      będzie koszmarem.
      Obecnie brukownie ulic w miastach ma tylko i wyłacznie cel estetyczny - ma
      tworzyć piekno i atmosfere ulicy, dlatego kostki powinny być jaknajbardziej
      płaskie - nie będzie to utrudniało ruchu i będzie miało swój urok. A położone ba
      11 listopada kostki to bardziej "koci łeb" a to już przezytek.
      Dla mnie ideałem, jeśli chodzi remont ulicy polegający na jej wybrukowaniu jest
      ulica Szewska w Krakowie. Szkoda że 11 listopada nie będzie mogła byc podobna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka