Dodaj do ulubionych

Stary Dobry Świat

IP: 83.1.81.* 21.11.11, 09:14
Czerstwy dowcip...
Obserwuj wątek
    • Gość: O. Re: Stary Dobry Świat IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 21.11.11, 17:14
      Raczej Czerski...
    • Gość: o_mamo Suchar... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 17:30
      Naczytał się komentarzy w Rzepie i teraz spróbował - nieudolnie, niestety - skopiować ich styl, ale wiedzy i dowcipu nie stało... żal...
      • Gość: Isengrimus Re: Suchar... IP: *.ey.nl 21.11.11, 17:45
        Dokładnie, brzmi jakby to Feusette ze swoją lekkością pióra godną Andrzeja Gołoty napisał...
    • Gość: c Karmią nędznie IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 18:17
      Dowcip pana felietonisty taki sobie, mój ciężki zgryz co do knajpy to kuchnia.
      Zamawiałem ze 3 razy. Nauczyło mnie to, że można tam zamówić piwo, drinka, orzeszki solone z puszki.
      Pomidorki w sałatce, które tylko czekają aby z tobą pogadać, to nie jest śmieszna rzecz.
      • tertio2006.net Re: Karmią nędznie 21.11.11, 19:02
        Drinki IMHO są słabe...
        Piwo ... jak to piwo - jasne i pełne...
        Obsługa ...
        Ale dojazd wygodny ...
        Trochę mało jak na knajpę ...
    • pn-ski funduszy nie staje? 21.11.11, 18:36
      jeden gość, tyle nicków... a swoja droga, kto teraz płaci - prezes czy solidarna polska?
    • Gość: gość portalu Ohohoho, boki zrywać. IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 20:10
      Z autora prawdziwy zgrywus.
    • saueliossol Neobolszewicka "KP" 21.11.11, 20:11
      obrasta tłuszczem dzięki kasie z podatków, a w nagrodę dla rabowanych polskich podatników zaprasza bundeszadymiarzy w czarnych dresach na 11 listopada, by tymże polskim podatnikom pokazali, co mają myśleć. Panu redaktoru Pawłowskiemu zapomniało się o tych przykrych faktach. Frondziarze też bywają stuknięci, ale nie do tego stopnia.
    • Gość: Jarren Wyśmiać to trzeba umieć IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 21:05
      Cóż to za krytyk, który nie potrafi nawet kilkuzdaniowej zgryźliwej satyry napisać? Tym bardziej, że temat łatwy.
    • Gość: Eva Stary Dobry Świat IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.11, 21:42
      Nie stać pana na nic lepszego? Proszę poćwiczyć może następnym razem się uda.
    • brzmski kulturalny?... wypad! 21.11.11, 22:12
      persyflaż - ten, szlifowany na wyjazdach integracyjnych, jak w dzień wypłaty agoralny bruk?; bo to i anderenman, i sewerek blum, i inni pomniejsi, choć z większym jeszcze zapałem przychamiający; romek, na tym tle - raczkuje; cóż! raczkujący romek jeszcze się wykaże, jak.. raczek, to masz (jak w banku)
    • Gość: Miron Stary Dobry Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 22:55
      Z poradnika politruka: Kiedy opisywanie rzeczywistości mogłoby odkryć fakty niewygodne dla obowiązującej ideologii to należy stworzyć alternatywną rzeczywistość, obnażającą wady przeciwnika. Pawłowski jedynie powiela wzorce z Prawdy i Trybuny Ludu
    • Gość: majorek355 Stary Dobry Świat IP: *.173.11.32.tesatnet.pl 21.11.11, 23:09
      Majstersztyk ! Już dawno nie było takiej śmiesznej (ale i tragicznej, gdyby miala być taka rzeczywistość) publikacji w GW. Może my, Polacy zaczniemy się wreszcie śmiać?
    • Gość: Paweł Stary Dobry Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 23:25
      Nienajgorsze. Może nie ultra-oryginalne, ale temat chrześcijańskich rozrywek zawsze mnie bawi.
    • koloodmocysercawkptplanecie Stary Dobry Świat 21.11.11, 23:32
      ja sam nie wiem. z jednej strony czerstwe niemozebnie. ale z drugiej... rzeczywistosc rownolegla jest czesto opisywana przez frondoidy (operacja chusta? tak sie nazywala ta ksiazka TT?), wiec jako pastisz - w sumie czemu nie. wtedy nawet czerstwosc ma uzasadnienie na jakims meta-poziomie.
    • braininavat Stary Dobry Świat 21.11.11, 23:32
      Nie pojmuję tam obecności zespołu Armia. O ile Wencel to kiepski poeta, to Armia jest - nawet jeszcze dzisiaj - zespołem wybitnym. Czy sama tematyka tekstów i Wencla, i Budzyńskiego, kazała autorowi wrzucić ich do jednego worka? Poza tym tekst słaby, słaby.
      • Gość: elsa Re: Stary Dobry Świat IP: *.play-internet.pl 22.11.11, 00:24
        A ja mysle ze wizja pana Pawlowskiego jest przedwczesna prawda....
    • Gość: matafixx Stary Dobry Świat IP: *.plock.mm.pl 22.11.11, 08:54
      oj tam "ałtor" chce przypodobać się swojemu rabinowi ,a wy zaraz ajwaj ,niech sobie pluje ,tylko to takie plucie we własny ryj.
    • Gość: Krzepki Harry Re: Stary Dobry Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 09:22
      Ale dowcipne... zieeeew...
      Kto takie gnioty w ogóle puszcza? :-/
    • Gość: wawik Stary Dobry Świat IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.11, 09:37
      Romek - wracaj do teatru i pisz recenzje - nawet jak będą kiepskie i tak nikt tego zauważy.
      A swoją drogą to jaki ch... pisać takie rzeczy?
      Zresztą i tak kończy się postępowanie zwrotowe - i nieruchomość wróci do prawowitych właścicieli... i już mogę sobie wyobrazić teksty w Stołku... potępiające właścicieli jak będą pozbywać się Krytyki POlitycznej z Nowego Światu...
    • Gość: ufo Stary Dobry Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 10:06
      po przeczytaniu tekstu chciałbym panu Pawłowskiemu zadedykować fragment piosenki zespołu Kryzys: "te małe psy najgłośniej szczekają, najszybciej uciekają,ze złości kąsają, one się boją ,boją ,boją...psy takie jak Ty "
    • goral27 Stary Dobry Świat 22.11.11, 10:48
      Z taką twarzą i takim poczuciem humoru koleś zapewne jest i długo jeszcze pozostanie prawiczkiem.
    • Gość: FX Stary Dobry Świat IP: *.vampire.pl 22.11.11, 12:24
      Dramatycznie nieudana próba bycia dowcipnym.
    • Gość: kirdan1 Re: Stary Dobry Świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 14:00
      Dno.
      Autor naprawdę myśli, że było dowcipnie? Tym gorzej dla niego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka