tropek2006 19.02.07, 16:01 Witam, wydawało mi się że był taki temat, ale nie moge znaleźć. Prosze o pomoc- jesli ktoś wie, gdzie mogę iśc w bielsku z 3 latkiem do dentysty i nie wydać majątku:-) Z góry dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbs Re: dentysta dla dzieciaczka na NFZ 19.02.07, 16:14 Idę w czwartek do Ceramixu - pierwszy raz, wcześniej chodziłam do Agaty Szcześniak (nie jestem pewna nazwiska) - ma fajne podejscie do dzieci, ale przyjmuje tylko prywatnie i bardzo dużo liczy. W piątek mogę przekazać wrażenia z Ceramixu. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii ja niestety nie znalazłam żadnego dobrego na nfz, 19.02.07, 22:59 za to pełnym podziwem darzę obu dentystów [panów] z "Carat"-u w bb chodzę tam z córką prywatnie, ale naprawdę warto wydać dodatkowy pieniądz [moja córka z ząbkami jako dziecię małe przeżywała katusze] nieszczęściem było testowanie na niej całej gamy pseudo-dentystów na kasę ;/ ona zrażała się coraz mocniej, a stomatolodzy bywali coraz to bardziej dupiaci - włącznie z penym babsztylem w Szczyrku, co nawet w obecności mnie i mojej mamy, próbując mojej córce zrobić coś z zębem zaklęła soczyście "ku/wa je/na mać!" [pani debilka zowie się Wandzel, jakby ktoś coś kiedyś -nie polecam tej wariatki, za dobrze ją znam] kilku durni spotkałyśmy również pod szyndzielnią [włącnie z wrzeszczącą kobitą, co kazała dziecko związać i panem, co się obraził, że cenny swój czas na bachora traci [niestety nie pamiętam ich nazwisk, bo chętnie bym przytoczyła] tak więc pierwsze normalne wizyty były dopiero w "caracie", gdzie kilka pierwszych razów było bezowocnych, ale mała powoli się przekonywała [a my za spędzane tam godziny bez "grzebingu" NIC NIE PŁACIŁYŚMY :) dziś Patka leci tam, jak na skrzydłach i o dziwo ostatnio dała sobie zęby borować hurtem [całe tsy mlecaki] :)) powodzenia w znalezieniu! :) normalny dentysta to skarb! obyście tylko na takich trafiali :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1w Re: ja niestety nie znalazłam żadnego dobrego na 20.02.07, 15:59 Lucii, co to ten carat i jak znaleźć tych dentystów( nazwisko? ), gdzie to jest (bo wiesz, że ja tutejsza od roku) no i ile płacisz? Proszę o wieści, bo w planie pierwsa wizyta z dwulatką! Odpowiedz Link Zgłoś
luciii Ewuś, 20.02.07, 16:50 "carat" jest na ul.wapiennej 6, zaraz po lewej stronie od ul. krakowskiej [jak się jedzie od miasta w górę] jak skręcisz na ul. krakowską i przejedziesz jakiś kawałek, może to ze 300 metrów] i skręt w pierwszą w lewo zaraz za tesco chyba [kiedyś lidl], no w każdym bądż razie jakiś średnio duży blaszak tam stoi :P do nazwisk niestety to ja ciemna masa jestem i sklerotyk nie z tej ziemi, ale powołaj się na mnie [zerknij do gazetowego maila] i zwyczajnie z powodu tego iż ja umawiałam się już "po starej znajomości", bo chodząc stale i wciąż, wystarczyło, że podałam swoje nazwisko i wiadomo było do kogo moje dziecię zapisać, to przestałam prawie natychmiast używać nazwisk dentystów, co obecnie po strasznej umysłowej bitwie myśli nadal nie jest do odzyskania [chyba mi twardy dysk w mózgu poszedł się pasać :P] dzwoniąc tam, powiedz że chcesz przyjść z dzieciaczkiem i to Wasz pierwszy raz no i powiedz, że ja poleciłam [mail] i chcesz do tego samego dentysty co moja Patka [my zawsze deptałyśmy w środy, tylko i wyłącznie w środy] www.carat.cnm.pl/ksos.html ceny zależne są od różnych czynników, ja nie rozkładałam nigdy na części pierwsze płaconej sumki, bo w większości razy składało się na nią kilka czynników [znieczulenia, czy kilka ząbków na raz] i inne bajery wynikłe w trakcie [ale zawsze mnie pytano, czy sobie życzę i czy chcę by żabie coś tam jeszcze zrobiono] :) ps. chodzi tam dużo dzieciaczków :)) acha! telefon: 033/ 821 84 04, 0601 22 73 73 daj znać, jak będzie po :) Odpowiedz Link Zgłoś