Dodaj do ulubionych

no i co? mialem racje? :) atom w iranie

08.04.06, 20:41
pamietam ze sporo osob z dosc duza rezerwa odnioslo sie do mojej teorii
uzycia broni neutronowej w iranie.

nie jestem specem od tej broni ale wg tego co wiem o broni neutronowej oprocz
incydentalnych sytuacji skazenie terenu mija blyskawicznie. ataki bronia
neutronową moglyby być idealnym rozwiazaniem przeciwko zabezpieczeniom
obiektow strategicznych. eliminacja wszelkiej sily zywej bez zniszczen terenu
pozwalalaby na blyskawiczna akcje oddzialow komandosow ktore dalej
koordynowalyby dalsze uderzenia - a teraz bylby pozbawiony zniszczen i
widocznosc bylaby dalej bardzo dobra. przy okazji promieniowania emitowanego
przez ER nie da sie zatrzymac skutecznie inaczej niz specjalnymi powlokami, a
najskuteczniejsza obrona jest kilkumetrowa warstwa wody. Zaden obiekt w
iranie nie moze tak chronic ewentualnych zalog obrony obiektow a nawet samych
obiektow strategicznych.

sporo osob stwierdzilo ze USA nigdy nie posunelyby sie do uzycia broni
atomowej - a tutaj dzis prasa w USA pisze cos zgola odmiennego. choc tam
akurat nie wymienia sie ze chodzi o bron ER.

co do mozliwosci uzycia tego rodzaju broni - o ile nie ma czynnikow ktore by
zmienily efekt o ktorym mysle (a wiec ze jednak bron zostawia jakies
promieniowanie szkodliwe na pewien okres czasu) - uwazam ze jest to
oczywiscie tylko hipoteza - ale hipoteza realna.

gdyby to ode mnie zalezaly decyzje USA zezwolilbym na uzycie kazdego
dostepnego rodzaju broni jakie posiada US - o ile zwiekszy to szanse na
sukces akcji
Obserwuj wątek
    • berkut1 Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 08.04.06, 20:45

> gdyby to ode mnie zalezaly decyzje USA zezwolilbym na uzycie kazdego
      > dostepnego rodzaju broni jakie posiada US - o ile zwiekszy to szanse na
      > sukces akcji

Powinieneś się leczyć
      • axx61 Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 09.04.06, 01:05
        To nie jest zadna nowosc. Mowi sie o tym juz od dawna. Te male bomby
        atomowe"przyjazne srodowisku" czy "czyste ekologicznie" sa wylaczone z
        traktatow i idealnie nadaja sie do dzialan w gorach czy miastach. Oczywistym
        jest ze powinny byc uzywane bo przyczyniaja sie do zmniejszenia strat wlasnych
        a przeciwnika eliminuja. Zatem powinny byc uzywane bo i pora juz to zrobic.
        Irak,Iran,Pakistan,Czeczenia to doskonale miejsca na zastosowanie tych nowosci
        technologicznych. No i mozna chyba podeslac kilku ...kapelanow. Znaczenia nie
        bedzie mialo ze sa innego wyznania.
    • wojciech6j Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 09.04.06, 01:16
      Całe szczeście, że tylko prasa i nasz "forumowy ekspert" traktują to poważnie.
      • marek_boa Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 09.04.06, 11:45
        W tem temacie zgoda całkowita!:)Ale tak na marginesie czy on wierzy w to co
        pisze?:)Czy po prostu każdą bzdurę przeczytaną w necie traktuje poważnie?:)
        -Pozdrawiam!
        • marcus_crassus zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 12:33
          jakie poglady reprezentuje ja i jakie osoby ktore wypowiadaja sie przeciwko.

bo jesli ja popieram polityke USA mozna z duza doza prawdopodobienstwa zalozyc
          ze amerykanscy sztabowcy rowniez. a teraz zsumuj to na odpowiedz czyj punkt
          widzenia jest blizszy amerykanskim sztabowcom - moj - czy osob nieprzychylnych
          polityce US na bliskim wschodzie.

i wtedy odpowiesz sobie co amerykanie moga uzyc a czego nie.

poza tym straszne dyrdymaly sie tutaj wypisuje. bron nuklerarna jest normalnym
          rodzajem broni. po prostu ma inna sile razenia.uznawanie ze US nie uzyje takiej
          broni jest rownie idiotyczne jak uznanie ze kusza powinna byc zakazana bo
          zabija tak szybko ze zabity nie zdazy sie pomodlic (taki dokument wydalo
          papiestwo w sredniowieczu uznajac kusze za bron "zalazana" ze wzgledu na zbyt
          szybka smierc trafionego)

to ze ludzie mysla o broni atomowej jako o czyms niezwyklym to po prostu wynik
          jakiegos absurdalnego mitu. Bron atomowa jest "niezwykla" ze wzgledu na fakt iz
          kilkadziesiat takich bomb jest w stanie zniszczyc duze panstwo. a wiec chodzi
          np o bombardowanie atomowe miast. i to przeraza ludzi.

uzycie broni ER lub specjalnych bomb do niszczenia podziemnych instalacji jest
          tak samo zwiazane z tym mitem jak "okropienstwo" uzycia amunicji ze zubozonym
          uranem. bron ER powoduje eliminacje zycia na konkretnym, niezbyt duzym
          obszarze. jest skuteczna i spowodowalaby minimalne straty w ludziach. rowniez
          uzycie bomb przeznaczonych do niszczenia instalacji podziemnych nie ma zadnego
          zwiazku z owa mitologia broni atomowej.

jesli ktos reaguje jakims przerazeniem na uzycie broni atomowej w konflikcie
          zbrojnym to naprawde znaczy ze tkwi swiadomoscia jeszcze w epoce lat 50 tych.

w tych przypadkach nie ma mowy ani o wielkiej liczbie ofiar cywilnych ani w
          ogole o niczym co budzilo najwieksze obawy do tej pory. Bron atomowa uzyta w
          tym przypadku bylaby normalnym i bardzo efektywnym srodkiem walki. rownie
          dobrze mozna podobnie reagowac na wszystkie slowa ktore wiaza sie z technologia
          jadrowa.
          • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 12:55
            Widzisz już to kiedyś pisałem ale napiszę jeszcze raz!:) Stany Zjednoczone nie
            użyją broni atomowej a to z tej prostej przyczyny,że nie używanie jej do tej
            pory zasadzało się na strachu ,że przeciwnik w odwecie uczyni to samo! Z Iranem
            sprawa jest trochę inna bo nie posiada on na razie takowej!:) Posiada za to
            broń chemiczną i biologiczną! No więc zadaj sobie pytanie,czy w przypadku
            użycia przez USA broni atomowej Iran zawacha się przed użyciem broni BC w
            odwecie? Bo ja uważam ,że nie!Po za tym jeśli Amerykanie to zrobią to stworzą
            precedens na skalę światową! Do tej pory wszystkie państwa posiadające ją
            powstrzymywały się od jej użycia ale czy będzie tak nadal?Czy Pakistan widząc
            bezkarne użycie przez USA w ataku na Iran zawacha się uderzyc na Indie? W
            wojnie konwencjonalnej z Indiami mieli i mają małe szanse! Najprawdopodobnie
            (myślę ,że więcej jak pewnie)Indie odpowiedzą tym samym! Po odpowiedzi Indii do
            akcji mogą wkroczyc Chiny! Dostrzegasz efekt domina? Bo ja tak!:) Znaczy się
            Jesteś zwolennikiem oddania ziemi pod władanie szczurom i karaluchom?!:)
            -Pozdrawiam!
            P.S. Jeśli chodzi o lata 50-te to Jesteś w błędzie! Dominowała wtedy doktryna
            ludzi bez wyobraźni,którzy uważali ,że atomową wojnę światową można wygrac!
            • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 12:59
              Jeszcze tylko jedno "małe ale"! Ośrodki powiązane w program atomowy Iranu są
              ROZPROSZONE!!! Chcesz zbombardowac atomówkami cały Iran???:) Chyba Sam nie
              wierzysz ,że do tego dojdzie!
              -Pozdrawiam!
              • wojciech6j Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 13:12
                Pierwszy raz się z tobą zgadzam. Gdyby USA użyły WMD w Iranie to stworzą
                precedens na skalę swiatową. Pęknie cienka nic. Zostanie otwarta brama to
                totalnej wojny jądrowej. Nikt już nie będzie miał żadnych skrupułów.
                Bush musiałby oszaleć, zeby to zrobić.
                A nasz mały hitlerek MC. Coż niech on sobie myśli i pisze co chce. To tylko
                forum.
                • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 13:23
                  Co do "zdrowia psychicznego" Busha to można polemizowac!:)Kilka komentarzy na
                  temat kontaktów z Bogiem już poczynił!:)Mam tylko cichą nadzieję,że znajdzie
                  się tam ktoś rozsądny i do tego nie dojdzie!:)
                  -Pozdrawiam!
                  • hatroha Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 13:50
                    Mam pytanie - gdyby autorzy ataku na WTC mieli broń jądrową i możliwości by jej uzyć w ataku na USA - skozystaliby z takiej mozliwości?
                    Pozdrawiam!
                    • wojciech6j Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 13:52
                      Jak USA użyją WMD w Iranie to myślę, że niedługo będziesz musiał czekać żeby
                      poznać odpowiedź na to pytanie.
                    • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 17:41
                      A to jest ciekawostka przyrodnicza!:) Swego czasu Pentagon ogłaszał,że jeden z
                      porwanych samolotów miał uderzyc w elektrownię atomową ale piloci się
                      przestraszyli i tego nie zrobili!:)Mam jedno maleńkie pytanie?Czego
                      przestraszyli się PILOCI-SAMOBÓJCY?:)
                      -Pozdrawiam !
            • marcus_crassus Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 14:06
              Bzdur. Koncepcja ta jest zwiazana z wojna atomowa uzyta w klasyczny sposob.
              Bron atomowa o ktorej mowisz byla bronia przeznaczona do niszczenia miast. Fakt
              Oprocz nazwy nie ma nic wspolnego z obecna sprawa

Obecnie nie mowimy o wykorzystani broni atomowej w wojnie totalnej tylko o
              uzyciu broni nuklearnej w calkowicie innym wymiarze. Nie ma zadnego zwiazku -
              poza technolgia - w obu tych sprawach.
              Nikt nie mysli o bombardowaniu miast albo osrodkow cywilnych. Chodzi o punktowe
              zniszczenia obiektow strategicznych....

Oprocz nazwy "bron nuklearna" nie ma zadnego zwiazku pomiedzy dawna koncepcja
              uzycia broni atomowej i obecna mozliwoscia. Tylko naprawde oszolom moze laczyc
              te dwie sprawy opierajac sie na samej nazwie "bron atomowa"

koncepcja odstraszania pozostanie bez zmian. Poniewaz chodzi w niej nie o uzyta
              technologie ale o jej uzycie przeciwko obiektom cywilnym (miasta).

Iran niczego nie uzyje bo nawet przez pierwsze dni nie bedzie wiedzial o tym
              jaki rodzaj broni zostal uzyty

Iran nie moglby uzyc broni masowego razenia - poniewaz nie wiadomo przeciwko
              czemu mialby ja uzyc? Przeciwko bazom USA? przeciez sa w krajach
              arabskich...Przeciwko Izralowi?? Musialby uzyc jej przeciwko celom cywilnym.

W takim przypadku moglby sie spotkac z odwetem masowego kontruderzenia. Tym
              razem obiektem ataku nie bylyby juz bazy ale wszystkie cele - takze cywilne.
              Tak wiec uzycie broni nuklearnej w pierwszym punkcie nie burzy dotychczasowej
              polityki o nieoficjalnym "zakazie" uzywania tej broni - poniewaz mamy do
              czynienia z zupelnie innym rodzajem wykorzystania broni nuklearnej

marek_boa napisał:

> Widzisz już to kiedyś pisałem ale napiszę jeszcze raz!:) Stany Zjednoczone
              nie
              > użyją broni atomowej a to z tej prostej przyczyny,że nie używanie jej do tej
              > pory zasadzało się na strachu ,że przeciwnik w odwecie uczyni to samo! Z
              Iranem
              >
              > sprawa jest trochę inna bo nie posiada on na razie takowej!:) Posiada za to
              > broń chemiczną i biologiczną! No więc zadaj sobie pytanie,czy w przypadku
              > użycia przez USA broni atomowej Iran zawacha się przed użyciem broni BC w
              > odwecie? Bo ja uważam ,że nie!Po za tym jeśli Amerykanie to zrobią to stworzą
              > precedens na skalę światową! Do tej pory wszystkie państwa posiadające ją
              > powstrzymywały się od jej użycia ale czy będzie tak nadal?Czy Pakistan widząc
              > bezkarne użycie przez USA w ataku na Iran zawacha się uderzyc na Indie? W
              > wojnie konwencjonalnej z Indiami mieli i mają małe szanse! Najprawdopodobnie
              > (myślę ,że więcej jak pewnie)Indie odpowiedzą tym samym! Po odpowiedzi Indii
              do
              >
              > akcji mogą wkroczyc Chiny! Dostrzegasz efekt domina? Bo ja tak!:) Znaczy się
              > Jesteś zwolennikiem oddania ziemi pod władanie szczurom i karaluchom?!:)
              > -Pozdrawiam!
              > P.S. Jeśli chodzi o lata 50-te to Jesteś w błędzie! Dominowała wtedy doktryna
              > ludzi bez wyobraźni,którzy uważali ,że atomową wojnę światową można wygrac!
              • marcus_crassus ps- nie mowie ze bron nuklearna zostanie uzyta 09.04.06, 14:09
                mowie tylko ze jest to koncepcja REALNA i jest to calkiem mozliwe. ostatni
                artykul w new yorker jest tego dowodem. Czy uzyja zalezy juz tylko od oceny
                specjalistow - ktorzy ocenia czy jest to oplacalne i nie da sie tego zrobic
                inaczej.

jesli szanse sukcesu zwieksza sie znacznie dzieki uzyciu broni nuklearnej - US
                ja uzyja
              • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 17:35
                Chłopie szaleju żeś się objadł czy tylko upił?:)Broń atomowa to według
                Ciebie...nie broń atomowa???:)A gdzie jest napisane we wszelkich traktatach
                międzynarodowych o nie używaniu broni atomowej,że zakaz dotyczy tylko bombowców
                albo rakiet?Bo mnie to się wydaje ,że piszą wyraźnie o "wszelkich urządzeniach
                jądrowych wykorzystywanych militarnie"(tak zwany-czwarty protokół)!Znaczy się
                uważasz,że Iran którego program nuklearny jest bardzo zaawansowany nie ma
                liczników Geigera?!:)A sorry zapomniałem ,że według co nie których w Iranie
                naukowcy...pasą kozy a bombkę jądrową robią...z puszek po Coca-coli!:)To wyślę
                im termos! Może jakieś jądra znajdą i sobie termojądrówkę zrobią!:)Marcus ty
                taki naiwny jesteś od urodzenia czy dopiero później ktoś Cię skrzywdził?:)Cały
                świat trąbi o tym ,że Amerykanie chcą zbombic ośrodki badań nuklearnych w
                Iranie a Irańczycy o tym nie wiedzą?:) No nie kumate te Persy jakie czy co?
                Wyparuje im jaki ośrodek a one te biedaki będą się zastanawiać czy to nie
                huragan przez kilka dni????:)Weź się chłopie zastanów najpierw co Piszesz!:)A
                Myślisz,że Shahaby to w co są od jakiegoś czasu wycelowane? W Mozambik i Sri
                Lankę?Po za tym panie "snafco" broń biologiczna i chemiczna została stworzona
                po to by atakowac cele powierzchniowe a nie punktowe! Zaręczam Ci ,że te
                powierzchnie to nie...pustynie i oceany!:)A po zbombieniu przez Amerykanów czy
                Izraelczyków Irańskich instalacji ,Irańczycy będą mieli serdecznie w d...pie
                czy na ich odwet nastąpi kontratak czy nie!Byle by zadac przeciwnikowi jak
                największe straty! I nie będą oglądac się na nic ino pierdykną czym tylko będą
                mogli w bazy Amerykańskie w Iraku i w Izrael!
                -Pozdrawiam!
                • marcus_crassus Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 18:02
                  a)bron atomowa to bron atomowa. tyle ze chodzi o funkcje w ktorej wystepuje jej
                  uzycie. chyba rozumiesz ze czyms innym jest bomby neutronowej ktora nie
                  pozostawi skazen i nie zabije cywili a jedynie zmasakruje ochrone i personal
                  bazy wojskowej od uzycia bomby kobaltowej ktora dokona totalnej masakry miasta
                  zostawiajac promieniowanie na wiele lat? mozna uzyc podobna technologie do
                  roznego rodzaju zadan. Uzycie tej technologii w takim wymiarze nie ma zadnego
                  punktu odniesienia do tego co do tej pory wiaze sie z masowej wyobrazni z
                  bombardowaniem jadrowym.

b)liczniki iran ma. ale trzeba jeszcze przyjechac i zbadac. bo klasycznego
                  grzybka nie uswiadczysz. a na pewno wiekszego od tego ktory robi Daisy Cutter.

c)caly swiat trabi tylko ze na razie iranczycy w to nie wierza. caly swiat tez
                  trabil saddamowi i milosevicowi. najwyrazniej za slabo trabiono. czy to moja
                  wina ze tam rzadza idioci?

d)dalsze twoje wypowiedzi to jakis stos dyrdymal. moze i miec wycelowane.
                  pytanie jest a)czy doleca bo izraelczycy maja bron antyrakietowa calkiem niezla
                  b)proba zrzucenia gazu na tel awiw moze spowodowac eliminacje teheranu. a
                  izrael ma 200 pieknych ogoreczkow ktorymi moze zetrzec z miasta pol iranu.
                  zrzucenie bomby na osrodek cywilny byloby dla iranu glupota. to co uzyli
                  amerykanie byloby jasne dla iranczykow dopiero w momencie kiedy amerykanow by
                  juz dawno nie bylo.

co moga zrobic iranczycy? ile maja odpowiednich rakiet? ile z nich nie doleci?
                  jaki bedzie skutek? na bazy? przeciez nic nie zrobia w bazach - wszyscy beda
                  juz siedzieli w odziezy ochronnej. straty beda minimalne. iranczycy NIC nie
                  moga zrobic.

natomiast uderzenie spowoduje kontruderzenie.

rownie dobrze mozesz sprobowac oddac golocie za to ze wykrecil ci reke? mozesz.
                  mozesz. tylko wtedy to dopiero dostaniesz wpier...

co do 40 osrodkow - nie wszystkie maja dobre zabezpieczenia. wiekszosc mozna
                  zetrzec z ziemi klasycznie. tam gdzie bedzie to trudne mozna uzyc takie wlasnie
                  specjaly
                  • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 18:31
                    Marcus wszystko co Piszesz to ...pobożne życzenia!:)Iran nie będzie
                    wiedział,Iran nie zauważy,Iran "coś tam" nie dopatrzy! Ty ich na serio bierzesz
                    za takich idiotów,czy ktoś Ci to podpowiada?:)Broń atomowa to broń atomowa!!!
                    Nie ma podziału na użycie takiej czy śmakiej!To ,że Saddam uwierzył ,że nie
                    uderzą i niszczył pociski średniego zasięgu prawie do samego ataku(zgodnie z
                    zaleceniami komisji ONZ) to już jego sprawa!Co mają przyjeżdżac i badac jak
                    personel jest na miejscu? Uważasz ,że takie ośrodki to nie mają zabezpieczeń i
                    nie są pod Irańską obserwacją 24 godziny na dobę???:)A jeśli są głęboko pod
                    ziemią to co im zrobisz małym ładunkiem nuklearnym?Wyparujesz 40 czy 50 metrów
                    litej skały?Wybuch będzie bezgłośny? Zlituj się chłopie!:)A wracając do odwetu
                    to żaden ubiór ochronny nie jest w 100% skuteczny w wypadku gdy nie wiesz czym
                    nafaszerowana jest głowica!System przeciwrakietowy Izraela jest skuteczny na
                    poligonie i w próbach,ale czy okaże się skuteczny w realnym ataku? Na pewno
                    wiadomo,że wogóle skuteczny nie jest w wypadku ataku Hezbollachu z terenu
                    Libanu rakietami 122mm których tam szacunkowo mają kole 1000!A jak bym miał
                    oddac Gołocie to potraktowal bym go gazem,a potem skuł jak niemowlaka!:)I taki
                    scenariusz rysuje się właśnie jako możliwośc odwetu ze strony Iranu!Z Irakiem i
                    Serbią sytuacja była na tyle inna,że oni nie mieli czym oddac!:)Co do
                    zlikwidowania Teheranu to tak sobie myślę,że tym Izraelczykom co podusili by
                    się w Tel Awiwie to już była by rybka i to ciepła!Marcus mnie ktoś kiedyś uczył
                    jednej bardzo mądrej zasady " nie uważaj nigdy przeciwnika za głupszego od
                    siebie"! I to się sprawdza w życiu!:)
                    -Pozdrawiam!
                    • marcus_crassus Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 19:26
                      nie moje pobozne zyczenia tylko twoja nieznajomosc tematu.

a)czlowieku - g...a nie znaczenie ma jaka to jest bron. znaczenie ma gdzie jej
                      sie uzyje. jesli usa uzyja ja do zbombardowania celow wojskowych a iran odpowie
                      atakiem na cele cywilne zarzykykuje wojne totalna. jesli nikt nie zbombarduje
                      miast iranskich a choc jedna bomba spadnie na miasto izraelskie iran podpisze
                      na siebie wyrok smierci. czlowieku. czy ty reagujesz automatycznie jak automat
                      na slowo? nikogo nie obchodzi technologia jakiej sie uzyje - ale sposob w jaki
                      jej sie uzyje. uzycie broni atomowej do ataku na miasta i uzycie do zniszczenia
                      gleboko polozonego laboratorium w ogole nie ma ze soba nic wspolnego. albo ma
                      tyle samo co lot na lotni i za sterami b-52.

b) ty chyba naprawde ciezko kumasz. maja zabezpieczenia. bo takim ataku by juz
                      ich nie bylo.

c)pod jaka obserwacja? a kto tam obserwuje? atakujemy prymitywny wobec USA Iran
                      czy baze kosmitow?

d)nie wiem - czy mam do czynienia z czlowiekiem sprawnym umyslowo. a co ma do
                      tego glosnosc wybuchu? co ma do tego jak gleboko jest ukryty cel. wlasnie po to
                      sa takie srodki razenia o ktorych mowimy zeby dostac dany cel niezaleznie jak
                      jest glebok.

e)przyecztalem wlasnie o tym ze "nie wiemy czym jest nafaszerowana glowica" -
                      przeciez wlasnie bardzo dobrze wiemy. -"zaden ubior nie jest 100% skuteczny" -
                      a kto mowi o 100% skutecznosci? jesli promieniowanie jest tak niskie jak mysle
                      taki ubior wystarczy aby nic sie nie stalo zolnierzom.

e)sorry-ale wobec powyzszych odpowiedzi w ktorych stwierdzam ze w ogole nie
                      wiesz co masz napisac - i po prostu nawet nie wiem o czym mowisz (czy Izrael
                      boi sie hezbollahu?) sadze ze odpowiadanie ci jest bez sensu. po prostu nie
                      rozumiem o czym mowisz, na co odpowiadasz, o czym maja swiadczyc twoje
                      odpowiedzi a co gorsze - zauwazam ze w ogole nie rozumiesz tematu.

wobec tego odpowiadanie ci jest strata czasu. piszesz po prostu "od rzeczy"
                      • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 09.04.06, 23:12
                        Marcus ja Cię bardzo przpraszam ale CZY TY TAKI DURNY JESTEŚ OD URODZENIA??????
                        Wszystkie traktaty międzynarodowe mówią wyraźnie o ZAKAZIE UŻYCIA BRONI
                        ATOMOWEJ!!! Nie o użycia w stosunku do ciwilów tylko WOGÓLE!!!Jest to chyba
                        ostatnie prawo które nie zostało jeszcze złamane!Jeśli Amerykanie to zrobią to
                        już nikt nikogo nie powstrzyma,żeby nie zrobił tego samego! Czy Ty jesteś w
                        stanie zrozumiec,że świat nie funkjonuje według Amerykańskich książek
                        sensacyjnych gdzie Amerykanie robią sobie co chcą i gdzie chcą a nikt na to nie
                        reaguje????Jeśli Amerykanie lub Izrael zbombardują Iran to ten bez względu na
                        konsekfencje zaatakuje w odwecie Amerykańskie bazy w Iraku i w miarę możliwości
                        Izrael! I będą mieć głęboko w d...pie czy Iran to przetrwa czy nie!
                        -Ty chyba ciężko kumasz zabezpieczenia nie rozpłyną się w powietrzu i nie
                        wyparują bo nie muszą byc w pobliżu!Wystarczy głupi sejsmograf oddalony o 100
                        kilometrów!Wszystkie elektrownie atomowe i jakie kolwiek instalacje są pod
                        ciągłą obserwacją!I to nie tylko własnych służb!Jaki prymitywny Iran?Skąd Wiesz
                        co oni tam mają?Zastanow się co Piszesz!I poczytaj może najpierw na temat prób
                        z taką bronią bo bzdury wypisujesz aż dudni!Broń neutronowa została
                        skonstruowana do niszczenia siły żywej przeciwnika ale nie do nieokreślonej
                        głębokości!Co do głowicy to pisałem o odwecie i broni chemicznej,a co posiada
                        Iran tak naprawdę nie wiadomo!Więc jak już sobie Ci Amerykańscy żołnierze będą
                        siedziec w kombinezonach, w namiotach w Irackiej bazie to niech się nie źdźiwią
                        jak im te kombinezony zaczną się rozpuszczac! Więc tak! Mnie też jest przykro
                        ale do puki wszystkich innych będziesz traktował jak głupszych od siebie to
                        faktycznie dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu!
                        -Pozdrawiam!
                        • marcus_crassus Re: zadaj sobie proste pytanie 10.04.06, 00:33
                          a)traktaty sa po to zeby sobie nimi tylek podetrzec. traktaty sa prawnym
                          ustaleniem balansu sil - i takie byly wszelkie traktaty oparte na zimnej wojnie
                          USA-ZSRR. mamy wiec takie bzdety jak zakaz umieszczania broni w kosmosie (jest
                          juz zlamany albo bedzie niedlugo), mamy zakaz wojny agresywnej (doktryna USA
                          juz obalila ten zakaz dopuszczajac wojne wyprzedzajaca) mamy takie banialuki
                          jak traktat ktory de facto nie pozwalal USA na budowe tarczy antyrakietowej.
                          czlowieku. traktaty sa gowno warte. zawsze byly gowno warte. sa tylko czasowe -
                          i trwaja tak dlugo jak nie zmieni sie balans sil.

swiat funkcjonuje od poczatku tak samo - kto ma bron ja wykorzystuje. kto ma
                          katapulte jej uzyje. i zadne traktaty nikogo nie beda obchodzily.

jak iran zaatakuje bazy US

a)nic nie zrobi - nie ma zadnych mozliwosci
                          b)dostanie odpowiedz odpowiednio proporcjonalna do skali uderzenia. myslisz ze
                          US sie boja ataku iranu? z iranem USA moga zrobic wszystko. mullowie tak glupi
                          chyba nie sa. ale jak sa w ostatecznosci bedziemy ogladali nowa pustynie na
                          bliskim wschodzie.

jesli iran uzylby BMR i spotkalby sie z odpowiedzia identyczna USA (nawet taka
                          jak likwidacja jednego miasta) sadzisz ze cos by sie stalo? ze islamisci by sie
                          wsciekli?? "bohaterscy" wojownicy cesarza po uderzeniu na nagasaki i hiroshime
                          wlasnie spasowali - a nie sie wsciekli. uzycie poteznej broni wcale nie
                          spowoduje wzrostu checi oporu. spowoduje zwykle przerazenie.

"nie strzelac" krzyczy sie na filmach zanim zaczna strzelac. pozniej po prostu
                          zmieniaja sie okolicznosci i trzeba to zaakceptowac. jak us uzyje broni
                          atomowej nowej generacji - zadnemu miastu iranskiemu nic sie nie stanie."duch"
                          zakazu uzycia broni atomowej - tzn do bombardowania miast - bo taki jest
                          faktyczny duch tej zasady - pozostanie.

pakistan nadal bedzie uwazal na indie dlatego ze dalej nie bedzie chcial miec
                          ruin zamiast miast. i uzycie tej broni nic na swiecie nie zmieni.

ktos to tak nazwal: beda 2 miesiace demonstracji, 2 lata antyamerykanizmu i 2
                          tysiace lat spokoju :D

kto obserwuje te stacje? skad? obserwuja z kamer ktore przestana dzialac w
                          momencie ataku :) sejsmogaf nic nie da - chyba ze jestes w stanie odroznic
                          rodzaj technologii uzytej do ataku przez sejsmograf. o tym czego uzyto dowiedza
                          sie za dzien - dwa jak przybeda na miejsca atakow zespoly wojskowe. tylko ze po
                          dniu zostanie im najwyzej wrzask "us nas bija" i nic wiecej.to co dzien
                          wczesniej uzyli US nie bedzie mialo juz znaczenia. juz bedzie po ptokach.

iran bedzie musial wybrac- juz stracil swoja szanse - czy chce dostac jeszcze
                          bardziej czy zakonczyc podskakiwanie na tym co juz sie stalo.

od tego sa odpowiednie kombinezony zeby sie nie rozpuscily. jak sie rozpuszcza
                          iran zaryzykuje grzyb nad teheranem. a mullowie zaryzykuja swoje zycie. bo
                          lepiej jest podskakiwac dopoki sie wie ze nie grozi noz na szyi. w momencie
                          kied mullowie oddadza beda wiedzieli ze USA zrobi wszystko aby wyeliminowac
                          czlonkow rzadu. i predzej narabia w gacie niz sie odwaza.

saddam tez zapewnial ze bedzie sie bronil. i co z tego wyszlo??? iran przy
                          broni US to szczur. US sie szczura nie boi. pytanie tylko czy szczura da sie
                          przekonac pokojowo czy trzeba bedzie go scisnac. amerykanie po prostu nie chca
                          ryzykowac wojna bo to jednak straty - bardziej zreszta dyplomatyczne - o ile
                          nie bedzie to konieczne.

jak okaze sie ze to konieczne sie to zrobi. i juz.

zreszta nadal nie kumam w ogole po co sie odzywasz. powiedzialem ze USA moga
                          uzyc broni tego typu jakis czas temu - teraz jak widac planisci USA rowniez to
                          rozwazaja.

czy uzyja nie wiem. bedzie zalezalo od roznych okolicznosci. mam wrazenie ze
                          twoje odpowiedzi sa takie bez sensu bo po prostu nie wiesz sam co napisac a
                          miales wielka ochote cos napisac i to w opozycji. ja rozumiem ze sa rozne
                          zboczenia - ale tutaj nie ma o czym gadac.

powiedzialem pewna teorie - wlasnie okazalo sie ze USA tez o tym mysla. a co
                          bedzie to ja nie wiem. czy to chlopie rozumiesz slowo pisane?
                          • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 10.04.06, 09:27
                            Skoro Przyrównujesz Iran do szczura to odpowiem Ci tylko jedno!:)Szczur
                            zagoniony w kąt bez możliwości ucieczki rzuca się do ataku i może bardzo
                            boleśnie ugryźc!:)Wracając do możliwości ataku nuklearnego to taki atak na
                            wrogie sobie państwa Amerykanie planują bezustanie i dzieje się to już od
                            początku lat 50-tych!:)Iran nic nie zrobi?Śmiem wątpic!:)A to z prostej
                            przyczyny,że gdyby nic nie zrobili to stracili by "twarz"!Kwestia jest tylko
                            taka czy pójdą na odwet niszcząc jedną-dwie bazy USA w Iraku czy na
                            cały "gwizdek"! A tego nikt nie wie nawet planiści ze Stanów!Przyrównanie ataku
                            na Japonię mija się z celem Marcus!Tam to był"cios Łaski"! Cesarz kapitulując
                            uratował resztę Japończyków przed bitwą na bambusowe dzidy w obronie wysp
                            Japońskich!Amerykanie byli już u brzegów a ZSRR wykończył Armię Kwantuńską!
                            Najprawdopodobnie i bez zniszczenia Hiroszimy i Nagasaki Japonia w ciągu kilku
                            dni by się poddała!Po za tym kapitulacja została podpisana przez Japończyków
                            dopiero po zagwarantowaniu nietykalności Cesarza!Gdyby Amerykanie tego nie
                            zagwarantowali to wojna potrwała by jeszcze ze 3 miesiące albo i dłużej!Marcus
                            zrozum,że nie ważna będzie dla Irańczyków technologia użyta do ataku na ich
                            instalacje tylko jej skutki!Ty uważasz,że wybuch ładunku neutronowego jest
                            bezgłośny i niewidzialny????Chyba sobie żarty robisz?!:)Odpowiednie kombinezony
                            stosuje się wtedy gdy jest mniej więcej wiadomo czym zaatakują!Nie ma takich co
                            odporne są na wszystko!Cały czas przekonujesz wszystkich i chyba też samego
                            siebie,że Iran "się będzie bał","nie odda"!A na jakiej podstawie to wnosisz? Bo
                            Ty byś tak nie zrobił?Na takiej samj zasadzie Amerykanie czuli się bezpieczni
                            na swoim kontynencie do puki Bin Laden nie wyprowadził ich z błędu! Widzisz z
                            fanatykiem jest ten problem,że nie da się go przestraszyc!A według mnie
                            Amerykanie nie zaryzykują fizycznej likwidacji Iranu!Bo do tego by się to
                            sprowadzało!Iran nie leży na wyspie i nie da się obrzucic go atomówkami nie
                            zagrażając sąsiednim państwą!Co do rozumienia słowa pisanego,to ja je rozumiem
                            tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie w każde wierzę!
                            -Pozdrawiam!
                            • marcus_crassus Re: zadaj sobie proste pytanie 10.04.06, 09:58
                              nie wiem. jakis dziwny jestes. nie boisz sie goloty a boisz sie szczurow.

jestes sloniem?
                              • marek_boa Re: zadaj sobie proste pytanie 10.04.06, 10:13
                                Może dla tego ,że Gołotę da się sprowadzic do parteru(toc przecie żadnej walki
                                nie wygrał),a szczura zagonionego w kąt trzeba zabic! Z wlasnego doświadczenia
                                mogę Ci z czystym sumieniem napisac ,że przy szczurach Gołota to cienki bolek!:)
                                -Pozdrawiam!:)
    • j-k O uzyciu broni neutronowej slyszalem juz dawno 09.04.06, 15:16
      Slady promieniotworcze pozostawia NIEWIELKIE. Dosc szybko po jej wybuchu mozna
      tam wejsc (dzien, kilka dni?)

Uzycie tej broni mialoby sen tylko wtedy, gdyby Amerykanie planowali
      unieszkodliwic Iranska obrone obiektow strategicznych - po to, by potem tam
      wejsc i dokonac inspekcji, badz wysadzenia, juz metodami tradycyjnymi tych
      obiektow w powietrze.
      • marcus_crassus Re: O uzyciu broni neutronowej slyszalem juz dawn 09.04.06, 17:07
        z tego co mi wiadomo wchodzic mozna prawie blyskawicznie. oprocz obiektow
        wykonanych w calosci ze stali gdzie promieniowanie moze byc silne przez kilka
        dni.

zasada bylaby prosta - atak bomba neutronowa na najsilniej bronione obiekty -
        po czym w ciagu kilku godzin akcja komandosow ze wsparciem z powietrza. zanim
        dojechalyby posilki (a przerzucenie w obliczu amerykanskich mysliwcow w
        powietrzu mogloby byc jedynie ladem) obiekt bylby juz zniszczony.

kilkugodzinna skoordynowana akcja moglaby byc czysta, szybko i skuteczna.

wszystko zalezy od owego czasu skazenia. O ile sie nie myle - mozna wchodzic
        prawie od razu. Dodatkowo zolnierze mogliby zostac wyposazeni przynajmniej
        czesciowo w odziez ochronna co zminimalizowaloby negatywne skutki ewentualnych
        pozostalosci skazenia.

mowimy o atakach na obiekty wojskowe a nie o uderzeniu jadrowym na caly iran.
        • marek_boa Re: O uzyciu broni neutronowej slyszalem juz dawn 09.04.06, 17:38
          No to w takim razie według Ciebie użycie 40 ładunków nuklearnych (bo na tyle
          szacowana jest ilośc obiektów do badań nuklearnych w Iranie)to co to będzie?
          Nie wojna przypadkiem?
          -Pozdrawiam!
          • j-k nie :) - to nie bedzie wojna... 09.04.06, 21:26
            marek_boa napisał:
            co to będzie? Nie wojna przypadkiem?

To co jest wojna, a co nie, okresla zawsze prowadzacy akcje...:)

bedzie to ograniczona w miejscu i czasie interwencja.

Jezeli okaze sie to konieczne, to uzycie broni neutronowej bedzie mialo
            miesce najwyzej w kilku przypadkach...

Reszte mozna zniszczyc metodami klasycznymi...
            B-52, dwutonowe bomby i missiles :)
            • marek_boa Re: nie :) - to nie bedzie wojna... 09.04.06, 23:16
              Ja Cię bardzo Sorry J-K ale zaczynasz bredzic!:) Według tych samych definicji w
              1949 roku w Korei to była..."akcja policyjna"?!:)W każdym wypadku jeśli jedno
              państwo napada na drugie to jest wojna! I czy ograniczy się li tylko do wymiany
              ciosów na odległośc czy Iran pójdzie po ataku na całośc to nadal będzie wojna!
              -Pozdrawiam!
              • j-k Dalej nie chwytasz moich ironii do Ajatollahow :) 10.04.06, 13:09
                WIEC POWAZNIE:

marek_boa napisał:

> Ja Cię bardzo Sorry J-K ale zaczynasz bredzic!:) Według tych samych definicji
                w 1949 roku w Korei to była..."akcja policyjna"?!:)W każdym wypadku jeśli jedno
                > państwo napada na drugie to jest wojna! I czy ograniczy się li tylko do
                wymiany ciosów na odległośc czy Iran pójdzie po ataku na całośc to nadal będzie
                wojna!

A ZATEM:

1. Jezeli i Iran bedzie cicho siedzial (jak Saddam Hussein w 1981), to
                amerykanie zbombarduja mu tylko program atomowy i bedzie po klopocie...
                -In ie bedzie to zadna wojna, tylko akcja "porzadkowa" USA w Iranie...

2. Jezeli islamska glupota bedaca u wladzy w iranie uzna akcje USAz wojne i
                odpowie militarnym kontruderzeniem, na bazy US na Bilskim Wschodzie itd...
                To dopiero bedzie wojna i Amerykanie w charakterze retorsji rozwala dobry kawal
                Iranu... Byc mozez uzyciem "prawdziwych" bomb atomowych...

No to pomysl, co dla Iranu lepiej? By uznali to za wojne, czy nie?

• marek_boa Re: Dalej nie chwytasz moich ironii do Ajatollaho 10.04.06, 16:06
                  Nie wiem co lepiej! Bo dla mnie lepiej by było ,żeby dali im spokój! Mnie
                  przeraża tylko to ,że jedni i drudzy dla zachowania "twarzy" gotowi są rozpętac
                  prawdziwą wojnę! A wniej nie będzie ani zwycięzców ani zwyciężonych,bo
                  przegramy wszyscy!
                  -Pozdrawiam!
                  • j-k pozwol, z zachowam wlasne zdanie 10.04.06, 17:00
                    marek_boa napisał:
                    ! A wniej nie będzie ani zwycięzców ani zwyciężonych, bo przegramy wszyscy!

Wojny tej byc jeszcze nie musi... "Islamska Republika URANU" moze sie jeszcze
                    poddac i wpuscic inspektorow MAEA - czego im zreszta zycze...

A jezeli nie, to pozwol, ze po akcji porozmawiamy, czy byli zwyciezcy i
                    zwyciezeni...

• marek_boa Re: pozwol, z zachowam wlasne zdanie 10.04.06, 17:34
                      No problem Senior!:)
                      -Pozdrawiam!
    • mcattery Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 09.04.06, 18:51
      To, ze Iran ma bron atomowa jest pewne. Iran nie zapominaj handlowal z Rosja i
      Republikami na poczatku lat 1990. Ale to nie oznacza,ze musi byc wojna...
      Pamietaj,ze Iran bedzie ogniskiem zapalnym dla calej Ligii Panstw Arabskich.
      Sa lepsze sposoby ; )
      • marcus_crassus to po co bawi sie w ta cala szopke 09.04.06, 19:32
        jesli ma juz bron atomowa? :???eee???
        • axx61 Re: to po co bawi sie w ta cala szopke 09.04.06, 20:14
          Najlepszym rozwiazaniem byloby zapewnie zbombardowanie atomowe Iranu
          i...pozostawienie go sobie samego. Nawet bez wejscia wojsk. Dobrze by bylo
          jakby byla panika wsrod ludnosci. Bylaby zapewnie i inna wladza a jak nie to
          powtorka. Piszac o Iranie mysle tez o...Polsce. To te marzenia o tarczy
          przeciwko sovietom. Scenariusz ten sam.
    • jorl Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 09.04.06, 20:27
      A ja uwazam ze Iran nie ma i dlugo nie bedzie mial bronii atomowej
      umozliwiajacej naprawde zaatakowanie kogos w odleglosci np. 2 tys. km.
      Zbudowanie bomby "hiroszymskiej" jest jeszcze dla Iranu o lata odlegle ale taka
      bombe moga sobie tylko pod wlasnymi stopami wysadzic. 4 tony nie da sie
      przeniesc jakas tam rakieta. A kilkuset kgramowe budowac to jest sztuka i to
      wielka. Dlatego tez ja np. niewierze ze Pakistan ma naprawde bron atomowa ktora
      moze jakimis rakietami zaatakowac np. Indie. Co innego wysadzic w jakies skale
      a co innego zamontowac na rakiecie. I to jeszcze takiej ktora poleci a nie
      spadnie na wyrzutnie.
      Przeciez KRLD jest napewno duzo dlalej jak Iran a tutaj Amis ciagle zaprzeczaja
      ze Korea Pn ma bron w jakosci i ilosci majace wojskowe znaczenie. I tu jest
      prawda. Ta techniczna.
      A wiec o co chodzi? Tylko o Iraq. Po prostu Amis usiluja jakos Iranowi
      ograniczyc checi pomocy powstancom grozac ze ich beda bombardowac. A nie moga
      powiedziec ze za popieranie powstancow w Iraqu wiec za bron atomowa.
      Ale za moze 10 lat Iran to osiagnie. Bron atomowa.
      Te ostatnie "tajne" wiadomosci do gazety USA to tylko element nacisku na Iran.
      Pozdrowienia
      • marek_boa Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 09.04.06, 23:23
        Zbudowanie niewielkiej bombki atomowej przestało byc sztuką już kilkadziesiąt
        lat temu!I wcale nie musi to byc 4-tonowy kolos! To tylko kwestia pieniędzy!
        Przenosic coś takiego mają czym i w KRL-D i w Iranie bo...oba państwa ściśle
        współpracują w tej kwestii! Pociski rakietowe o zasięgu ponad 4000 km już mają
        a najprawdopodobnie nie długo wejdą do służby o zasięgu 8000km!Pic polega na
        tym,że Koreańczycy broń tą już posiadają a iran jeszcze nie! Dla tego
        Amerykanie kombinują jak by tu ich "pacnąc" puki jej nie mają!Bo później już
        może nie byc tak wesoło!
        -Pozdrawiam!
    • marcus_crassus nowy material 10.04.06, 01:01
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3270676.html
      pamietajcie chlopaki ze wasz drogi marcus crassus mentalnoscia przypomina
      klasycznego jastrzebia z Bialego Domu :)

mam nieodparte wrazenie ze duchowo sie wiele nie roznimy z najwiekszymi
      buszewikami :) wiec moje teorie tutaj moga byc calkiem trafne :)
      • wojciech6j Re: nowy material 10.04.06, 01:39
        Ja mysle ze ty jestes po prostu niegrozny psychol, co w gruncie rzeczy spawia
        ze stajesz sie podobny do jastrzebi z bialego domu, ktorzy jednak w
        przeciwienstwie do ciebie grozni sa.
    • speedy13 Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 10.04.06, 08:50
      Jest jeszcze jeden aspekt użycia broni neutronowej przeciwko instalacjom
      jądrowym. Silny strumień neutronów powoduje indukowane rozszczepienie w paliwie
      jądrowym które napotka. Nie znaczy to oczywiście że dojdzie do reakcji
      łańcuchowej i samoczynnej eksplozji jądrowej :) niemniej wyzwolona energia
      wystarczy prawdopodobnie by wszelkie urządzenia zawierające paliwo jądrowe
      (bomby, reaktory...) uległy zniszczeniu.
      • marek_boa Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 10.04.06, 09:30
        Speedy13 a orientujesz się jak silnego ładunku trzeba by zniszczyc powiedzmy
        taki podziemny budynek ekranowany 40 metrami litej skały i na pewno
        zabezpieczony grubymi ścianami z ołowiu?
        -POzdrawiam!
        • speedy13 Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 10.04.06, 15:25
          To nie tak. Tzn. i tak trzeba by użyć bomby - penetratora, która odpowiednio
          zaglębi się w gruncie, przebije to wszystko i wybuchnie w pobliżu celu. Tyle że
          gdyby to była bomba neutronowa czy w ogóle nuklearna to można liczyć na pewne
          dodatkowe efekty. Jeśli masz na myśli coś takiego że bomba wybuchnie na
          powierzchni a promieniowanie przeniknie 40 m pod ziemię, to raczej nie. Tzn.
          zeby zniszczyć coś tak głębokiego bombą nie będącą penetratorem to musiałby być
          piguła o megatonowej powiedzmy mocy, a co najmniej rzędu setek kt.
          BTW ołów zasadniczo nie chroni przed neutronami (tzn. słabo dosyć).
          • marek_boa Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 10.04.06, 16:16
            NO więc właśnie o to mnie chodziło!:)Nie da się tego tak zrobic jak to myśli
            Markus!:)Będzie i kupę chuku i błysku i wstrząsu!Nikt nie będzie czekał 2-3
            dni ,żeby jechac i sprawdzac,tylko wystarczy ,że urwie się łącznośc i za chwilę
            będzie tam mnostwo cytrynowa siła Irańczyków w plamiastych mundurkach!
            -Pozdrawiam!
    • grogreg Atom? A po co? 10.04.06, 10:21
      Atom jest buracka bronia dla biednych.
      Po co rozwalac pol miasta by rozwalic stacje pomp, skoro mozna to tego uzyc
      konwencjonalnego Tomahawka?
      • marek_boa Re: Atom? A po co? 10.04.06, 10:28
        Teoretycznie tak!:)Tylko najpierw trzeba wiedziec ,gdzie ta stacja pomp jest i
        jak ją można rozwalic!Bez tej wiedzy Możesz i 1000 Tomahawków wystrzelic a
        najlepiej z adresem na...Berdyczów!:)Sutek będzie ten sam!:)
        -Pozdrawiam!
        • marek_boa Re: Atom? A po co? 10.04.06, 10:53
          Co do dokładnej wiedzy na temat instalacji nuklearnych Iranu to na pewno
          dysponuje nią KRL-D! Bez ich specjalistów i współpracy myślę ,że nie było by co
          wogóle rozmawiac o planach atomowych Iranu! Raczej wiedzą tą Koreańczycy z
          Amerykanami się nie podzielą z powodów ogólnie znanych! Rosjanie też pewnie są
          dokładnie poinformowani w tej dziedzinie! I też prawdopodobieństwo
          poinformowania USA gdzie to jest z tej strony jest znikome! Podczas pierwszej
          wojny z Irakiem w 1991 USA wymogło na Finlandii przekazania dokładnych planów
          bunkra sztabu obrony pelot Iraku,który to bunkier Finowie zbudowali! Amerykanie
          bunkier zniszczyli(potem okazało się,że w bunkrze było od metra cywili kobiet i
          dzieci)Od tamtej pory Finowie już tylko u siebie mogą takie bunkry robic bo
          nikt ich nie chce zatrudnic!Podczas nalotów na Serbię okazało się ,że cała
          łącznośc między Serbskimi oddziałami odbywa się przez światłowody zakopane
          glęboko pod ziemią! W instalacji sieci zatrudnione były też firmy Fińskie ale
          tym razem zmądrzeli i ...ponoc kontraktów dalej mają od metra!
          -Pozdrawiam!
          • czaja1 Re: Atom? A po co? 10.04.06, 12:50
            Panowie "Marki"
            A jak wygląda obecnie pelotka (naziemna) podobno coś tam mieli dostac z rosji -
            dostali??

Pozdro
            • marek_boa Re: Atom? A po co? 10.04.06, 16:19
              Kwestia jest w tym jak i gdzie to rozlokowali!:) Podejrzenia były wlaśnie
              takie ,że TORy posłużą do obrony ważnych obiektów! Jeśli rozlokowali je gdzieś
              w pobliżu to atak może nie zakończyc się pełnym sukcesem! A na pewno z
              zaskoczenia nici!
              -Pozdrawiam!
    • mcattery Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 10.04.06, 16:32
      Cos za bardzo zalezy Ci na rozpetaniu afery z Iranem....
      Hmmmm.....
      • marek_boa Re: no i co? mialem racje? :) atom w iranie 10.04.06, 16:36
        Jeśli chodzi o mnie to jak najbardziej błędne założenie!:)
        -Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka