Dodaj do ulubionych

Centralwings - najtańszy!

IP: *.eranet.pl 02.01.05, 20:07
Właśnie kupiłam bilety do/z Londynu na marzec. Czuję się oszukana promocjami
wizza (za niby zero złotych...) i easy jeta.
Okazało się, że bez problemu i w najlepszej cenie mogę lecieć jedynie z nową,
zupełnie jeszcze mi nieznaną linią Centralwings. Dlaczego oni się nie
reklamują?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawelec Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:14
      To samo ja, kupiłem do Rzymu na kwiecień i faktycznie było najtaniej! W dodatku
      mająsuper ceny na połączenia do Niemiec! Mimo że są tam chyba monopolistą to
      nie wykorzystyją tej sytuacji i traktują klientów OK.

Pawelec
      • alafa Re: Centralwings - najtańszy! 02.01.05, 20:20
        Popatrzcie na połączenia do Londynu! Centralwings lata na Gatwick, czyli do
        Londynu a Ease, Wizz czy Sky do Luton lub Stansted! Do tego niby 0zł lub 1zł za
        bilet w Wizz czy Sky ale jak podliczyć koszty z opłatami portowymi i
        ubezpieczeniem a do tego dodamy koszy i czas transportu z lotniska do Londyny,
        to i tak wychodzi że Centralwings jest najtańszy!

Ala
      • Gość: aguirre Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 20:20
        Na razie jeszcze nie latają regularnie, wiec nie ma co aż tak sie ekscytować.
        Oby utrzymali ceny i połączenia.
        • alafa Re: Centralwings - najtańszy! 02.01.05, 20:30
          Eeee, latają na połaczeniach charterowych, trudno aby ropoczac sprzedaż i od
          razu latać. Czasami spotykam ich F/A - w przeciwieństwie do moich koleżanke z
          LOTu są miłe i uśmiechnięte - chyba ich dział kadr kupił im na stałe te
          uśmiechy i zyczliwość...aby tak dalej koleżanki z CW!!

Ala F/A z LOTu
          • Gość: aguirre Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 20:36
            jak zaznaczyłem nie latają REGULARNIE. Też im życze dobrze, ale na zachwyty
            przyjdzie czas, gdy zaczną latać i utrzymają zapowiedziane połączenia
            przynejmniej do końca sezonu zimowego). Poza tym dojazd z Gatwick jest
            porównywalny cenowo z dojazdem ze Stansted i tylko czasowo można zyskać, ale
            też nie tak dużo. Natomiast to dobrze, że latają z innyego lotniska w Londynie.
            Poza tym nie ma jak konkurencja.
            • Gość: Alafa Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:46
              Regularnie to także dwa razy dziennie do Egiptu :-)

Ala
    • Gość: Wawek Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:38
      A Praga? jest do wyboru LOT lub CSA...ale za jaką kasę? I Płacić za posiłek
      podczas 50 min. rejsu? Chore!
      Mam dziewczynę w Pradze to będę latał do Niej co weekend! A może Centralwings
      wypuści bilety "sieciowe" lub "miesięczne"? :-) Byłoby super!
      A tak to: 8:00 dzwonię do dziewuchy...."wstawaj i myj się, Twój chłopak bedzie
      o 11:00 w gniazdku :-)".... Bajka!

Wawek miłośnik Czeszek!
    • Gość: Artur Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.aster.pl 02.01.05, 21:01
      Nieładnie.Warszawa-Londyn wylot 1 marca powrówt 8 marca (daty wybrałem na
      chybił trafił). easyJet wychodzi 230 zł z opłatami (razemz opłatą za płatność
      kartą kredytową, SkyEurope 283,56, Wizz Air może ze wszystkimi opłatami podejść
      pod 300 zł, Centralwings 309 zł. Brzydko mi to pachnie dość nachalną reklamą
      Nowego Przewoźnika.
      • Gość: Maly Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.01.05, 21:38
        dokladnie ktos tu nie ladnie sie reklamuje!, latam czesto do Londynu i ci co
        lataja wiedza ze te gadki ze Stansted czy Luton to kawal drogi maja w dupie....
        przyklad?? (np z LUTON za 1 funta dojedziesz to Hendon Central gl stacji w 3
        strefie metra co dalej co centrum kosztuje cie nast 2,5 funta wiec za 30 zl w
        zaokrogleniu do centrum to nawet z Heathrow nie dojedziesz...... po drugie!
        jest wiele innych opcji dojazdow z LUTON STANSTED a z GATWICK jest gorzej, do
        tego ceny sa podobne chyba ze ktos ma problemy z okularami (roznice 10-25 zl)
        max i to zalezy od dnia ;-) pozdrawiam za to ORBIS BUS TRAVEL ktory oferowal
        noworoczna promocje do Londynu za 550 zl za osobe !!!!!! brawo utopcie sie w
        pierwszym podejsciu!!!!!!!!
        • paxa Re: Centralwings - najtańszy! 03.01.05, 12:26
          czy możesz napisać skąd z Luton dojechać na Hendon? Z samego lotniska czy
          najpierw bezpłatnym busem na dworzec kolejowy i dopiero stamtąd? Jaka to linia?
          • Gość: MFN76 Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:50
            www.easybus.co.uk - zeby kupic za GBP 1 to musisz zarezerwowac przez
            internet, jak od kierowcy to kosztuje 6. Minibusiki odjezdzaja spod terminala
            (na tej pierwszej wysepce z ktorej odjezdza tez Nat'l Express, nie tam na
            drugiej gdzie jest Green Line na Victoria Stn.)

Pozdr.
      • Gość: Pjoter Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:49
        A sprawdź inne terminy, ja ja akurat kupiłem bilety w CW do Londynu. Rożnica
        pomiędzy cenami Wizza, Sky czy Easy a CW była pomijalnie mała, doliczając to że
        CW lata na Gatwick - a to mnie interesuje, z tego miejsca mam bilsko do
        mieszkanka a dodatkowo nie muszę siedzieć w tym baraku, czyli w Etiudzie a przy
        okazji kupię coś w d. "duty free" :-). Zresztą, nie tak dawno temu, latem 2003
        za bilet do Londynu muislaem zapłacić 1200PLN lub jechać 26 - 28 godzin
        autokarem za 350PLN... a teraz kulturka...

Pjoter
      • Gość: Roots Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 23:00
        Masz racjęz tą reklamą, ale coś mi tu innego śmierdzi...jeżeli Wizz ma bilety
        po 1PLN, Sky po 1 grosz a Centralwings ma najtańszy po 45PLN to dlaczego,
        płatność w Wizzie wynosi coś około lub ponad 300PLN, czyli tyle samo co w CW?
        Sky jak sam piszesz kosztuje 283,56PLN, czyli różnica wychodzi 25,44PLN, co
        jest jeszcze dziwniejsze że Sky lata z Etiudy, gdzie płaci tylko 8USD opłat
        portowych a CW lata z MDLu gdzie płaci 16USD opłat. To chyba ktoś kogoś dyma i
        tym dymanym jest pasażer a dymającym Sky oraz Wizz. 8USD rónicy to przy kursie
        1:3 jakieś kolejne 24PLN, czyli każdy pasażer jest dymany przez słowaków oraz
        wękgrów na 50PLN - a może nawet okradany?

Roots
        • Gość: Artur Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.rp.pl / *.rzeczpospolita.pl 03.01.05, 08:34
          To, że linie typu Wizz, czy Sky zarabiają na "opłatach lotniskowych" to fakt i rzeczywiście to jest
          nieuczciwe. Z drugiej strony pasażerowi chyba jest obojętne, czy przelot za który zapłaci zostanie
          skalkulowany w taki, czy inny sposób. Dla niego najważniejsza jest realna cena, jaką musi zapłacić.
          Krótko mówiąc, na pytanie kto robi klientów w balona należałoby odpowiedzieć, że linie, które orzynają
          na opłatach i Ci, którzy reklamują inną linię, jako najtańszą, mimo że w rzeczywistości tak nie jest.
          • Gość: Maly Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 03.01.05, 10:13
            a moze CW jako bezposredni bral LOT i siostrzeniec PPL ma preferencyjne
            stawki??? mi sie wydaje ze i tak kazdy bedzie latal tam gdzie mu najwygodniej
            czesc wybiera Gatwick czest Luton itd, problem w tym iz tanie linie nie powinny
            walczyc o klienta takimi przekretami, powinny byc rowne stawki oplat dla
            wszystkich bez roznicy i wtedy dopiero mialy by pole do popisu czyli mniej
            kantow z tym zwiazanych, bo klient mamiony stawka 1 zl czy 0,01 zl nie wie ze
            jest robiony w balona i tyle, pozdro
            • Gość: Tosiek Re: Centralwings - najtańszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 13:03
              CW nie ma "preferencyjnej" stawki na MDL, ponieważ ta stawka jest ściśle
              uzalezniona z poziomiem serwisu świadczonego na terminalu. Co do "zarabiania na
              opłatach portowych" - to jest bardzo nieuczciwe, szcególnie, że w umowach
              zawieranych z PPL przewoźnik zobowiązuje się w przypadku pobrania wiekszej
              stawki od pasażera niż to jest w AIP do przekazania tej nadwyzki do PPL. Jeżeli
              Wizz oraz Sky pobiera wyższą stawką, a na to wygląda to powinien oddać tą kasę
              do PPL. A nie robią tego.

Tosiek
    • Gość: JaRaj Centralwings - najtańszy! Prawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 14:09
      Dla porównania: wylot z WAW do Londynu 4 lutego, powrót 4 marca. Tak muszę
      lecieć i nie mam większego wyboru:

Centralwings 07:55 MDL Londyn Gatwick 16:20 cena 309,00 zł
      Wizz 06:00 Etiuda Luton 13:15 cena 486,00 zł
      EasyJet 10:55 Etiuda Luton 16:50 cena 308,68 zł
      SkyEurope 06:30 Etiuda Stansted 19:45 cena 331,56 zł

Najtańszy jest EasyJet (32 grosze!) ale produktowo Centralwings jest najlepszy!

Jarek
      • Gość: Alien Re: Centralwings - najtańszy! Prawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:31
        W pozostałych datach wylotu na luty i marzec różnica w cenie pomiędzy
        przewoźnikami jest pomijalnie mała a tu jak Jarek napisał Centralwings wygrywa
        produktem: MDL oraz Londyn Gatwick. I godzinami wyloty z Wawy.

Alien
      • Gość: JaRaj Re: Centralwings - najtańszy! Prawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:40
        dałem jeszcze raz szanse: a może taniej jest z Krakowa lub z Katowic? Mieszkam
        w Kielcach to rybka gdzie dojadę na północ czy na południe.

Wizz z Katowic do Luton i z powrotem 361PLN
        Centralwings z Krakowa do Londyn Gatwick i z powrotem 410PLN
        SkyEurope z Krakowa do Stansted i z powrotem 515,38PLN

Spora róźnica ... ale dłużej będę jechał do Pyrzowic niż do Krakowa. Kraków
        Rulez!!!

I takiego porówania wychodzi, że może Centralwings nie jest najtańszy ale za to
        ma dobry produkt i w dobrej cenie.

Jarek
      • Gość: MFN76 MDL - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:58
        Przepraszam, jestem stosunkowo nowy na tym forum i chcialbym sie dowiedziec co rozumiecie przez
        'MDL' - ja w pierwszej chwili myslalem, ze to Modlin, ale na stronie Centralwings jak byk stoi, ze lataja
        z 'WAW' (przypuszczam, ze z Etiudy, a nie z glownego terminala).
        • Gość: JaRaj Re: MDL - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:08
          MDL - Międzynarodowy Dworzec Lotniczy Terminal 1, czyli ten normalny ze
          sklepami, bistro, poczekalniami a nie ta szopa obok.

Jarek
          • Gość: MFN76 Dzieki za wyjasnienie! :) b/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:32
            ...
            • Gość: Prostaks Wingzzzz Przestańcie z tą propagandą sukcesu kolesie z CW IP: *.chello.pl 03.01.05, 23:12
              Ten wątek śmierdzi obżydliwie reklamą CW Cóż za prostacki pomysł.
              • Gość: lonia Re: Przestańcie z tą propagandą sukcesu kolesie z IP: *.eranet.pl 04.01.05, 00:16
                A ty za to śmierdzisz zazdrosną konkurencją!
                Może podyskutuj merytorycznie?
                Czy możesz udowodnić komuś tu nieprawdę?
              • Gość: lonia Re: Przestańcie z tą propagandą sukcesu kolesie z IP: *.eranet.pl 04.01.05, 00:17
                A poza tym to "obżydliwie: pisze się przez "rz", hi, hi
    • mike79 Re: Centralwings - najtańszy! 04.01.05, 00:25
      ktos gdzies tam pisal o datach 1 - 8 marca, wiec ja sobie wyszukalem na www.ba.com
      za bilet z oplatami i taxami lon-waw-lon 88£ czyli okolo 510zl, z taka roznica
      ze leci sie z heathrow na terminal 1 a nie ze stansted na etiude, do tego BA
      lata 3 rzy dziennie !!!! a nie jak neiktore no-frills czasem poleca czasem
      niepoleca :/
      juz sie raz przelecialem ze skyeurope ze stansted do ... no wlasnie mialo byc
      wawa ale ze lot byl spozniony (ten z 19:40) to waw byla zamkneita i ladowanie w
      krakowie na balicach :// coz zobaczylem sobie krakow noca z lotu ptaka ;)
      teraz bede lecial BA, bo porownawszy ceny w wizz, sky i BA ten ostatni byl
      jakies 10£ drozszy w terminach ktore mi sa potrzebne

odradzam tanie latanie, chyba ze ktos lubi przygody (chociaz s.p. airpolonia
      ktora takze mi sie zdarzylo raz leciec byla super punktualna na rejsie waw-lon)

mike
      • mike79 Re: Centralwings - najtańszy! 04.01.05, 00:27
        jeszcze odnosnie podatkow, dlaczego wizz czy sky maja podatki i oplaty po okolo
        20£ czasami w jedna storne, podczas gdy easy potrafi miec nawet okolo 7-10£ a BA
        ktorym bede lecial okolo 36£ w obie strony, do tego BA leci z heathrow na
        terminal1 a sky wizz itd lataja ze stansted, luton cyz liverpoolu na etiude !?
        wiec gdyby nie zdzierali to powinni byc chyba tansi !
        mike uk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka