gosca 28.06.04, 18:45 To jeszcze można rejsowo przelecieć się tym białym krukiem? www.airliners.net/open.file/607596/L/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nocnylot Re: TriStar 500 IP: *.172.186.195.cust.bluewin.ch 28.06.04, 18:59 Sporo tego lata, glownie jako chartery (w USA, Egipcie, Portugalii, na Bliskim Wschodzie). Lataja takze jako liniowe - ale jedyny konkretny przyklad jaki przychodzi mi w tej chwili do glowy to narodowe linie Demokratycznej Republiki Kongo - Hewa Bora - taki tristar lata miedzy Kinszasa a Bruksela. nl Odpowiedz Link Zgłoś
gosca Re: TriStar 500 28.06.04, 19:02 Chyba specjalnie dla tego TriStara zaplanuję sobie tegoroczne wakacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
cavy Re: TriStar 500 28.06.04, 20:46 Ciekawe czemu nie zdobył takiej popularności jak DC-10, wg ststystyk był od niego bezpieczniejszy (tak mi się zdaje). Gdzieś czytałem że nie był zbyt udaną konstrukcją, może ktoś wie więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: TriStar 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 21:07 Lockheed wyprodukował ich niezwykle mało, gdyż zdobył wtedy kontrakty wojskowe i przestawiał się na myśliwce. Faktycznie bardzo dobra konstrukcja, warta rozwoju. Chyba Tristar nie miał żadnrgo wypadku? steward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: TriStar 500 IP: *.crowley.pl 29.06.04, 07:57 Miał, była bardzo poważna katastrofa Tristara w barwach Delty - powstał nawet film o tym. Ale przyczyną katastrofy były nie wady konstrukcyjne, tylko jakaś nagła zmiana wiatrów..dokładnie nie pamiętam... [na Discovery co jakiś czas puszczają film o tym] Ja osobiście leciałem Tristarem i uważam że to super samolot- wygodny,przestronny, dużo miejsca... szkoda że już wycofane:( Odpowiedz Link Zgłoś