Dodaj do ulubionych

TIR zmiażdżył osobówkę w BB

IP: 212.203.141.* 24.04.07, 10:36
kierowca TIRa za późno zobaczył zjazd na Cieszyn, wjeżdżając na ślimaka
zmasakrował samochód osobowy, kierowca zginął na miejscu.
Generalnie jak jeżdżę katowicką to rozpacz bierze, co kierowcy TIRów
wyrabiają. Moje kondolencje dla rodziny.
Obserwuj wątek
    • Gość: aliveinchains Re: TIR zmiażdżył osobówkę w BB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:01
      kierowca TIRa był z Litwy, mozliwe że był przemeczony trasą i zasnął...
    • Gość: kierowca tira do maya: a mnie krew zalewa jak widzę IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.04.07, 13:24
      co kierowcy osobówek wyprawiają. Nic tylko zepchnąć takiego do rowu..
      • mcmaxim Do kierowcy TIRa 24.04.07, 13:37
        A was wyslac wszystkich na regularne badania zawartosci narkotykow w organizmie
        (ze szczegolnym uwzglednieniem amfetaminy), nakazac samodzielne testy na
        obecnosc alkoholu we krwi w odstepach max. 3godzinnych (do przymusowego
        okazania policji przy kazdej kontroli) i nakazac jazde ze zmiennikiem na calej
        trasie (tak jak w przypadku autobusow dalekobieznych). I tam gdzie tylko
        mozliwe - won z drog na tory!
        Dosyc stwarzania przez was niebezpieczenstw!!!
        • Gość: kierowca tira do mcmaxim IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.04.07, 13:50
          Dla Was to samo poproszę!!!Sami stwarzacie niebezpieczwństwa,ale najlepiej
          zwalić na tiry.My jesteśmy zawodowcami, a wy?W każdym zawodzie znajdzie się
          czarna owca,ale od razu wszystkich tirowców przeklinać?A może chcesz tiry
          zastąpić koleją?
          Tak na marginesie, za dużo mam do stracenia żeby pić podczas lub przed jazdą.
          • Gość: Voidd Do bezmozgich tirowcow IP: *.plus.net 24.04.07, 14:01
            Dokladnie - spier..dalac z drog - tirowcy to bezmozgi - nie wszyscy oczywiscie - ale wiekszosc - zrobili prawko w wojsku i bujaja sie takie chojraki po drogach w dup..ie majac przepisy i kierowcow.

Kto mial okazje jechac do katowic albo dwupasmowka na cieszyn z tirem zapierd.. lewym pasem i ani myslacym przestrzegac ograniczen predkosci ten wie o czym mowie.
            • Gość: dajcie spokój Re: Do bezmozgich tirowcow IP: *.devs.futuro.pl 24.04.07, 14:38
              statystyczne rzecz biorąc najwięcej wypadków z winy kierowcy występuje u
              kierowców osobówek. tak bezmózgowo jak jadą kierowcy osobówek to kierowcy tirów
              wypadają tu na super inteligentów. nie jestem kierowcą tira tylko osobówki.
              kiedyś znajomy dał mi na placu poprowadzić tira oj trudna sprawa. a dla
              śmigaczy w golfach II maluchach itp. spróbuj rozpędzić i wyprzedzić
              kilkunastotonowym pojazdem a najlepiej spróbuj jeszce zahamować. to że ludzie
              pod kołami ciężarówek giną prawie w każdym wypadku jest zależne od zwykłych
              praw fizyki. jeździjmy i pozwólmy jeździć innym
              • Gość: Voiddd Re: Do bezmozgich tirowcow IP: *.plus.net 25.04.07, 14:04
                > statystyczne rzecz biorąc najwięcej wypadków z winy kierowcy występuje u
                > kierowców osobówek. tak bezmózgowo jak jadą kierowcy osobówek to kierowcy
                > tirow

Chcesz statystyki? to badz konsekwentny - albo nie manipuluj informacja (co zwazywszy, iz jest to forum GW byloby naturalna tutaj sytuacja)

Porownaj ilosc osobowek i wypadkow przez nie powodowanych z iloscia tirow i wypadkow przez nie powodowanych.

> pod kołami ciężarówek giną prawie w każdym wypadku jest zależne od zwykłych
                > praw fizyki. jeździjmy i pozwólmy jeździć innym

I dlategoz wlasnie kierowcy aut ciezarowych powinni o wiele bardziej uwazac jak jezdza, a tymczasem maja to w dup...ie. Proponuje twoj apel w pierwszej kolejnosci skierowac do kierowcow ciezarowek.
          • Gość: Samotnik Re: do mcmaxim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:37
            > Dla Was to samo poproszę!!!Sami stwarzacie niebezpieczwństwa,ale najlepiej
            > zwalić na tiry.My jesteśmy zawodowcami, a wy?

Jest drobna różnica - wy prowadzicie kilkunasto, albo i kilkudziesięciotonowy
            samochód. Wygrywacie każde starcie. Też mi się wydaje, że odsetek źle jeżdżących
            kierowców samochodów ciężarowych jest mniejszy niż w przypadku samochodów
            osobowych, ale powinien być generalnie zerowy ze względu na ogrom zniszczeń,
            których możecie dokonać. Oto, co potrafi zrobić dopiero *ruszający* TIR. Facet
            ruszał ze skrzyżowania i dostał zawału. Prędkość, z którą zgniótł tego Opla,
            była minimalna. www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=262892 Oczywiście
            akurat tam nie była wina kierowcy, ale jakoś widzę nieraz "niezasłabniętych"
            kierowców TIRów nie patrzących w lusterka, zajeżdżających drogę, jeżdżących z
            większą prędkością niż warunki pozwalają, na jednopasmowej drodze
            wyprzedzających z naczepą samochody jadące 80km/h... Kiedyś za mną facet wpadł
            do rowu, bo na drodze był żywy lód, ja przyhamowałem żeby skręcić na
            skrzyżowaniu, a on jechał za blisko i żeby nie wjechać mi w rufę, to wjechał w
            rów. I jeszcze miał do mnie pretensje, że ośmieliłem się zahamować przed jaśnie
            panem.

BTW - chyba mi nie powiesz, że nigdy nie jeździsz ponad czas i nigdy nie jesteś
            przemęczony. Wszystkie tarczki na bieżąco, niepozaginane i tak dalej? I nigdy
            nie zmieniasz trasy, jak słyszysz na radiu o zielonych?
            • Gość: maya Re: do mcmaxim IP: 212.203.141.* 24.04.07, 16:14
              Niestety czasami chęć zysku właścicieli firm transportowych doprowadza do
              nieszczęść. Znam jednego kierowce TIRa i opowiadał mi, jakie ma naciski, zeby
              dojechać w bardzo krotkim czasie, nierelanym, jezeli ma zachowywac odpowiednie
              przerwy i prędkości. Tak pędząc na czas rok temu zginał jego znajomy.
              A jeżdzac np. katowicka czesto nagle zajezdza mi droge TIR, wpada na lewy pas
              prosto przed maske, by wyprzedzic drugiego TIRa jadacego z 2 km/h wolniej od
              niego. Byle nie zwolnic na moment. Za mna nic nie jedzie, ale on przeciez nie
              poczeka chwili. Może oszczędza paliwo, zeby później sprzedać "oszczędności"?
              Wiec oczywiście, kierowcy TIRow to "profesjonaliści" ale czesto bardzo
              niekulturalni uczestnicy ruchu.
          • Gość: Bolek Re: do mcmaxim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:54
            Zawodowcy? Dobre sobie - tak było kiedyś, teraz kierowcy TIR pochodzą z łapanki
            i byle dureń może nim zostać. Do Warszawy jeżdżę średnio kilka razy w miesiącu.
            Praktycznie zawsze widzę wypadki z udziałem TIRów. El(y)ta !!!
          • Gość: panna_nikt Re: do mcmaxim IP: 212.219.249.* 25.04.07, 18:40
            A może chcesz tiry
            > zastąpić koleją?

Oj, tak, jak najbardziej!!!
    • truflowa Re: TIR zmiażdżył osobówkę w BB 12.05.07, 19:05
      Kierowca tego samochodu osobowego to byl ojciec mojej kolezanki, mial tylko 61
      lat. A kierowca tira jesli ma to teraz jakies znaczenie jest Litwinem i zasnal
      za kierownica.
      • Gość: Asia Tirowcy to zjeby tak ogolnie :-(( IP: *.centertel.pl 12.07.07, 00:26
        Ja nieraz mialam sytuacje podbramkowa z udzialem tych cholernych Szumacherow
        jak na nich Niemcy mowia i Czesi. U nich kierowca ciezarowki nie ma prawa tak
        sie zachowywac i juz. Profesjonalisci??? Wolne zarty. To konowaly w swoim
        fachu. Kiedys jade sobie za trzema takimi na serpentynie, a oni zaczynaja sie
        wyprzedzac. Mnie z tylu nawet nie widzieli. Wlaczam CB i slysze, ze robia sobie
        jaja, ze zajada zaraz gosciowi z przeciwka droge. Ten drugi wyprzedza i jedzie
        prosto na czolowke z osobowka. Odbilam i patrze. Kierowca panikuje i troche
        lapie pobocze, bo tak wielka kilkutonowa k... pakuje sie prawie na
        niego.Oczywiscie zdarzyl wyprzedzic kolege bo to profesjonalista byl! I wiecie,
        co? Tirowcy zaczynaja sobie zartowac, ze tamten mial juz nasrane w gaciach!!
        Horror przezylam. Maja radoche z tego, ze wystraszyli kogos! Co za k... wredne.
        Dzwonie na palki. Mowie co sie stalo a oni mi na to, ze przeciez nic sie nie
        stalo! A kolezki z tira sobie dalej dyskutuja i pada tekst, ktory
        zacytuje: "Panowie, nas to trzeba leczyc bo my psychole jestesmy" i rechot
        jakby bylo z czego! No i co wy na to? Sytuacja byla autentyczna. Jak macie CB
        to posluchajcie co oni wygaduja albo jak mozna uslyszec jak pochlaniaja
        hamburgery, racza sie opowiesciami o swoich jazdach z autobusami i osobowymi.
        Fakty sa takie,ze te dziadostwa powinny jezdzic wolniej a po drugie powinien
        byc osobny pas albo na tory poszla!!!! W zderzeniu z czyms atkim nic nie ma
        szans! A ile tych imbecyli zasypia. A wiecie, ze nie tylko dlatego ze maja
        limity czasowe? Rowniez dlatego, ze jak jeden z drugim ma zalozmy 5 godzin na
        sen to woli przez 2 nich chlac wode z kolegami. To wiem od tirowca ktorego
        znam. Woda to podstawa, taka stresujaca praca, a potem amfa, zeby zapier.. 110
        lewym pasem. I jak jeszcze ktoregos na lewym zobacze...To nie recze za siebie.
        • Gość: Beta Re: Tirowcy to zjeby tak ogolnie :-(( IP: *.its.it 12.07.07, 11:10
          Calkowicie popieram Asię.
          Tirowcy to najgorsza kategoria zawodowa; największe bezmózgowie.
          • Gość: urban Nie generalizuj, proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 13:30
            > Calkowicie popieram Asię.
            > Tirowcy to najgorsza kategoria zawodowa; największe bezmózgowie.

Jest wśród nich cała grupa normalnych ludzi, którzy chcą cało i zdrowo wrócić do
            domu. Ale są też i oszołomy...

A osobówki to wg Ciebie jeżdżą ok? Też są oszołomy.

Sytuacje którą mamy na drogach zawdzięczamy przede wszystkim POLICJI! A
            właściwie jej braku. Jeden videoradar na KM B-B, praktycznie ZERO fotoradarów,
            kierowcy którzy sami decydują jakie przepisy można łamać. A gdzie jest drogówka?
            Przejeżdżanie na czerwonym świetle to już niestety norma, wymuszanie
            pierwszeństwa na rondzie, rozjeżdżanie pieszych na przejściu ("gdzie się cieć
            ładuje!"). Jedź przepisową prędkością np. Andersa to Cię wyśmieją.

I to wszystko w kraju, gdzie rocznie na drogach ginie kilka tysięcy osób...
            • Gość: gość Re: Nie generalizuj, proszę IP: 62.87.185.* 12.07.07, 15:02
              Nie wiem ile jest videoradarów na KM BB, ale w Bielsku jeżdżą co najmniej 4
              vectry z video - czarna SB, srebrna SK, granatowa SCI, granatowa SK
              • Gość: urban Re: Nie generalizuj, proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:34
                > Nie wiem ile jest videoradarów na KM BB, ale w Bielsku jeżdżą co najmniej 4
                > vectry z video - czarna SB, srebrna SK, granatowa SCI, granatowa SK

Jeździ jedna - obecny namiar SCI R802, swego czasu miała blachy SB 13xxx.
                • Gość: gość Re: Nie generalizuj, proszę IP: 62.87.185.* 13.07.07, 13:24
                  Wolałbym żeby to była prawda, ale jeżdżą niestety różne (mogą nie być z KMBB).
                  Sam w czerwcu spotkałem 3 w ciągu 2 godzin na Andersa (czarna, srebrna i
                  granatowa).
                  Blachy SB13928 miała czarna, nie wiem czy ma teraz inne, SCI - miała granatowa.
          • Gość: radek Re: Tirowcy to zjeby tak ogolnie :-(( IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.07, 22:46
            > Calkowicie popieram Asię.
            > Tirowcy to najgorsza kategoria zawodowa; największe bezmózgowie.

Patrzą ogólnie to jednak stawiałbym na kierowców osobówek.A ponich postawił
            bym kierowców busów zarówno towarowych jak i osobowy a potem dopiero
            ciężarówki
            • kaasto_trio Ze sie wtrace ;) 13.07.07, 00:36
              Tak, moze kolejnosc przez Ciebie zaproponowana jest do przyjecia, tylko sorry,
              tiry to troche inna kategoria wagowa niz osobowki. Warunki w jakich pracuja
              kierowcy tez niestety determinuja ich zachowania. Ja nie usprawiedliwiam kier.
              sam. osobowych czy busow, ale tirowcy budza zgroze na drogach! Tak sie sklada,
              ze nasza praca wiaze sie z ciaglymi wyjazdami w delegacje i np. w nastepnym
              tyg. jade z Bydgoszczy do Kotliny Klodzkiej, za dwa Wasze piekne okolice-
              Ustron, Wisla... Co tydzien ok.1200. Czasem wiecej. Jak sie w koncu do Bielska
              przeprowadzimy to nie bedzie zle. Bedzie blizej, ale na razie doslownie
              walczymy o zdrowie i zycie na polskich drogach! I niestety TIR-y wioda prym w
              swoich strasznych zachowaniach na drogach. Nawet jak kierowca z samochodu
              osobowego cos odwali, jesli nawet dojdzie do wypadku, sa wieksze szanse na
              przezycie. Zderzenie z tirem oznacza jedno. No chyba ze jest sie Edyta G.,
              znana polska piosenkarka, ktorej to w dupke citroena wjechal tir i ... nic sie
              nie stalo ;). W przypadku tirow juz zwykle wyprzedzanie budzi groze. Dobrze,
              ze czasem sa pobocza. Nie neguje tego, ze sa jacys kierowcy tirow, ktorzy sa
              ok., tylko niestety z moich doswiadczen zyciowych wyinka, ze przewaza ta druga
              grupa. Oni po prostu czuja sie bezkarnie, bo sa tacy duuuzi. Zapier...
              maszynami, strasznie przeladowanymi, ktorymi powinni jezdzic moze 60 km/h.
              Wtedy moze daloby sie na czas wyprzedzic. Ja juz przez tych zawodowcow troche
              przeszlam na drodze i nie moge dobrego slowa powiedziec.
              Slyszalam kiedys opinie psychologa z ktorym mialam zajecia: "to nie sa normalni
              ludzie; nie moga byc normalni,bo zdrowy psychicznie i emocjonalnie czlowiek,
              nigdy nie wybierze takiej pracy". Tak tez uwazam. To praca dla dewiantow.
              A jesli sa jacys fajni kierowcy tirow i tutuaj i wogole, to niech sie nie
              przejmuja tym co pisze, w koncu ich to nie dotyczy ;). Wyrazam tylko swoje
              zdanie o kierowcach wielotonowek. Na podstawie doswiadczen, a nie tego,ze mi
              widok z okna psuja jak suna droga ;)
              Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka