Dodaj do ulubionych

bielsko biala

IP: 216.13.111.* 31.03.01, 05:17
dlaczego w gazecie bielskiej praktycznie dominuja sprawy dotyczace slaska ,czy
za malo dzieje sie na pdbeskidziu?
Obserwuj wątek
    • Gość: pio Re: bielsko biala IP: 213.76.145.* 17.04.01, 15:32
      Gazeta jest praktycznie nieobecna w Bielsku, pomimo, że jest tzw. dodatek
      regionalny.
      Dlatego nie kupuję Gazety.
      • Gość: Lukasz Wyborcza dla Bielska i o Bielsku IP: *.atm0-0-105.dsl.ITgate.net 15.06.01, 21:12

Trzeba raz na zawsze oduczyc Hanysòw od wykorzystywania bielskiego dodatku do
        informowania o tym, co sie dzieje na Slasku i w Zaglebiu. Czemu Czestochowa i
        Opole maja swoje regionalne oddzialy, a my nie ? Proponuje kilka oficjalnych
        listòw do szefostwa. A pòzniej moze jakis kròtki bojkot...
    • wacek Re: bielsko biala 22.04.01, 22:02
      popieram, wkońcu tu mieszkam
      • intermax Re: bielsko biala 22.04.01, 22:15
        Proponuje rzeby chanysow wkoncu nauczyc szacunku do
        bielska wiec moze by zorganizowac jakis bojkot
        naprzyklad akcje pt: "Nie kupuj przez tydzien tej
        gazety " morze sie nauczom?
        • Gość: Wawa Re: bielsko biala IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 12:31
          Ty nie bądź taki prowokator!
          Merytorycznie masz rację i należałoby zacząć bojkot
          Wyborczej. Praktycznie jednak podkładasz się bykami
          ortograficznymi. Wnoszę z tego, że jesteś sprytnym
          Hanysem, chcącym skompromitować B-B.
          Wawa
          • Gość: sz Re: bielsko biala IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 11:56
            Wawa, jestem mieszkańcem B-B, od trzech lat studiuje w Lublinie. Dla ludzi z
            tej części Polski Śląsk zaczyna się już w Radomiu. Jak takiego krojcoka mają w
            GW, to nie dziw się, że dla niego Sosnowiec może leżeć na Podbeskidziu.
            Pozdrawiam.
        • Gość: maszo Re: bielsko biala IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 19:12
          chcesz uczyć innych - naucz się najpierw ortografii
    • Gość: Wawa Re: bielsko biala IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 12:36
      Odpowiedź jest prosta: katowicka Redakcja "GW" ma nas głęboko w d...
      Szczyt arogancji osiągnięto w wielkanocnej, tak zwanej "Gazecie na
      Podbeskidziu",w której na pierwszej stronie zamieszczono wypowiedzi biskupa
      katowickiego i sosnowieckiego, tak jakby nie istnaiała diecezja bielsko -
      żywiecka.
      Pozdrowienia, Wawa
    • Gość: emi Re: bielsko biala IP: 192.160.110.* 15.05.01, 12:41
      typowe dla GW - pisałem do tych redaktorków razy kilka ale michnik chyba
      podpadł Kutzowi i mu nie pozwolił zmienić treści. Ja osobiście wolałbym
      wiadomości z wybrzeża zamiast z Knurowa i Chebzia, róznica niewielka ale
      kaszubów darzę sympatią.
      Apeluję więc do GW, że w tym tygodniu chcę w Gazecie Bielskiej treść z Redy i
      Gdyni. Przecież to wiele was nie kosztuje, a zyskacie nowego czytelnika!
      • odbc Re: bielsko biala 15.05.01, 17:22
        Ba jak by nie patrzyc jesli chodzi o sam teren to i slask i malopolska chcieli by miec nas a najlepiej
        bez mieszkancow, ale jesli chodzi o to by dac cokolwiek ot chocby dobre wiadomosci regionalne to
        nikogo na to nie stac.
        Moze ktos z was slyszal o probach zaistnienia Dziennika Polskiego (odpowiednik Dziennika
        Zachodniego, tyle ze na duzo lepszym poziomie) z dodatkiem Beskdzkim, niestety gazeta
        wychamowala na Ketach.
        A czy to GW, czy Slaska czy DZ nie ma wiekszej roznicy i tak jestesmy dzieckiem niechcianym.
        Pozostaje nam (mnie) patrzyc z politowaniem na niezmienna i stara do cna Kronike.
        • Gość: pio Re: bielsko biala IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 20:22
          Żałuję , że dopiero teraz odkryłem dyskusję na temat bielskiego dodatku
          Gazety .Już od dawna bojkotuję tego szmatławca . Cała gazeta o objetości Pana
          Tadeusza nafaszerowna ogłoszeniami , zawiera tyle treści co porcja psiego
          moczu . Bojkotować Gazetę Wyborczą powinien każdy myślący rodowity bielszczanin
          z krwi i kości . Mają nas w dupie - i wzajemnie .
          • Gość: emi Re: bielsko biala IP: 192.160.110.* 31.05.01, 11:45
            witaj pio w gronie bojkotujacych, widzę, że wkrótce będzie nas niezła grupa
            może wymyślimy jakąś akcję?
    • Gość: BS Re: bielsko biala IP: 213.134.150.* 04.06.01, 15:52
      A co to jest Podbeskidzie? Bo ja slyszalem o Beskidzie Slaskim.
      • Gość: wawa Re: bielsko biala IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 12:26
        Gość portalu: BS napisał(a):

> A co to jest Podbeskidzie? Bo ja slyszalem o Beskidzie Slaskim.

> Do BS.
        > A o Beskidzie Żywieckim, tumanku, nie słyszałeś?
        > Tak wogóle to masz rację pytając o Podbeskidzie bo nie ma takiej nazwy
        geograficznej. Kiedyś wymyślono ją dla polityki (rok 1975 i 49 województw) i tak
        już zostało. Teraz też jest używana jako przeciwwaga dla śląskich "imperialistów".
        > Swoją drogą rację miał mój kumpel twierdząc, że i w Katowicach i w Krakowie
        będą nas mieli w d... tyle, że w Krakowie być może z większą kulturą.
        Cześć, Wawa

• Gość: Karpowic Re: bielsko biala IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 10:05
      Odpowiadam - bo Panowie: Leraczyk, Olbrycht, Wawak itd. byli za likwidacją tego
      województwa - można nawet powiedzić: sprzedali je!
      • rak82 Re: bielsko biala 07.08.01, 11:50
        szkoda ze dopiero teraz tu dotarlem ale kazdy z was ma racje
        szkoda tylko ze wszyscy gadamy a nic nie robimy ale moze to sie zmieni.wkoncu
        troche szumu radio i telewizja moze cos z tego wyjdzie bo hanysy pozjadaly juz
        wszystkie rozumy zapominajac ze co weekend ciqagna do swoich podgorskich dacz
        niezliczonymi tabunami pozostawiajac po sobie biblijna sodome i gomore---
        wystarczy stanac pod prezydentem i obejrzec sobie rejestracje choc to bardzo
        trudne bo dawno juz zrezygnowali z ich mycia bo musial to by byc ich codzienny
        obowiazek------ale ale tak naprawde trzeba zaczac cos robic rodowity
        bielszczanin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka