Dodaj do ulubionych

A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;)

18.01.06, 08:55
Lepper z bankrutem w Chinach

Według "Rzeczpospolitej", Andrzej Lepper zabrał do Chin Tomasza Sudoła, udziałowca Air Polonii. Jest on obwiniany o doprowadzenie tych linii lotniczych do upadłości.

Tomasz Sudoł był jednym z głównych udziałowców Air Polonii, pierwszej polskiej taniej linii lotniczej, która zbankrutowała w grudniu 2004 roku po niespełna roku działalności. Przez pewien czas Sudoł był również wiceprezesem spółki. "Rzeczpospolita" pisze, że część pracowników i jeden z jej udziałowców właśnie jemu przypisują winę za doprowadzenie firmy do upadłości.

Poseł Samoobrony Janusz Maksymiuk, który również poleciał do Chin powiedział gazecie, że te dwie sprawy nie mają ze sobą nic wspólnego. Według niego nie ma nic niestosownego w tym, że osoby związane w przeszłości z Air Polonią znalazły się w delegacji Samoobrony.

"Rzeczpospolita" dowiedziała się też, że w jej skład wszedł jeszcze Piotr Ryba, w przeszłości dyrektor w Air Polonii. Janusz Maksymiuk odmówił podania nazwisk innych przedstawicieli biznesu towarzyszących Andrzejowi Lepperowi. Powiedział jedynie, że jest to osiem osób, które kooperują z firmami chińskimi lub zamierzają to robić w przyszłości. (IAR)

Więcej: Rzeczpospolita - Z bankrutem w delegacji
Obserwuj wątek
    • Gość: 007 Azylanci czy nowi szefowie LOT-u IP: *.eranet.pl 18.01.06, 21:20
      Znaczy, ze albo kolega magister T. Sudol zalatwia sobie prezesure LOT-u, zas
      kolega magister P. Ryba dyrekturke najlepiej marketingowa tamze, (zawsze o tym
      obaj marzyli), albo tez obaj zalatwiaja sobie azyl, co jest dosc ryzykowne, bo
      obozy pracy w Panstwie Srodka jak wygladaja kazdy wie. Ciekawe, czy jumbojety
      popularnie zwane inwestorami w osobach generalissimussa Asinskiego, feldfebla
      Janika i majordomusa Okulskiego tez juz mysla o chinskich biznesach. Tam
      przynajmniej polscy komornicy niektorych nie beda scigac.
      • Gość: Dyzma Re: Azylanci czy nowi szefowie LOT-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:44
        Po poprzednim zarzadzie LOT-u, na czele z absolwentem moskiewskiej szkoly
        dyplomacji Mr. Grabarkiem (pseudo grabarz) i konsultantem od wszystkiego Mr.
        Dubno, juz nic nie powinno nikogo zdziwic. Presem moze zostac Dyzma, moze tez i
        Sudol. Po prostu prezesowac kazdy moze..troche lepiej, troche gorzej..
      • nefre-1 Re: Azylanci czy nowi szefowie LOT-u 06.02.06, 01:48
        te sku....syny sa mi winne kupe forsy ,i nie tyko mnie.pilotom za latanie i za
        nalot ,stewkom też. pracownikom nie wspomnąc,mechanikom-biedne chłopaki
        zasuwali po 24 na dobę.no i derekcja zwierzaczki kochane.itd itp.dobry duch
        • Gość: uuu Re: Azylanci czy nowi szefowie LOT-u IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 21:39
          Co to jest nalot ? Pytam poważnie, to pojęcie pojawia się w postach a ze mnie
          laik.
          • Gość: gosc Re: Azylanci czy nowi szefowie LOT-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:25
            nalot- total wszystkich h (czynnych ,lotniczych) Panie laik.
      • nefre-1 Re: Azylanci czy nowi szefowie LOT-u 06.02.06, 01:53
        zaraz mój komornik powiedział ze
        Sudoła,Litwińskiego,Czaplickiego,Szelezińskiego itd.pośle w skarpetach na łąkę
        tam ,gdzie Sudoł wypasał nasze benki .dobry duch.papatki
        • Gość: gość Re: Azylanci czy nowi szefowie LOT-u/ KANALIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:42
          nie ma co Kaczyniaki niedługo dobiorą się im do dupy!!!! i bardzo dobrze bo już
          jeden ma problemy ze "zrdowiem" ciśnienie te sprawy... no ale ja też bym tak
          miał po tym co zrobiłem "DOBREGO" dla firmy... w PPL już są zmiany i to
          całkiem ciekawe.... A CO Z GŁOWAMI no coż kiedyś wkońcu wszystkich dopadnie
          ŁAPA KATA> pod dla ostatnich mailowiczów.Swięte SŁOWA!!!!!!!!!!
    • nefre-1 Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) 05.02.06, 22:31
      łachudra .jestem byłym pracownikiem firmy APN .mam alergie na tego
      faceta,gdybym wiedziała ze tak sie skończy .dokumenty do których miałam dostep
      dawno lezałyby u prokuratora na stole.powinien skończyc w pierdlu.pluje sobie w
      brode ze tego nie zrobiłam.desant wrocławski to kanalie jakich mało na
      swiecie ,potraktowali nas jak króliki doswiadczalne.moge im to powiedziec
      prosto w oczy.
      • Gość: gość Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:43
        SKURW.....NY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to święta prawda ja też mgłem to zrobyć ale
        każy wierzył...
        • nefre-1 Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) 06.02.06, 00:16
          Gość portalu: gość napisał(a):

> SKURW.....NY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to święta prawda ja też mgłem to zrobyć
          ale
          > każy wierzył... a ja im od poczatku nie wierzyłam.słyszałam nie raz ich
          rozmowy.zaliłam sie kolegom ,ale cóz czas pokazał........... i tak sie
          stało.szkoda bo gdybym zareagowała od razu latalibysmy do dzis .pozdrowienia
          ode mnie dla was byłych.i dla wszystkich tych co poszli do Fishera.dobry duch.
          • nefre-1 Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) 06.02.06, 00:27
            mam nadzieje że kiedys odpowiedza za to co zrobili,i te osoby które im w tym
            pomogli równierz.ci co to przeczytają będa wiedzieli o co chodzi.szkoda mi
            tylko Szczepka ,miał facet wizję ,ale nic nie wyszło.prezesie pozdro dla
            pana.mam nadzieje ze kiedys będą te benki.saaby sa za małe,a potrzeby
            duże.dobry duch.
            • Gość: Doktor Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:28
              Magister Sudol gwizdze sobie na wszystko, bo podobnie jak cala paczka
              wroclawska z magistrami Ryba, Wozniakiem, Szelezinskim i Czaplickim jest
              swiecie przkonany, ze kazdy numer przejdzie, a jakby mial nie przejsc to w
              odwodzie jest jeszcze pierwszy murzyn RP. Jak mawiali przodkowie magistrow,
              nadejdzie jednak dzien zaplaty. To tylko kwestia czasu. Prokurator Generalny ma
              juz wszystkie kwity. Interesuje sie tez dokonananiami niedoszlych magistrow
              radomskich, Janika i Asinskiego.
              • Gość: gość Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:17
                po raz pierwszy podoba mi się taka diagnoza Panie doktorze. bardzo się ciesze,
                że Prokuratura zabrała się ostro do pracy!!!!!!!
                niedoszli inwestorzy robią cyt. "PROTOKÓŁY" i skończyć nie mogą.
                brak słów na ich PROFESJONALIZM z czplickim na czele.
                • Gość: jol Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.aster.pl 07.02.06, 17:58
                  Ale robia te potokóły:) dalej? z kim gdzie? jesli siedziba zamknieta
                  • Gość: gość Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:15
                    chyba sam ze sobą bo już nic nie znajdzie do roboty pracownikom.zamknięta ale
                    co jakiś czas tam są. mr.czaplicki i jego ogony nie koniecznie męskie,i pracują
                    na zwłokę.a mgr janik i prof asinski prcują na dobre imię firmy.
                    • Gość: Pac Palaca Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.eranet.pl 07.02.06, 19:33
                      Generalissimus "guderian" Asinski, feldfebel "ukryte volvo" Janik i
                      majordomus "tajny pilot" Okulski magistrami mogli byc co najwyzej w sluzbach
                      spejalnych dawnego rezimu. Pewnie jako TW takie ksywy mieli. Magistry z
                      Wroclawia tytuly fatycznie maja, choc z marnej uczelni, skoro doktoryzuje sie
                      na niej Tomcio 'gruby paluch" Sudol. Jak efektywnie doprowadzilem do upadku Air
                      Polonie , to bylby hit nie tylko na Akademii Ekonomiczmej we Wroclawiu.
                      • Gość: Akademik Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 20:05
                        Ciekawe, ze wladzom Akademii Ekonomicznej w Katowicach nie przeszkadzaja
                        dokonania biznesowe onegoz.
    • Gość: chichot Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 20:34
      No to widze w nim kandydata na szefa LOTu ;-). Jest z koalicyjnej partii, wiec
      przynajmniej trafi do zarządu lub rady nadzorczej. Można powiedziec, że zęby
      stracił na biznesie lotniczym.
      • Gość: nefre-1 Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.chello.pl 09.02.06, 22:03
        P.Litwiński ma godnego sobie nastepcę,nie musi sie już martwić kto mu będzie
        płacił emeryturke.swój swego zawsze wesprze,bójmy sie zatem kto obejmie
        pałeczke po Sudole za lat 20.wyjdzie na to że z powodu braku funduszy
        spowodowane ich znikaniem w tajemniczy sposób,bedzie sie latało na drzwiach od
        stodoły.przygotujmy sie na cuda .pozdro.
        • Gość: 007 Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.06, 23:51
          Troche inaczej to wygladalo. TS wydmuchal wszystkich lacznie z JL.
          • Gość: nefre-1 Re: A Tomasz Sodół z APN- dalej się "bawi" ;) IP: *.chello.pl 10.02.06, 22:51
            wiem ze tak,bo Litwin sam nie wiedział co sie dzieje wokół niego,ale szmal brał
            i to niemały.fakturki mówiły same za siebie.o zgrozo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka