ligrom_mechuma 22.10.15, 21:18 rekreacyjno-sportowym ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
windows3.1 a i owszem 22.10.15, 21:57 a i owszem strzelałem w celach rekreacyjno-sportowych z: - AK47 - tetetki - ZSU 23-4 - Strzały (jest na to jakieś oznaczenie, ale zapomniałem jakie) - ZU 23-2 (chyba) najwięcej wrażeń rekreacyjnych było z tej ostatniej, pamiętam były to najpiękniejsze wakacje nad morzem mojego życia, bezkresna szeroka plaża od horyzontu po horyzont a na niej zero ludzi, błękitne niebo, darmowe żarcie, wódka lała się strumieniami, tylko że trochę zimno bo to był styczeń (poligon Wicko Morskie). Minus był taki że kiedy padało albo była mgła, to po każdej salwie tak waliło po uszach, że nawet wrzask plutka nia docierał pozdro PS. przepraszam że post głupi i nie na temat, puszczam go w celach rekreacyjno-sportowych Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: a i owszem 23.10.15, 13:25 windows3.1 napisała: > - AK47 Nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
windows3.1 inżynier strikes back 27.10.15, 21:19 tak, to był ciężki cios... zastanawiałem się długo, czy nie spróbować ostatniego strzału, niezbyt sportowego i rekreacyjnego. postanowiłem jednak z tym żyć. Ciężko będzie, wiem. Mało kto by wytrzymał. Ale może się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Czy jest tu ktoś do dyskusji o broni i strzel 22.10.15, 22:22 szczytno-kiedyś lat temu ochocho,było małe muzeum kryminalistyki. było tam sporo pięknych zabawek winchester-taki jak miał john wayne w rio bravo. mauzer z tak ą fajną drewnianą kolbą i sporo,sporo innego fajnego sprzętu wszytsko to było sprawne. cóż- nie było amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Czy jest tu ktoś do dyskusji o broni i strzel 23.10.15, 08:46 a w tym samym czasie całe wagony amunicji szły do utylizacji...dobrej amunicji - ktoś musiał mieć albo nietoperze w dzwonnicy albo zwykły sabotaż Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Czy jest tu ktoś do dyskusji o broni i strzel 23.10.15, 10:01 człowieku, amunicji do winchestera????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Czy jest tu ktoś do dyskusji o broni i strzel 23.10.15, 10:15 A wiesz na ile rodzajów amunicji były one produkowane? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Czy jest tu ktoś do dyskusji o broni i strzel 23.10.15, 12:20 no ta i do 27 winchesterów/tych westernowyc h/ sp[rowadzano WAGONY AMUNICJI. do broni,wspomnianerj przeemnie mogło być tak gdzieś około/w blizi/circa/about 345 paczuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Nie jestem James Bond... 23.10.15, 07:04 Strzelalem na poligonie od pistoletu 9mm. Wynik 50 strzalow 10-15 trafilo w cel. Odleglosc 25mtr. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Nie jestem James Bond... 23.10.15, 07:47 Mosze Bój się Boga! Toż to pacyfistyczne strzelanie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Nie jestem James Bond... 23.10.15, 11:02 Odynie: 1. Tylko James Bond strzela na taka odległość i trafia. 2. Ja myślę ze pistolet jest dobry na 5-10 mtr i trafia. 3. Oprócz tego jak widzisz nie opłaca się być w pobliżu mnie, kiedy strzelam... Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Nie jestem James Bond... 23.10.15, 13:24 mosze_zblisko_daleka napisał: > 1. Tylko James Bond strzela na taka odległość i trafia. No to jestem Bond, bo w wojsku strzelajac z pistoletu P1 do sylwetki na 25 m mialem trzy razy po sobie wynik 8 trafien na 8 strzalow. Strzelajac z pistoletu 9 mm pierwszy raz w zyciu. > 2. Ja myślę ze pistolet jest dobry na 5-10 mtr i trafia. Zalezy od wielkosci celu i warunkow strzelania. Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Nie jestem James Bond... 24.10.15, 08:22 Dwadzieścia lat temu w strzelaniu na 25 m nie schodziłem poniżej 92-94 na 100 możliwych a dziś? Pojechałem na zawody na ZKS ale na kilka minut przed zawodami jakiś pacan popełnił samobójstwo na strzelnicy i zawody odwołano - mam trochę dyplomów i nagród z różnych zawodów w strzelaniu. Najgorzej mi się strzela z kałacha i TT. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Kalacz... 24.10.15, 09:07 On nie jest dobry do strzelania na pojedyncze, snajperzy nie uzywaja takiego. My mowimy o pistoletach. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ja jestem :) 23.10.15, 10:21 na szkoleniu wojskowym - z Kalasza wz.74: odleglosc 100 m. rozbieznosc trafien: 15 cm. co oznacza ze na odleglosc do 300 m trafiam w zywy cel. Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Czy jest tu ktoś do dyskusji o broni i strzel 23.10.15, 08:49 Śliz, zawody strzeleckie maj 2012, rozdanie nagród i dyplomów PPSza, Nagant, Mosin, Winchester i dużo dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ligrom_mechuma Kto ma doświadczenie z am. 22 lr Stinger? 23.10.15, 12:19 Brno 2 na niej się nie domyka, Haenel trzeba zamykać "na siłę" (zamek blokowy), Z Margolina boję się strzelać bo powiedzieli mi, że za mocna. Jedynie rewolwer. Do czego ona jest właściwa. Słyszałem, że nie celna bo szybka. Co w końcu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Kto ma doświadczenie z am. 22 lr Stinger? 23.10.15, 15:42 1.wiatrówki 2.kbks. 3.pmk,był czas ze ten sprzęt nazywano pist.masz.kał. 4.TT 5.p-64 6.pm-rak a teraz boję się brać tych wynalazków do rączek moich delikatnych, choć w robocie mam GLOCK 19. z tych wymienionych miałem przyzwoite wyniki z wyjatkiem RAKA. Jakoś mi ten wynalazek nie pasił. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Kto ma doświadczenie z am. 22 lr Stinger? 23.10.15, 15:44 zapomniałem-zaczynałem od procy-widełki,dwa wentyle,łatka. technika produkcji podobna do produkcji ZOŚKI. Odpowiedz Link Zgłoś