Dodaj do ulubionych

Bulgotanie Fiata Punto II

10.08.05, 18:57
Mam Fiata Punto II 1.2 SX. Mój problem polega na bulgotaniu, które wystepuje
jak silnik jest zimny zaraz po uruchomieniu. jak sie nagrzeje to bulgotanie
ustepuje. Następne pytanie to jaki moze byc ubytek płynu w chłodnicy np. na
1000 km??? Proszę wszystkich o pomoc.

Pozdrawiam.
danieln1
Obserwuj wątek
    • dark13 Re: Bulgotanie Fiata Punto II 10.08.05, 21:34
      danieln1 napisał:

> Mam Fiata Punto II 1.2 SX. Mój problem polega na bulgotaniu, które wystepuje
      > jak silnik jest zimny zaraz po uruchomieniu. jak sie nagrzeje to bulgotanie
      > ustepuje. Następne pytanie to jaki moze byc ubytek płynu w chłodnicy np. na
      > 1000 km??? Proszę wszystkich o pomoc.
      >
      > Pozdrawiam.
      > danieln1
      nie powinno byc zadnego ubytku plynu jesli ubywa tobie plyn to w polaczeniu z
      bulgotaniem mozna przypuszczac z duzym prawdopodobienstwem ze uszkodzona jest
      uszczelka glowicy
      • leszek801 Re: Bulgotanie Fiata Punto II 11.08.05, 07:56
        Witaj, też mam Punto II i też miałem zagadkę z tym bulgotaniem no i okazało się
        że to standard w tych samochodach i nie ma to nic wspólnego z uszczelką pod
        głowicą - do bulgotania musisz się przyzwyczaic tak jak do wielu innych rzeczy
        w tym samochodzie. Jeżeli chodzi o ubytki płynu w chłodnicy to zgadzam się z
        kolegą który mówi że na 1000 km nie powinno być ubytku płynu, sprawdź
        szczelnośc całego układu a w szczególności dolne narożniki chłodnicy jeśli nie
        ma nigdzie wycieku to sprawdź czy na miarce oleju czy jego stan się podnosi -
        jeśli tak no to masz do wymiany uszczelkę i to szybko jeśli nie to nie wiem jak
        może być przyczyna tych ubytków. Pozdrawiam i szerokij drogi.
        • foolproof Re: Bulgotanie Fiata Punto II 11.08.05, 13:27
          Mam drugiego z kolei Punto 2 (pierwszego wymieniłem po 5 latach) i nic w nim
          nigdy nie bulgotało ani nie ubywało żadnego płynu (po za paliwem). Nie słuchaj
          nigdy madrości typu "bo ten model tak ma".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka