Gość: A.H. IP: *.crowley.pl 26.11.03, 11:02 Pseudoartystę, który przynosi jakąś szmirę, należy aresztować i wysłać na reedukację do obozu koncentracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E.B. Re: Praca grupy Twożywo na cenzurowanym IP: 217.153.90.* 26.11.03, 12:43 Twożywo? Pewnie jakies kubistyczne mordy... Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Praca grupy Twożywo na cenzurowanym 26.11.03, 13:38 Artyści. Dobre sobie. Banda zakompleksioeńców bez talentu! Myślą, że jak wstawią w tę swoją szmirę symbol krzyża, to ich praca z miejsca zyska na uniwersalności, dostojeństwie, a przy okazji na niezrozumieniu plugawej tłuszczy drobnomieszczańskiej. Takie ich chore widzenie świata. Zesrać się na godło i już mamy sztukę. Bo to takie ludzkie... Ręcę opadają. Skąpo u nich z talentem, to nadrabiają chamstwem, ordynarnością i łokciami. Podeptać świętości, byle było głośno. Debile! Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Praca grupy Twożywo na cenzurowanym 26.11.03, 13:54 "Cenzura czyni uraz na delikatnej psychice twórców". Z twórcami trzeba jak z jajkiem.Zbuków pełno. Ps.hyhyhyhyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Praca grupy Twożywo na cenzurowanym 26.11.03, 14:03 "Być może były to obawy słuszne, bo nie ma chyba nic straszniejszego niż prawdziwa miłość, zwłaszcza do sztuki." To tez bylo warte zacytowania. Albowiem madre i wzruszajace jest slowo artysty. PS. "Biorą w niej udział artyści posługujący się w swojej twórczości plastycznej słowem, m.in. Paweł Althamer". Otwieram lodowke - a tam Alcchajmer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil ???ZAPOMNIALES... IP: *.chello.pl 27.11.03, 21:55 - ZAPOMNIALES WLACZYC TRYB: "MYSLE" Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: ???ZAPOMNIALES... 28.11.03, 09:39 Gość portalu: debil napisał(a): > - ZAPOMNIALES WLACZYC TRYB: > "MYSLE" Ty, drogie mgd też zapomniałeś, bo w miejscu autor wpisałeś "debil". Chociaż akurat tutaj, przypadkowo wyszło trafnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgd WSTYD MI ZA KOMENTARZE IP: *.chello.pl 27.11.03, 21:52 Nikt z Was, drodzy opiniodawcy, nie widział tej pracy! Swiadczy o tym chociazby fakt, ze mowicie o krzyzu, a ten sie w racy nie pojawil. Swiadczy o tym kompletny brak refleksji - bo opinie przychodza tym latwiej,im mniej zastanowienia je poprzedza - ono bowiem zawsze budzi watpliwosci i ostroznosc w formulowaniu kategorycznych wniosków. Nikt z Was nie wykazuje przejawów zastanowienia nad światem, w którym żyjemy. Świadczy o tym fakt, z jaką nienawiścią rzucacie kamieniami w ludzi, którzy mają Wam coś do powiedzenia - zanim zdążą otworzyć usta. Nikt z Was nie rozumie Słowa Bożego, na które tak często i tak bezmyślnie sie powołujecie - bo nikt z Was nie czyta ewangelii! Mało jest bardziej przejmujących lękiem uczuć niż tej wielkiej bezradności i jednocześnie odpowiedzialności za słowa drugiego człowieka - gdy są to takie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 27.11.03, 21:59 Do kogo skierowany jest ten post? Poza Bogiem? Czy to zawoalowana prosba o proszki? Czy twoj lekarz jest az taki bezwzgledny? PS. Przeciez wie doskonale ze przedawkowanie ich jest jedyna skuteczna terapia. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 27.11.03, 22:45 Kategorycznie nie zgadzam się z tak kategorycznym opisem opiniodawcow. Nie widziałes nikogo z nas.Swiadczy o tym chociażby fakt,że mówisz o kamieniach,a te się w rękach nie pojawiły. Swiadczy o tym kompletny brak refleksji-bo opinie przychodzą łatwiej,im mniej logowań je porzedza-ono bowiem zawsze budzi wątpliwosci i ostroznosc w formulowaniu kategorycznych wnioskow. Nie wykazujesz przejawów zastanowienia nad forum,w którym piszemy. Swiadczy o tym fakt....j.w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdg Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE IP: *.chello.pl 27.11.03, 23:13 dobrze wiec -przewaga w ilosci logowan - tu przegrywam po calosci i moj glos tonie w morzu wylewanej przez Was żółci. Wiele wyjaśniła informacja, że forum to do jakichś "Was" należy, którzy "sobie tu rozmawiają" i obcym wstęp wzbroniony. Jeżeli zaś według Was trzeba kogoś zobaczyć, żeby dyskutować o czyichś poglądach, to forum to nie ma sensu,bo większośc uczestników się nie widzi [tak samo jak sensu nie mają dyskusje o książkach,muzyce,dziełach sztuki średniowiecznej czy nawet modernistycznej itp - bo kto kiedy zobaczył na własne oczy Byrona, Malczewskiego,czy Debussy'ego?!]. Szkoda, że zamiast polem dla konstruktywnej dyskusji - wymiany zdań i poglądów - miejsce to służy wzajemnemu oblewaniu się pomyjami. Juz, juz zmykam z Waszego forum. keep smiling! Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 27.11.03, 23:25 przewaga w długości postów-tu przegrywam po całości i mój post tonie w morzu wylewane przez Ciebie żółci.... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 27.11.03, 23:49 Gość portalu: mdg napisał(a): > dobrze wiec > -przewaga w ilosci logowan - tu przegrywam po calosci i moj glos tonie w morzu > wylewanej przez Was żółci. ►jestes tu po raz pierwszy (?) i juz wiesz ile zólci sie z nas wylewa. Zle obliczyles rachunek prawdopodobienstwa... > Wiele wyjaśniła informacja, że forum to do jakichś "Was" należy, którzy "sobie > tu rozmawiają" i obcym wstęp wzbroniony. ►cytat poprosze, bo uznam, zes.... > Jeżeli zaś według Was trzeba kogoś zobaczyć, żeby dyskutować o czyichś > poglądach, to forum to nie ma sensu,bo większośc uczestników się nie widzi [tak > > samo jak sensu nie mają dyskusje o książkach,muzyce,dziełach sztuki > średniowiecznej czy nawet modernistycznej itp - bo kto kiedy zobaczył na własne > > oczy Byrona, Malczewskiego,czy Debussy'ego?!]. ► aha , a o wojnie w Iraku i o UE jest sens dyskutowac? A widziales jedno i drugie na wlasne oczy? > > Szkoda, że zamiast polem dla konstruktywnej dyskusji - wymiany zdań i poglądów > - > miejsce to służy wzajemnemu oblewaniu się pomyjami. ► a nie nie wiadro pomyj to ty przyniosles ze soba, wiec badz tak dobry i wez je, kiedy bedziesz wychodzil > Juz, juz zmykam z Waszego forum. > > keep smiling! ►you too Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 28.11.03, 09:37 Gość portalu: mgd napisał(a): > Nikt z Was, drodzy opiniodawcy, nie widział tej pracy! My nie piszemy o konkretnej pracy, tylko o sztuce nowoczesnej w ogóle. > Swiadczy o tym kompletny brak refleksji - bo opinie przychodza > tym latwiej,im mniej zastanowienia je poprzedza - ono bowiem > zawsze budzi watpliwosci i ostroznosc w formulowaniu > kategorycznych wniosków. Refleksja była. Nie bój się. Gdybyś znała opinię przed refleksją, wiedziałabyś to. To, co przeczytałaś, jest już ocenzurowane przez "wątpliwości i ostrożność". > Nikt z Was nie wykazuje przejawów zastanowienia nad światem, w > którym żyjemy. Może napisz od razu, że jesteśmy ciemna masa. Że z nas bydło, pozbawione uczuć ludzkich. Śmiesznie brzmią te zarzuty, biorąc pod uwagę wcześniejszą troskę o potrzebę refleksji i nieformułowanie kategorycznych wnioskow. > Świadczy o tym fakt, z jaką nienawiścią rzucacie kamieniami w > ludzi, którzy mają Wam coś do powiedzenia - zanim zdążą otworzyć > usta. Niestety dla "twórców", oni już się wypowiedzieli. A może lepiej byłoby napisać, że zdążyli już opluć słuchaczy? Kamieniem nikt nie rzuca. Po prostu wyraziłem swe zdanie i czmychnąłem sprzed mównicy. > Nikt z Was nie rozumie Słowa Bożego, na które tak często i tak > bezmyślnie sie powołujecie - bo nikt z Was nie czyta ewangelii! Lubię ludzi, którzy rozumieją Boga w jedyny słuszny sposób. > Mało jest bardziej przejmujących lękiem uczuć niż tej wielkiej > bezradności i jednocześnie odpowiedzialności za słowa drugiego > człowieka - gdy są to takie słowa. Cóż za zbieg okoliczności, czuję dokladnie to samo, czytając Twoje slowa. Takie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 28.11.03, 10:52 Ja nie komentowalem pracy ktorej nie widzialem - nie mam takiego zwyczaju. Ja komentowalem belkot ktory przeczytalem - komentarz "artystow" do zakazu ekspozycji pracy (nota bene poparty [zakaz] przez kuratora). Czlowiek ktory nie jest w stanie zwerbalizowac swoich mysli, lub to co werbalizuje wyglada na belkot idioty nie moze stworzyc nic cennego - to moja wizja swiata. Wasza - "artysci" - zapewne jest inna. I chuj wam w oko. PS. Zapomnialem dodac ze podstawowym kryterium mojej akceptacji artysty jest fakt czy wypil ze mna morze wodki. Tak wiec klasycy odpadaja. Ale wy macie szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 28.11.03, 11:44 To ja też mam sznase. Zaprezentuję Ci moje wiersze. Oto jeden z nich, jak zwykle tworzony na poczekaniu. Artysta Artystą jam jest, Jam prawdy jest źródło, Artystą, że fest, i wielkim jak pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: WSTYD MI ZA KOMENTARZE 28.11.03, 11:49 Bog stworzyl mnie artysta Choc wolalem naturysta Kiedym nagi pokazac moge chuja A jako artysta ni chuja. PS. Recytujac prosze zwrocic uwage na odpowiednie akcentowanie w dwoch ostatnich wersach. Odpowiedz Link Zgłoś
niech I.H.S. 01.12.03, 15:44 Otoz Instytut Historii Sztuki nie zyczyl sobie miec plakatu do wystawy przedstawiajacewgo kielich z podpisem "IHS". Wielkosc artystyczna i intelektualna pracy grupy Tfoszyfo porazila mnie doszczetnie. Odpowiedz Link Zgłoś