Dodaj do ulubionych

dentysta dla dzieciaczka na NFZ

19.02.07, 16:01
Witam,
wydawało mi się że był taki temat, ale nie moge znaleźć. Prosze o pomoc-
jesli ktoś wie, gdzie mogę iśc w bielsku z 3 latkiem do dentysty i nie wydać
majątku:-)
Z góry dziekuje!!!
Obserwuj wątek
    • barbs Re: dentysta dla dzieciaczka na NFZ 19.02.07, 16:14
      Idę w czwartek do Ceramixu - pierwszy raz, wcześniej chodziłam do Agaty
      Szcześniak (nie jestem pewna nazwiska) - ma fajne podejscie do dzieci, ale
      przyjmuje tylko prywatnie i bardzo dużo liczy. W piątek mogę przekazać wrażenia
      z Ceramixu.
    • luciii ja niestety nie znalazłam żadnego dobrego na nfz, 19.02.07, 22:59
      za to pełnym podziwem darzę obu dentystów [panów] z "Carat"-u w bb
      chodzę tam z córką prywatnie, ale naprawdę warto wydać dodatkowy pieniądz

[moja córka z ząbkami jako dziecię małe przeżywała katusze]
      nieszczęściem było testowanie na niej całej gamy pseudo-dentystów na kasę ;/
      ona zrażała się coraz mocniej, a stomatolodzy bywali coraz to bardziej dupiaci -
      włącznie z penym babsztylem w Szczyrku, co nawet w obecności mnie i mojej
      mamy, próbując mojej córce zrobić coś z zębem zaklęła soczyście "ku/wa je/na
      mać!" [pani debilka zowie się Wandzel, jakby ktoś coś kiedyś -nie polecam tej
      wariatki, za dobrze ją znam]
      kilku durni spotkałyśmy również pod szyndzielnią [włącnie z wrzeszczącą kobitą,
      co kazała dziecko związać i panem, co się obraził, że cenny swój czas na
      bachora traci [niestety nie pamiętam ich nazwisk, bo chętnie bym przytoczyła]
      tak więc pierwsze normalne wizyty były dopiero w "caracie", gdzie kilka
      pierwszych razów było bezowocnych, ale mała powoli się przekonywała [a my za
      spędzane tam godziny bez "grzebingu" NIC NIE PŁACIŁYŚMY :)
      dziś Patka leci tam, jak na skrzydłach i o dziwo ostatnio dała sobie zęby
      borować hurtem [całe tsy mlecaki] :))

powodzenia w znalezieniu! :)
      normalny dentysta to skarb!
      obyście tylko na takich trafiali :))
      • ewa1w Re: ja niestety nie znalazłam żadnego dobrego na 20.02.07, 15:59
        Lucii, co to ten carat i jak znaleźć tych dentystów( nazwisko? ), gdzie to jest
        (bo wiesz, że ja tutejsza od roku) no i ile płacisz? Proszę o wieści, bo w
        planie pierwsa wizyta z dwulatką!
        • luciii Ewuś, 20.02.07, 16:50
          "carat" jest na ul.wapiennej 6, zaraz po lewej stronie od ul. krakowskiej [jak
          się jedzie od miasta w górę]
          jak skręcisz na ul. krakowską i przejedziesz jakiś kawałek, może to ze 300
          metrów] i skręt w pierwszą w lewo zaraz za tesco chyba [kiedyś lidl], no w
          każdym bądż razie jakiś średnio duży blaszak tam stoi :P

do nazwisk niestety to ja ciemna masa jestem i sklerotyk nie z tej ziemi, ale
          powołaj się na mnie [zerknij do gazetowego maila] i zwyczajnie z powodu tego iż
          ja umawiałam się już "po starej znajomości", bo chodząc stale i wciąż,
          wystarczyło, że podałam swoje nazwisko i wiadomo było do kogo moje dziecię
          zapisać, to przestałam prawie natychmiast używać nazwisk dentystów, co obecnie
          po strasznej umysłowej bitwie myśli nadal nie jest do odzyskania [chyba mi
          twardy dysk w mózgu poszedł się pasać :P]
          dzwoniąc tam, powiedz że chcesz przyjść z dzieciaczkiem i to Wasz pierwszy raz
          no i powiedz, że ja poleciłam [mail] i chcesz do tego samego dentysty co moja
          Patka [my zawsze deptałyśmy w środy, tylko i wyłącznie w środy]

www.carat.cnm.pl/ksos.html
          ceny zależne są od różnych czynników, ja nie rozkładałam nigdy na części
          pierwsze płaconej sumki, bo w większości razy składało się na nią kilka
          czynników [znieczulenia, czy kilka ząbków na raz] i inne bajery wynikłe w
          trakcie [ale zawsze mnie pytano, czy sobie życzę i czy chcę by żabie coś tam
          jeszcze zrobiono] :)

ps. chodzi tam dużo dzieciaczków :))
          acha! telefon: 033/ 821 84 04, 0601 22 73 73

daj znać, jak będzie po :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka