IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.01.03, 00:17
Czy ktos ma doswiadczenia z tymi liniami lotniczymi? Sa bardzo tanie, ale jestem ciekawa, czy sa
pewne, czy loty sa punktualne, jaka jest obsluga w samolocie, czego sie po nich spodziewac?
Wybieram sie w podroz z malymi dziecmi,w dodatku "z przesiadka", wiec nie chcialabym koczowac
nieskonczenie dlugo na jakims lotnisku...
Obserwuj wątek
    • Gość: birdy :> Re: easyjet IP: webcacheB* / *.dasyure.dialup.pol.co.uk 21.01.03, 09:56
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> Czy ktos ma doswiadczenia z tymi liniami lotniczymi? Sa bardzo tanie, ale
      jeste
      > m ciekawa, czy sa
      > pewne, czy loty sa punktualne, jaka jest obsluga w samolocie, czego sie po
      ni
      > ch spodziewac?
      > Wybieram sie w podroz z malymi dziecmi,w dodatku "z przesiadka", wiec nie
      ch
      > cialabym koczowac
      > nieskonczenie dlugo na jakims lotnisku...

Zdazylo mi sie raz leciec Easyjetem z Londynu do Edinburgha.Ogolnie rzecz
      biorac wszystko fachowo i mozliwie najsprawniej jak sie da.Byla niestety w tym
      przypadku wpadka z dosc sporym opoznieniem (ponad godzine) gdzie sam lot
      docelowy trwa nie wiecej niz godzine.Kapitan tlumaczyl sie ogromnym natezeniem
      ruchu,co w Gatwick nie jest zadkoscia(tylko jeden pas w uzyciu),lecz
      najbardziej prawdopodobna przyczyna bylo spoznienie jednego z czlonkow
      zalogi,gdyz po jego przybyciu nagle w ciagu kilku minut cudownie otrzymalismy
      zgode na kolowanie i start:)Nie wiem jednak czy zdazaja sie czesto takie
      przypadki ale trzeba wziasc pod uwage pewien zapas czasowy jezeli chce sie
      zdazyc na czas.
      Obsluga na pokladzie fachowa i mila,oczywiscie wszelkiego rodzaju posilki i
      napoje sa na zadanie i za oplata.
      Jezeli podrozujesz z dziecmi to czeka Cie mily akcent.Tanie linie maja w
      zwyczaju nierezerwowania miejsc,za to gdy jestes z pociechami masz prawo
      wsiasc w pierwszej kolejnosci,by miec czas spokojnie je usadowic(dowolny wybor
      miejsc)
      Wazna rzeca jest rowniez by byc dosc wczesnie przed odprawa(wymagane 2godziny)
      Spoznienie na odprawe nie daje Ci juz zadnych szans by zajac miejsce w
      samolocie nawet gdyby ten jeszcze nie odlecial.

Moje ogolne wrazenie o tych liniach jest pozytywne.Kiedy lecialem w obydwie
      strony bylo sporo rodzicow z malymi dziecmi,wiec wyglada na to ze sie da
      podrozowac w ten sposob,choc trzeba nastawic sie na pewna dawke bieganiny i
      miec sporo cierpliwosci.
      Jezeli jednak oczekujesz troche wiekszego komfortu i spokojnie chcesz poleciec
      to sugerowalbym jednak cos jak BA.Czasami ceny na tych samych trasach sa
      zblizone a mozesz zaoszczedzic troche sil:)

Pozdrawiam i zycze milej podrozy:)
      birdy:>
      -----------------------------------------
      Aviation Photography by birdy:>
      airliners.net/search/photo.search?photographersearch=Gregory%20Bajor
      • Gość: Kasia Re: easyjet IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.01.03, 23:24
        Dzieki za odpowiedz. Na lotnisku kazdorazowo bedziemy miec ok. 5 godzin czasu ( na przesiadke), wiec
        mam nadzieje, ze to wystarczy. POnoc, jesli oba loty ( w jedna strone) beda u tego samego przewoznika
        (easyjet), to firma bierze odpowiedzialnosc za ewentualne nasze spoznienie na drugi samolot (w koncu
        nie z naszej winy). Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie Bilety (jakie bilety???) easyjet ja duzo tansze (na
        interesujacej mnie trasie) - o jakies 3-4 tys zl niz BA (dla naszej rodziny),wiec dla takiej oszczednosci
        warto podjac ryzyko i zrezygnowac z dodatkowego komfortu. Byle skutecznie, szybko i tanio doleciec.
        • Gość: birdy:> Re: easyjet IP: webcacheB* / *.elk.dialup.pol.co.uk 25.01.03, 02:52
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Dzieki za odpowiedz. Na lotnisku kazdorazowo bedziemy miec ok. 5 godzin
          czasu
          > ( na przesiadke), wiec
          > mam nadzieje, ze to wystarczy. POnoc, jesli oba loty ( w jedna strone) beda
          u
          > tego samego przewoznika
          > (easyjet), to firma bierze odpowiedzialnosc za ewentualne nasze spoznienie
          na d
          > rugi samolot (w koncu
          > nie z naszej winy). Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie Bilety (jakie
          bilety??
          > ?) easyjet ja duzo tansze (na
          > interesujacej mnie trasie) - o jakies 3-4 tys zl niz BA (dla naszej
          rodziny),w
          > iec dla takiej oszczednosci
          > warto podjac ryzyko i zrezygnowac z dodatkowego komfortu. Byle skutecznie,
          szyb
          > ko i tanio doleciec.

W takiej sytuacji to ma sens.Dosc spora oszczednosc z pewnoscia zrekompensuje
          wszelkie niewygody,a jedyne jakie mozesz napotkac to spoznienie.Reszte da sie
          przetrzymac.Troche kanapek na zapas,cos do picia i pozostaje tylko cieszyc sie
          samym lotem:)
          Doda jeszcze ze samoloty sa dosc nowe,ten ktory ja lecialem mial w owym czasie
          zaledwie dwa tygodnie(mozna go zobaczyc tutaj-
          www.airliners.net/open.file/270341/M/),ogolnie sa zadbane etc.

Po podrozy pochwal sie wrazeniami:)

Pozdrawiam
          ------------------
          Aviation Photography by birdy:>
          • marq74 easyEverything 27.01.03, 20:43
            Wlasciciele easyjeta maja jeszcze oprocz tego wypozyczalnie samochodow
            easycar,jakies uslugi finansowe easymoney, a takze easyInternetCafe. SSiedze
            wlasnie w jednej z nich w Londynie i, rzeczywiscie, tanio moze i jest,natomiast
            poza tym syf i malaria. I dziura w suficie obok prawie nadmoim kompem.
            Easyjetem nie lecialem, planuje troche pozwiedzac Wyspy, ale coraz mniejsza mam
            ochote na latanie easyjetem,jesli tak samo dbaja o samoloty, jak o te
            internetowe kafejki...
            pozdr.
            Marcin
            • Gość: birdy:> Re: easyEverything IP: webcacheB* / *.elk.dialup.pol.co.uk 02.02.03, 23:08
              marq74 napisał:

> Wlasciciele easyjeta maja jeszcze oprocz tego wypozyczalnie samochodow
              > easycar,jakies uslugi finansowe easymoney, a takze easyInternetCafe. SSiedze
              > wlasnie w jednej z nich w Londynie i, rzeczywiscie, tanio moze i
              jest,natomiast
              >
              > poza tym syf i malaria. I dziura w suficie obok prawie nadmoim kompem.
              > Easyjetem nie lecialem, planuje troche pozwiedzac Wyspy, ale coraz mniejsza
              mam
              >
              > ochote na latanie easyjetem,jesli tak samo dbaja o samoloty, jak o te
              > internetowe kafejki...
              > pozdr.
              > Marcin

Kafeja moze i obskurna(jak ostatnio tam bylem dziury nie bylo,za to kompjutery
              troszke pobrudzone byly;)))
              Z ich linia jest troszke inna sprawa,bo samoloty musza spelniac wszelkie normy
              bezpieczenstwa by zostaly dopuszczone do ruchu.Z pewnoscia nie znajdziesz tam
              dziury w suficie;)))Ale nie nalezy zapominac ze to jest low cost airline i co
              niektore wygody nie sa dostepne i juz(nie mylic z bezpieczenstwem)

Polecam easyjeta na zwiedzanie wysp:)

------------------
              Aviation Photography by Birdy
              • Gość: Piotrek Re: easyEverything IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.04.03, 23:58
                Ja latam EasyJet z Pragi do Londynu i uważam że za ta cene to śmiało mozna
                lecieć, obsługa miła, raz zdazylo sie ze byl lot opozniony ale to bylo
                spowodowane lodem na pasie startowym, a pozatym jestem zadowolony. Za posilki i
                napoje trzeba placic, ale nie sa to jakies specjalnie wygorowane ceny. Odprawa
                z bagazem zaczynasie 2 godziny przed odlotem, a bez bagazu mozna przyjsc
                godzine przed odlotem. Naprawde warto latac z EasyJet, samolot jak kazdy inny,
                a ceny biletow duzo nizsze. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka