Dodaj do ulubionych

Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin

23.11.11, 11:58
Oraz od kiedy ja pic i w jakich ilościach. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kkitka Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 23.11.11, 12:06
      To może ja pomogę: w sklepach zielarskich :)
    • kkitka Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 23.11.11, 12:07
      To może ja pomogę: w sklepach zielarskich :) na opakowaniu jest napisane aby pić 2-3 razy dziennie
      • mom6 Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 23.11.11, 12:22
        Dziękuje, od którego tygodnia zaczac
        • kkitka Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 23.11.11, 15:11
          W sumie ja zaczęłam dość późno, bo od 38, ale dokładnie to nie wiem :(
    • klarci Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 23.11.11, 23:52
      ja kupowałam w sklepie ekologicznym, bodajże Trawa, przy pl. Grzybowskim - jeżeli jesteś z Wawy
    • katarzynaoles Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 24.11.11, 10:46
      Można kupić liście w sklepach zielarskich, a pić można przez całą ciążę i połóg - liść maliny działa odżywczo na mięsień macicy i wcale nie działa naskurczowo, tylko stabilizująco. Oznacza to, że powoduje rozluźnienie macicy przed porodem i wzmacnia siłę skurczu w czasie porodu - podobnie działają niektóre leki. W Polsce zwykle zaleca się stosowanie naparu z liści malin od 36 tc. Pozdrawiam :)
      • mom6 Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 24.11.11, 15:22
        Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi, muszę tylko odszukać sklep się wraki w okolicy
      • kawo-szka Pani Kasiu - pytanie: liście malin a cesarka? 01.12.11, 18:37
        Pani Kasiu,

Czy liście malin są wskazane dla kobiet chcących rodzić sn po wcześniejszej cesarce? Chodzi o oddziaływanie ich na macicę i bliznę (obecnie mam stwierdzone 6 mm, cc równe 2 lata temu w dniu planowego porodu).

Pozdrawiam
    • kasiek-kd Re: Pani Kasiu gdzie kupić herbatę z Lisci malin 27.11.11, 21:06
      ja kupiła w sklepie zielarsko-medycznym w hali Banacha
      (czynny tez w niedz.)
      • anici w aptece internetowej 01.12.11, 09:51
        można kupić na doz.pl
        www.doz.pl/szukaj/s0-li%C5%9B%C4%87+maliny
        większość zakupów aptecznych tam robię, jest taniej niż w mojej aptece, a odbiór w wybranej aptece bez kosztów wysyłki pow 20 zł
        • mom6 Re: w aptece internetowej 01.12.11, 11:47

Dziękuje, już się zaopatrzylam , okazało się ze moja mama pamietala i ususzyla słoik Lisci malin:) kupiłam tez w zielarskim na bazarku.
          • kkitka Re: w aptece internetowej 01.12.11, 18:46
            To ogłoszę, że już urodziłam, po skończonym 38 tyg :)
            • mom6 Re: w aptece internetowej 01.12.11, 22:41
              Super, gratuluje! Myślisz ze ten 38 tydzień to po malinach...?:) napisz jak było czy faktycznie malinki działają.pozdrawiam
              • mom6 Re: w aptece internetowej 01.12.11, 22:43

-o kurcze chyba działają bo zaczelas pic od 38 tyg. I w 38 urodzials!
                • aga_mama_zosi Liście malin 02.12.11, 16:28
                  Ja piłam od 34 tygodnia (jeśli dobrze pamiętam) a urodziłam w 42 tygodniu. Za to poród trwał 2,5 godziny. Dodam jeszcze, że całą ciążę karmiłam piersią synka.
              • kkitka Re: w aptece internetowej 03.12.11, 10:11
                Ciężko stwierdzić czy to maliny poskutkowały - na pewno nie zaszkodziły. Niestety nie udało mi się urodzić sn, pomimo że dotarłam do pełnego rozwarcia i bóli partych - mały źle układał główkę w kanał i mi skakało ciśnienie - skończyło się cc.
                • mom6 Re: w aptece internetowej 03.12.11, 15:39

Nie ważne jak ważne ze szczęśliwie. Mozna powiedzieć ze dwa porody przeszlas:)pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka