Dodaj do ulubionych

ból w pachwinach

27.07.10, 11:46
Mam okropne bóle w pachwinach.Jak wstanę z fotela to nie mogę się wyprostować,a o krokach do przodu nie ma mowy; ból jest paraliżujący.Poza tym ból promieniuje do prawego pośladka i nogi.Jestem w 26 tygodniu ciąży z trzecim dzieckiem i wcześniej nie miałam takich objawów.Po dwóch naturalnych porodach moja macica jest dość rozciągnięta więc zastanawiam się czy to na pewno nic groźnego...Czy któraś z Was też miała takie bóle?
Obserwuj wątek
    • ity88 Re: ból w pachwinach 01.08.10, 18:31
      ja mam dokładnie takie bóle , ale jestem już po terminie jeden dzień więc to troche inna sytuacja
      • foczka1734 Re: ból w pachwinach 01.08.10, 19:32
        witam, ja rowniez mam takie bole, zaczely sie po 26 tc, obecnie jestem w 35tc i
        naprade mam dosc juz ich dosc.Da sie z tym zyc, aczkowiek jest to meczace.Z tego
        co sie orientuje to dziecko uciska na nerw kulszowy, ktory wlasnie daje takie
        obiawy.U mnie bol raz jest po prawej a raz po lewej stronie + ogolne klucie az
        po noge.
    • gluchoj Re: ból w pachwinach 01.08.10, 21:56
      Ja takie miałam dzień przed porodem.
      • malusiamamusia Re: ból w pachwinach 01.08.10, 22:47
        Ja też miałam bóle w pachwinach, na nogę mi nie schodziło,ale za to wzgórek
        łonowy...Wstawanie w nocy to była katorga,a pod koniec ciąży to chodziłam jak
        "cyrkiel" (tak nazwał to mój mąż) :)
    • czarna.czajka Re: ból w pachwinach 02.08.10, 16:11
      Prawdopodobnie rwa kulszowa, trzymała mnie od 7mc prawie do końca. Czułam się
      tak jak opisujesz. Nie mogłam sama ubrać spodni bo nie mogłam stanąć na jednej
      nodze, druga działała bez zarzutu wiec nie była to wina brzucha. Najlepiej
      zapytaj lekarza.
    • katarzynaoles Re: ból w pachwinach 03.08.10, 00:32
      Objawy faktycznie sugerują ucisk na nerwy min. na nerw kulszowy,
      stąd rwa. Dobrze byłoby stwierdzić (położna lub lekarz), czy główka
      dziecka nie obniżyła się bardzo - jeśli tak jest, to nieco ulgi może
      przynieść odpoczynek z pupą do góry (klęk podparty) kilka razy
      dziennie. Orwie kulszowej i sposobach na nią pisałyśmy juz
      wielokrotnie - proszę odszukać te wątki. Pozdrawiam i życzę poprawy
      samopoczucia :)
      • karla.81 Re: ból w pachwinach 03.08.10, 09:10
        Dziękuję Wszystkim za radę! Jutro mam wizytę u mojej pani doktór więc zobaczę co ona na to powie.Idę również na wizytę do neurologa z tą moją przepukliną bo też mi daje we znaki.Wystarczy że źle postawię nogę lub usiądę pod złym kontem i już czuję niesamowity ból w lędźwiach,pośladku i nodze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka