Dodaj do ulubionych

Historia, filozofia, prawo - hobby

IP: *.itpp.pl 07.02.03, 15:41
Czy jest w Warszawie jakaś hobbystyczna organizacja historyczna, filozoficzna
lub prawnicza? Interesują mnie hobbystycznie te 3 kierunki. Nie szukam
organizacji profesjonalnej, chciałabym po prostu poszerzać wiedzę i wymieniać
się nią z ludźmi o podobnych zainteresowaniach.
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam
Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Historia, filozofia, prawo - hobby IP: 217.197.165.* 07.02.03, 16:20
      Swietnie trafilas. Ta hobbystyczna organizacja jest wlasnie na tym forum.
      Zapraszamy do dyskusji.
      • miltonia Re: Historia, filozofia, prawo - hobby 07.02.03, 18:35
        Oczywiście żadna tam historia, filozofia czy prawo. Aż tak szerokich i
        naukowych zainteresowań nikt tutaj nie ma. Tematem dyskusji najczęściej bywa
        Niech i jego upodobania alkoholowo-erotyczne.
        • Gość: kanuk Re: Historia, filozofia, prawo - hobby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.02.03, 18:59
          zdarzaja sie inne tematy. np. jak odroznic miltonie od zarlaczki. ale to byc
          moze jest tylko moje "hobby". a temat i tak zjezdza z drogi , rzadko na Saska
          Kepe. Muranow glownie i bliskie Bielany, lewy brzeg. my goszysci. a ja endek.
          daj temat , Iwa, zobaczymy !
          • zarlaczka Re: Historia, filozofia, prawo - hobby 07.02.03, 19:10
            Najprościej byłoby po imieniu oraz po tym, że Milton zna się na alkoholach, a
            ja wręcz przeciwnie, że nigdy nie miałam geometrii wykreślnej(a właściwie, co
            to jest) na studiach, że nigdy nie mieszkałam na Muranowie i po 100000 innych
            różnic. I dobrze to Kanuk przemyśl, bo jak się kiedyś może spotkamy, to czy nie
            będziesz zawiedziony, gdy Ty będziesz chciał o sztuce antycznej rozmawiać, a ja
            o zupełnie innej sztuce...

• miltonia Re: Historia, filozofia, prawo - hobby 07.02.03, 21:10
              Twoje hobby ciekawym jest Kanuku.
              • Gość: kanuk Re: Historia, filozofia, prawo - hobby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 05:28
                co w nim jest ciekawego, Miltonciu?
                • miltonia Re: Historia, filozofia, prawo - hobby 08.02.03, 08:59
                  Gość portalu: kanuk napisał(a):

> co w nim jest ciekawego, Miltonciu?

Jak tych dwóch nie pomylić, jak dowieść, że są jednością, gdy tej pewności nie
                  ma. Czekam na dalsze analizy i wnioski. Prawda jest znana dwóm osobom, choć Ty
                  uważasz, że jednej.
                  • Gość: kanuk Re: Historia, filozofia, prawo - hobby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 15:33
                    ja Ci ufam wiec. skoro taka jest ,jak mowisz, prawda. chyba nie bawisz sie
                    moimi pustymi analizami do ktorych juz zabraklo podstaw i danych ?
                    • miltonia Re: Historia, filozofia, prawo - hobby 08.02.03, 16:37

> ja Ci ufam wiec. skoro taka jest ,jak mowisz, prawda. chyba nie bawisz sie
                      > moimi pustymi analizami do ktorych juz zabraklo podstaw i danych ?

Tobą się nie bawię, ale Ty mnie bawisz (bez ironii), a jeszcze bardziej
                      intrygujesz.
            • Gość: kanuk Wola + Ochota ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 05:27
              dalej wiec bylaby to tylko rozmowa o sztuce??? pomimo tego moge Ci podac
              numer telefonu? a w jakiej Ty dzielnicy zamieszkujesz, skoro sie tak
              odzegnujesz od Muranowa, wcale mi sie z bzami nie kojarzacego?
              • zarlaczka Re: Wola + Ochota ??? 08.02.03, 08:46
                Sztuka, w nazwaniu rzeczy, pozostałaby sobą, ale jest sztuka wzniosła i sztuka
                przyziemna, i gdy o tej pierwszej Ty będziesz rozprawiał, a ja o drugiej,
                rozmowa niezbyt udaną być może, a rozczarowanie Twe wielkim. Ta obawa serce me
                nawiedziła i nią się podzielić z Tobą chciałam.
                Co do bzów na Muranowie, to dobrze Ci się nie kojarzy. Ale chcąc zdać się
                bardziej uduchowioną, przenośni użyłam, bzy potraktowałam jako coś
                pociągającego i słodkiego, czym wzmiankowany M. poszczycić się może.
                A gdzie ja zamieszkuję? Tam, gdzie bzów jest kilka, już prawdziwych, a gdzie i
                w pobliżu resztki sadów, które tu onegdaj rosły, jeszcze można zobaczyć.
                Miłego dnia Ci życzy Twoja Zarłaczka
                • Gość: kanuk Re: Wola + Ochota ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 15:27
                  adremowa zarlaczko! za malo danych na zgadniecie. podaj choc dystans w
                  kilometrach od jakiegos punktu w Stolicy, znanego mi. albo kierunek i czas
                  dojazdu samochodem. bede mogl te moje "rozwazania o sztuce" podniesc na wyzsza
                  polke, na wysokosci oczu mych mysli. ale koszmar z tego wyszedl. wstyd!
                  • zarlaczka ??? 08.02.03, 15:42
                    Zyczenie Twe dla mnie rozkazem, dlatego dalsze dane Ci podaję. Kierunek to nie
                    będzie, bo ja w kierunkach kiepska jestem, i mogłabym cosik pomylić. Dzielnica
                    ma, graniczy zarówno z Muranowem, jak i wymienioną przez Ciebie Wolą, ale nie
                    dostąpiła zaszczytu by graniczyć z Ochotą.
                    • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 16:44
                      Mlynow?Mirow?
                      • zarlaczka Re: ??? 08.02.03, 16:51
                        Nie, ani Mirów, ani Młynów. Mirów nie graniczy z mą dzielnicą, a Młynów (jako,
                        że jest częścią Woli), a i owszem. I teraz wszystko powinno być wiadome.
                        • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 17:17
                          ostatni raz chodzilem tamtedy w styczniu 2001. teraz siegne do po mape. czesc
                          tradycja1. dzieki za pomoc. na przedmiesciach Toronto dzis jest party. mozesz
                          wpasc nawet z mezem i dziecmi.
                          • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 17:32
                            Impreze to ja mam dzis na miejscu.No chyba ze przyjedziesz po mnie.
                            Mozesz wpasc z zona....dzieic tez zabierz:)
                            • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 17:45
                              w maju Ciebie nie ma w Chicago na 100%? byc moze w lipcu bede tam znowu, bardzo
                              prawdopodobne w 1-szej polowie m-ca. mete mam,spoko, ale poznac Ciebie by bylo
                              milo. za te niepodleglosc idaca w parze z tradycja. bo oni tam w Stolicy tak
                              jezdza do siebie przeciez i sie bawia, zazdrosc bierze. bawmy sie i my. kto wie
                              jak dlugo jeszcze? moze koniec wieku wypadnie tym razem wczesniej? ale
                              dobrze,ze nas nie wytykaja od polonusow i rowno traktuja, ladnie z ich
                              strony.nawzajem. z dziecmi.
                              • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 18:02
                                W maju mnie nie bedzie w Chicago w lipcu calkiem mozliwe ze bede.Przyjezdzaj
                                pewnie.Wiesz wjakiej czesci miasta masz ta"mete"?Zalapiesz sie na moje kolejne
                                urodziny!
                                A moze ogladniemy film "Borm of 4th of july?"
                                • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 20:51
                                  jakies Heights, zapomnialem. filmu o ur. 4 lipca nie widzialem. czy to aby nie
                                  cos hurra hurra oraz Travolta ?
                                  • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 21:01

> jakies Heights, zapomnialem. filmu o ur. 4 lipca nie widzialem. czy to aby
                                    nie
                                    > cos hurra hurra oraz Travolta ?
                                    Ja jestem w samym Chicago na North Side(blisko lotniska).
                                    Heights to przedmiescia...moze Harwood Hts,Prospect Hts,Arlington Hts??
                                    Nie wierze ze nie ogladals Born of 4th of july ( Tomem Cruise)
                                    • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 21:20
                                      Harwood Heights. naprawde nie ogladalem Born on th 4th of July. czy az tyle
                                      stracilem?
                                      • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 21:23
                                        Harwood hts to jest 2 minuty autem ode mnie to male przedmiscie.
                                        Jak lubisz filmy wojenne to -Born of 4th of july-napewno Ci sie spodoba.
                                        • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 21:32
                                          nie lubie wojny , tradycjo1. filmy to co innego . przewaznie maja wymowe
                                          antywojenna. a cos wiecej o tych Wzgorzach? ja myslalem ze to troche na
                                          poludniu, wiesz? chyba ze sa jakies inne podobnie brzmiace
                                          • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 21:42
                                            Jak na poludniu to moze Palos Hts Chicago Hts?
                                            • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.03, 22:36
                                              Harwood. raczej. jeszcze czas na szczegoly wyprawy. a te sklepy z Baczewskim
                                              sa wszedzie czy gdzies skupione , bo miasto wieksze przeciez od Toronto
                                              znacznie , ktore sie zdaje samo byc wieksze od Warszawy o wiele.
                                              • tradycja1 Re: ??? 08.02.03, 22:41
                                                A Polakow w Chicago wiecej niz w Warszawie.
                                                Jak bedziesz na miejscu daj znac...w samym Harwood Hts
                                                sa polskie delikatesy B stal grzecznie na polce.
                                                • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.02.03, 00:15
                                                  kota mozna dostac
                                                  • tradycja1 Re: ??? 09.02.03, 00:22
                                                    poczekajmy do marca
                                                  • Gość: kanuk Re: ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.02.03, 03:10
                                                    a uuuuuuuuuuuuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka