Gość: michal c IP: 216.13.111.* 31.03.01, 05:17 dlaczego w gazecie bielskiej praktycznie dominuja sprawy dotyczace slaska ,czy za malo dzieje sie na pdbeskidziu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pio Re: bielsko biala IP: 213.76.145.* 17.04.01, 15:32 Gazeta jest praktycznie nieobecna w Bielsku, pomimo, że jest tzw. dodatek regionalny. Dlatego nie kupuję Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Wyborcza dla Bielska i o Bielsku IP: *.atm0-0-105.dsl.ITgate.net 15.06.01, 21:12 Trzeba raz na zawsze oduczyc Hanysòw od wykorzystywania bielskiego dodatku do informowania o tym, co sie dzieje na Slasku i w Zaglebiu. Czemu Czestochowa i Opole maja swoje regionalne oddzialy, a my nie ? Proponuje kilka oficjalnych listòw do szefostwa. A pòzniej moze jakis kròtki bojkot... Odpowiedz Link Zgłoś
intermax Re: bielsko biala 22.04.01, 22:15 Proponuje rzeby chanysow wkoncu nauczyc szacunku do bielska wiec moze by zorganizowac jakis bojkot naprzyklad akcje pt: "Nie kupuj przez tydzien tej gazety " morze sie nauczom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: bielsko biala IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 12:31 Ty nie bądź taki prowokator! Merytorycznie masz rację i należałoby zacząć bojkot Wyborczej. Praktycznie jednak podkładasz się bykami ortograficznymi. Wnoszę z tego, że jesteś sprytnym Hanysem, chcącym skompromitować B-B. Wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: bielsko biala IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 11:56 Wawa, jestem mieszkańcem B-B, od trzech lat studiuje w Lublinie. Dla ludzi z tej części Polski Śląsk zaczyna się już w Radomiu. Jak takiego krojcoka mają w GW, to nie dziw się, że dla niego Sosnowiec może leżeć na Podbeskidziu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: bielsko biala IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 19:12 chcesz uczyć innych - naucz się najpierw ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: bielsko biala IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 12:36 Odpowiedź jest prosta: katowicka Redakcja "GW" ma nas głęboko w d... Szczyt arogancji osiągnięto w wielkanocnej, tak zwanej "Gazecie na Podbeskidziu",w której na pierwszej stronie zamieszczono wypowiedzi biskupa katowickiego i sosnowieckiego, tak jakby nie istnaiała diecezja bielsko - żywiecka. Pozdrowienia, Wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: bielsko biala IP: 192.160.110.* 15.05.01, 12:41 typowe dla GW - pisałem do tych redaktorków razy kilka ale michnik chyba podpadł Kutzowi i mu nie pozwolił zmienić treści. Ja osobiście wolałbym wiadomości z wybrzeża zamiast z Knurowa i Chebzia, róznica niewielka ale kaszubów darzę sympatią. Apeluję więc do GW, że w tym tygodniu chcę w Gazecie Bielskiej treść z Redy i Gdyni. Przecież to wiele was nie kosztuje, a zyskacie nowego czytelnika! Odpowiedz Link Zgłoś
odbc Re: bielsko biala 15.05.01, 17:22 Ba jak by nie patrzyc jesli chodzi o sam teren to i slask i malopolska chcieli by miec nas a najlepiej bez mieszkancow, ale jesli chodzi o to by dac cokolwiek ot chocby dobre wiadomosci regionalne to nikogo na to nie stac. Moze ktos z was slyszal o probach zaistnienia Dziennika Polskiego (odpowiednik Dziennika Zachodniego, tyle ze na duzo lepszym poziomie) z dodatkiem Beskdzkim, niestety gazeta wychamowala na Ketach. A czy to GW, czy Slaska czy DZ nie ma wiekszej roznicy i tak jestesmy dzieckiem niechcianym. Pozostaje nam (mnie) patrzyc z politowaniem na niezmienna i stara do cna Kronike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: bielsko biala IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 20:22 Żałuję , że dopiero teraz odkryłem dyskusję na temat bielskiego dodatku Gazety .Już od dawna bojkotuję tego szmatławca . Cała gazeta o objetości Pana Tadeusza nafaszerowna ogłoszeniami , zawiera tyle treści co porcja psiego moczu . Bojkotować Gazetę Wyborczą powinien każdy myślący rodowity bielszczanin z krwi i kości . Mają nas w dupie - i wzajemnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: bielsko biala IP: 192.160.110.* 31.05.01, 11:45 witaj pio w gronie bojkotujacych, widzę, że wkrótce będzie nas niezła grupa może wymyślimy jakąś akcję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BS Re: bielsko biala IP: 213.134.150.* 04.06.01, 15:52 A co to jest Podbeskidzie? Bo ja slyszalem o Beskidzie Slaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: bielsko biala IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 12:26 Gość portalu: BS napisał(a): > A co to jest Podbeskidzie? Bo ja slyszalem o Beskidzie Slaskim. > Do BS. > A o Beskidzie Żywieckim, tumanku, nie słyszałeś? > Tak wogóle to masz rację pytając o Podbeskidzie bo nie ma takiej nazwy geograficznej. Kiedyś wymyślono ją dla polityki (rok 1975 i 49 województw) i tak już zostało. Teraz też jest używana jako przeciwwaga dla śląskich "imperialistów". > Swoją drogą rację miał mój kumpel twierdząc, że i w Katowicach i w Krakowie będą nas mieli w d... tyle, że w Krakowie być może z większą kulturą. Cześć, Wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpowic Re: bielsko biala IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 10:05 Odpowiadam - bo Panowie: Leraczyk, Olbrycht, Wawak itd. byli za likwidacją tego województwa - można nawet powiedzić: sprzedali je! Odpowiedz Link Zgłoś
rak82 Re: bielsko biala 07.08.01, 11:50 szkoda ze dopiero teraz tu dotarlem ale kazdy z was ma racje szkoda tylko ze wszyscy gadamy a nic nie robimy ale moze to sie zmieni.wkoncu troche szumu radio i telewizja moze cos z tego wyjdzie bo hanysy pozjadaly juz wszystkie rozumy zapominajac ze co weekend ciqagna do swoich podgorskich dacz niezliczonymi tabunami pozostawiajac po sobie biblijna sodome i gomore--- wystarczy stanac pod prezydentem i obejrzec sobie rejestracje choc to bardzo trudne bo dawno juz zrezygnowali z ich mycia bo musial to by byc ich codzienny obowiazek------ale ale tak naprawde trzeba zaczac cos robic rodowity bielszczanin Odpowiedz Link Zgłoś