Dodaj do ulubionych

Kinoteka od kulis

IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 18:41
kino jest ok, klimatyczne wnętrze, repertuar też bywa ciekawy... ale dla mnie trudny do wysiedzenia jest seans w towarzystwie ludzi ciągle pakujących sobie coś do ust i emitujących przy tym dodatkowe efekty dźwiękowe. sory.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Kinoteka od kulis IP: *.sds.uw.edu.pl 25.08.12, 20:29
      Tak jest niestety we wszystkich kinach poza Luną, Wisłą, Kulturą, Kino.labem. Pamiętam, jak raz w Lunie ktoś zawołał do osób chrupiących chipsy coś w stylu "Na kolację tu przyszedłeś?" ;)
      • Gość: xxx Re: Kinoteka od kulis IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 20:42
        Co do ludzi to prawda, ale infrastruktura kina to poprzednia epoka. Na komedie lub dramat mogę do kinoteki przyjść. Na cos efekciarskiego to kino jest za słabe.
        Tak naprawdę większość ludzi tutaj przyciąga cena biletu.
      • Gość: chyzy ruj Re: Kinoteka od kulis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.12, 01:33
        dokladnie, w dzisiejszych czasach ludzie przychodza do kina sie nazrec, nasiorbac, naszelescic, nagadac a nie ogladac film. W Feminie szczytem byla babka jedzaca lyzka z metalowej menazki?/miski? jakiś ryz z warzywami czy inne g...
        Zal.

A Kinoteka jest ok, glownie ze wzgledu na dogodna lokalizacje.
    • Gość: Polak Neon Kinoteka szpeci PKiN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.12, 21:23
      Niech kinoteka wreszcie stworzy jakis estetyczny prosty napis tak jak kino kultura na krakoiwskim przedmiesiu !!!!!!!
    • Gość: stefan Kinoteka od kulis IP: *.home.aster.pl 25.08.12, 21:23
      Klimatyczne sale, szkoda tylko że system dzwiekowy nie był wymieniany od Gierka, jeden wielki jazgot i kłuje w uszy...
    • magic3 Kinoteka od kulis 26.08.12, 03:13
      Jedno z nielicznych kin, w których mozna zobaczyc coś poza popcornową, komediowo/rodzinno/rysunkową, schematyczną komercją.
      • Gość: zuza Re: Kinoteka od kulis IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 09:35
        na minus
        - nagłośnienie
        - obraz nie jest dostosowany do super efekciarskich filmów
        - fotele nie są zbyt wygodne.
        - krzykliwe logo (jak ktoś zwrócił uwagę). Logo nie pasuje do miejsca i repertuaru jaki jest puszczany w kinie, powinno być bardziej eleganckie. Pałac Kultury może nie jest najśliczniejszym budynkiem, no ale to 100% soc-real, a logo jest jak z lat 90-tych. I swoją wielkością nie pasuje do miejsca nad wejściem. Niektórzy będą może krzyczeć co ma logo do repertuaru itd. ale ma, tworzy klimat.

Żeby nie było że same minusy, trochę plusów,

- dobór filmów - cieszę się że kino znalazło swoją formułę
        - ceny biletów
        - dźwięk (nie jest tak głośny jak w Multikinie, a w CC muszę sobie zakrywać uszy)
        - w porównaniu z Multikinem obok, ludzie jedzą mniej. możliwe że to dlatego że chodzę tam na repertuar dla ludzi którzy chodzą na film a nie do kina się nażreć.
        - lokalizacja obok Multikina, która może być na plus dla widza. Bo widzowie którzy wolą 100% rozrywki z mega nagłośnieniem mega obrazem i mega kubkiem coli i nachos, wybiorą Multikino. I nie dotrą już do Kinoteki. Więc człowiek który idzie na film może obejrzeć go w spokoju.
    • jestem-z-miasta Byłem raz i wystarczy. 27.08.12, 10:40
      Nie lubię oszczędności na klimatyzacji.
    • Gość: Wojtek Kinoteka od kulis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.12, 11:46
      Szkoda, że w artykule nie poruszono najważniejszej rzeczy jeśli chodzi o kino - jakości projekcji. a ta w Kinotece jest bardzo słaba, zarówno jeśli chodzi o dźwięk jak i obraz, nie wspominając o np. bloku zwiastunów przed filmami, które są fatalnie zmontowane, jeden cichy, drugi głośny, każdy w innym formacie. Lepsze efekty można uzyskać na domowym ekranie, no ale tu nie mam premierowych pokazów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka