Dodaj do ulubionych

Zlikwidowac Straz Miejska

IP: *.c27.msk.pl 28.06.07, 15:36
Czy podobnie jak ja uwazacie ze nalezy zlikwidowac tych darmozjadow a za
pieniadze ktore ida na ich utrzymanie stworzyc dodatkowe etaty dla
policjantow? Bo jakie uprawnienia ma policja kazdy raczej wie natomiast ta
holota zwana Straza Miejska zdaje sie stawac na rowni z policjantami a jak
wiadomo ich uprawnienia sa mocno ograniczone w stosunku do policji. I w sumie
to nie wiadomo jednoznacznie co moze ta Straz Wiejska a czego nie. Jak dla
mnie to sa nadete buce ktore mysla ze sa nie wiadomo kim a zakladajac blokade
na kolo nawet nie wiedza jakim paragrafem maja sie podeprzec. Dlatego
rozkurzyc to towarzystwo w drzazgi jak najpredzej!!!
Obserwuj wątek
    • staszek53 Re: Zlikwidowac Straz Miejska 28.06.07, 20:51
      Jestem za!
    • Gość: kierowca Straż moze jest potrzebna ale do czuwania ...... IP: *.c9.msk.pl 28.06.07, 21:35
      Do czuwania nad porządkiem , żeby było czysto w mieście , żeby w kamienicach nie śmierdziało kiblem , żeby nie było syfu i gnoju wszedzie. Powinni też zwracać uwage odpowiedzialnym za drogi , żeby nie było dziur , muld ..... Roboty jest dośc , nie trzeba stac i czekac pół dnia z blokadą na biednego kierowce ..... ten czas można wykorzystac na zwrócenie uwagi władzom i pokazanie gdzie jest bajzel i smierdzi gnojem .
      • nuova Re: Straż moze jest potrzebna ale do czuwania ... 28.06.07, 22:38
        Za kamienice odpowiedzialni są właściciele/administratorzy (problem szczania po
        klatkach już keidyś poruszałam), za drogi odpowiedzialny jest MZDM (czy jakoś tak).

Fakt, ze nad kierowcą z zablokowanym autem stać tyle czasu nie muszą, ale im to
        widocznie sparwia ogromną radość.

IMHO w BB SM to darmozjady. I nie boję się tego głosno powiedzieć. Moze w końcu
        ktoś z ratusza zajrzy na to forum, a powinien, i zacznie działać ku poprawie
        takich sytuacji!!!
        • Gość: marian straz wiejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:09
          juz dawno pisano ze SM powinno sie jak najszybciej zlikwidowac bo tylko
          marnotrawia publiczne pieniadze. to banda nierobow i nieukow. do prezydenta
          bielska natychmiast zlikwidowac tych matolow!!!!
          • Gość: dd Re: straz wiejska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.06.07, 23:25
            SM powinno zajac sie tylko monitoringiem miasta i dbaniem nad czystoscia i
            porzadkiem
            • Gość: jasko Re: straz wiejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:46
              Nie wiem jak w Bielsku, ale ostatnio mialem do czynienia z SM w Cieszynie. Ktos
              uczynny (powiedzieli) ich zawiadomil i zalozyli blokade. Auto stalo w miejscu
              gdzie nikomu nie wadzilo, ale musialem wyladowac towar. Inne auto tez
              zablokowali. Zaczekali, wytlumaczylem przyczyne, odblokowali, mandat
              zaplacilem symboliczny bo w koncu nie mialem przy sobie zezwolenia na wjazd.
              Moze trafilem na wyjatkowo inteligentnych ludzi?
    • Gość: njoy Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: 212.219.249.* 02.07.07, 13:57
      Jestem przeciw. Ogolnie SM jest ok, tylko ustawa o SG (SM) jest do d... napisana. Poza tym - a policjanci to moze nie sa darmozjady? Krawezniki (do ktorych jedynie mozesz porownywac SM) robia niewiele wiecej od SM.
    • Gość: Staruszek Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.dsl.bell.ca 03.07.07, 01:25
      Nie sa mieszkancy zadowoleni z pracy sluzb miejskich ( Straz Miejska ) , co sie
      dzieje z radnymi , jakie postulaty i rozwiazania wplynely do wladz o zmianie
      tego stanu ....bezprawia ??
      Moze nalezy stworzyc ....."bojowki osiedlowe" dla utrzymania porzadku i ladu
      jesli straz i policja jest bezwladna ....odbierajac im tym samym prawo do
      wynagrodzen za nieskoteczna i nieefektywna dzialalnosc !!! zostawic ich bez
      pracy , moze zrozumieja potrzebe bardziej aktywnej postawy ......czerwone
      berety do akcji.......LOL
    • Gość: aga Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 22:08
      Czy wy wiecie co piszecie?? Pewnie dostaliście mandat bo na niego zasłużyliście
      i teraz się chcecie odegrać .A nie trzeba było stawać tam gdzie nie wolno,albo
      wjeżdżać choćby w Cechową żeby skrócić sobie drogę.Sami jesteście sobie winni.A
      jak chcecie wiedzieć to SM robi o wiele więcej niż policja,której w mieście w
      ogóle nie widać!!!!!!!!!!Na prawdę chcecie żeby wszędzie panowała samowolka?Na
      pewno i w SM trafiają się pacany ale nie można generalizować,że wszyscy to
      debile!!!A nie wkurzają was np.taksówkarze,którzy jeżdżą jak chcą?Bo mnie
      bardzo!!!Pewnie to też sami idioci ,nieuki i debile?!A kto ma pilnować żeby po
      centrum nie jeździli wszyscy którzy chcą?Zróbmy z 11 Listopada normalną ulicę to
      się przekonacie.Zastanówcie się czasem co piszecie.Bronę ich bo oni też mają
      swoją robotę i nie mogą udawać ,że nie widzą jak ktoś stoi na zakazie.Wjechałeś
      to płać !!!Tak by mogli wszyscy robić co chcą!I to by było ok wg was?
      • Gość: monroe Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 23:22
        Tu nie chodzi o mandaty za parkowanie w niedozwolonym miejscu.
        Chodzi bardziej o to, że zajmują się tylko tymi sprawami i nic innego
        praktycznie ich nie obchodzi. Łatwiej wlepić mandat człowiekowi, który wjechał
        na Cechową niż wybrać się na Stary Rynek i męczyć się z pijanym facetem, który
        zaczepia przechodniów.

Straż Miejska funkcjonuje w Bielsku źle. Nie twierdzę, że są to debile, ale
        bardzo często zdarza się, że chłopak, który ledwo co skończył szkołę średnią
        wskakując w mundur czuje się najlepszy i najważniejszy na świecie. To wtedy
        nazywa się bezmózgowie. To służby mundurowe są dla obywateli a nie na odwrót (i
        pod tym względem Polska jest niestety nadal w socjalizmie w porównaniu do państw
        zachodnich; taka jest prawda).
      • Gość: Gosc Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.c27.msk.pl 08.07.07, 00:46
        A Ty dlaczego ich tak bronisz? ktos z rodzinki tam pracuje? SM jest potrzebna
        jak wrzod na d....Jak widze tych gosci wdzianych w mundury ktorzy mysla ze sa
        nie wiadomo kim to smiech mnie ogarnia. Po prostu przerost formy nad trescia.
        Tylko czekaja zeby wlepic mandat dostawcy ktory musi stanac na chwile zeby towar
        wyladowac do sklepu. Ale juz temu co stoi pod marketem na miejscu dla inwalidy
        nic nie zrobia bo sie im nie chce tam jechac. Rozwalic to towarzystwo i w ich
        miejsce powolac dodatkowe patrole policji z pelnymi uprawnieniami ktorzy
        wzbudzaja o wiele wiekszy szacunek niz ci pseudo stroze z SM.
    • Gość: Vini w Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.07.07, 08:30
      Na temat Straży Miejskiej wladze miasta powinny przeprowadzić merytoryczną
      dyskusje uwzględniając skargi i np.dyskusje na forum.Wydaje mi się że mają za
      dużo swobody i pieniędzy a za mało jest z nich widocznych efektów.Czyli brak nad
      nimi nadzoru.Chcieli kamery- jak najwięcej w tym na 3 lipkach i jakie są efekty
      z tych kamer.Czyli proste pytanie ilu przestępców zlapali lub zapobiegli
      złu.Wydaje się że jedyny miernik rozliczania u nich to mandaty za parkowanie i
      babcie za pietruszke.Szczytem debilizmu są blokady zakladane chorym i inwalidom
      stojącym k/Szp. Woj w rejonie kościoła podobnie jak pod kościolem k/sądu.Oni
      powinni zabezpieczać wszelkie imprezy,rynek ZWM-którego niestety się boją.
    • Gość: dolly Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 20:21
      A skąd my możemy wiedzieć jakie są efekty ich pracy?Ogłaszają to gdzieś ?Co mają
      z tych kamer to też nie wiadomo. A z drugiej strony jakie tak na prawdę efekty
      ma policja?Są jakieś ogólnie dostępne informacje na ten temat?
    • Gość: gość Re: Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 20:25
      Z tego co wiem to parkingi przy hipermarketach są własnością tychże i SM nic do
      tego gdzie kto staje,nie maja podstaw prawnych do interwencji.Wiem to bo byłem
      świadkiem takiej akcji przy Sferze.Tu niestety wszystko zależy od kultury
      osobistej tych,co stają na miejscach dla inwalidów a nie są do tego uprawnieni.
      • Gość: marian Zlikwidowac Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:25
        powinno sie natychmiast zlikwidowac to towarzystwo zwana straza wiejska to
        prawdziwi pseudo stroze prawa!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka