Dodaj do ulubionych

porysowalam lakier na drzwiach

03.02.04, 12:18
co zrobic. Nie znam sie na tym. Nie wiem czy ubezpieczyciel zwroci mi kaske
za to. Nie zbieram punktow za bezwypadkowa jazde i nie zalezy mi na tym. Poza
tym niedlugo konczy mi sie ubezpieczenie i mam zamiar zmienic firme. Prosze o
rade. Lakierowanie calych drzwi na pewno bedzie duzo kosztowalo, a nie wiem
czy w tej chwili mnie na to stac.
Obserwuj wątek
    • arekk44 Re: porysowalam lakier na drzwiach 03.02.04, 12:37
      A jaki masz samochód??
      • kwiatkosia Re: porysowalam lakier na drzwiach 03.02.04, 12:44
        megane 1, lakier metalik
    • el_s Re: porysowalam lakier na drzwiach 04.02.04, 09:24
      Kwiatkosiu, ubezpieczyciel może Ci tylko zwrócić z polisy AC jesli ją masz, ale
      szkoda musi być powyżej pewnej kwoty, inaczej nici z tego, w każdej firmie jest
      to często inna kwota, z reguły około 500 zł, a lakierowanie jednego elementu to
      jakieś 250-400 zł zależy u kogo robione. Do tego jeśli nie masz zniesienia
      udziału własnego to potrącą Ci go i niewiele dostaniesz :(

Nie pisz że nie zbierasz pkt za bezszkodowość, to nie jest tak, zbierać warto.
      Jak będziesz czynić szkody to podniosą Ci stawkę i zapłacisz po prostu więcej
      bez względu czy zmienisz ubezpieczyciela czy zostaniesz u starego. A jak u
      nowego ukryjesz że miałaś szkody i zapłacisz stawkę podstawowwą bez dopłaty to
      mogą Ci potem kwestionować wypłatę odszkodowania za podanie nieprawdziwych
      danych. Czyli nie warto czynic szkód a potem faktu tego zatajać :(
      Jak Ci rysy przeszkadzają to możesz zrobic to prywatnie bez AC albo
      zaklajstrować zaprawkowo na razie żeby nie gniło, jak poszło do gołej blachy
      niszcząc ocynk powierzchniowy, i jeździć , trudno nie najładniej ale tanio.

Pozdrawiam , els
      • kwiatkosia dzieki za rade 04.02.04, 14:26
        nie jest zdarte do blachy, wczoraj bylam w myjni, nie wyglada tak zle jak na
        poczatku myslalam,
        pozdrawiam
    • hdp Re: porysowalam lakier na drzwiach 04.02.04, 15:49
      kwiatkosia napisała:

> co zrobic. Nie znam sie na tym. Nie wiem czy ubezpieczyciel zwroci mi kaske
      > za to. Nie zbieram punktow za bezwypadkowa jazde i nie zalezy mi na tym. Poza
      > tym niedlugo konczy mi sie ubezpieczenie i mam zamiar zmienic firme. Prosze o
      > rade. Lakierowanie calych drzwi na pewno bedzie duzo kosztowalo, a nie wiem
      > czy w tej chwili mnie na to stac.
      ________________________________________________________________________________

.. ubezpieczyciel zaplaci czesc Twoich kosztow,puzniej zmien ubezpieczyciela,
      wydaje mi sie ze Ci sie spieszy,nie zwlekaj z lakierowaniem drzwi.
      ________________________________________________________________________________

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka