phere_nike 14.06.12, 10:07 Pani Kasiu, mam dwa pytania. Czy po operacji usunięcia mięśniaka mozliwy jest: 1. poród sn 2. jesli 1 jest na tak to czy poród domowy wchodzi w gre? Dodam ze to byłoby 3. dziecko, poprzednie porody sn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: Do pani Kasi 14.06.12, 20:19 Poród sn tak, domowy nie. Wyłuskanie mięśniaka pozostawia w macicy bliznę - trudno powiedzieć jak ona wygląda i jak naruszony mięsień będzie pracował podczas porodu. Zwykle nie dziej się nic złego, ale czasem akcja skurczowa jest rozregulowana albo, co grosza, występują zaburzenia obkurczania się macicy po porodzie. Ponieważ w żaden sposób nie da się tego sprawdzić przed porodem to znacznie lepszym wyjściem jest poród w szpitalu. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
phere_nike Re: Do pani Kasi 15.06.12, 08:37 Pani Kasiu, dziękuję. No cóż, marzenie o porodzie domowym wyrzucam do kosza. Teraz przede mną kwestia wywalczenia mozliwosci porodu sn. Jak na razie zaden lekarz (jestem z Bielska-Białej) nie chce sie zgodzic, twierdzac ze to ryzykowne, a ja bardzo nie chcialabym cc, obawiam sie porodu "na zimno".. Czy zaburzenia obkurczania sie macicy po porodzie stanowią jakies zagrozenie w warunkach szpitalnych? Pytam, bo w Bielsku lekarze generalnie ostrzą lancety do wycinania w razie czego całej macicy, znam to prawie z autopsji (dlatego miesniaka nie usuwałam w Bielsku tylko w Krakowie, bo w Bielsku chcieli mi wyciac całą macice) - i tego bym nie chciała. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Do pani Kasi 15.06.12, 16:11 Prosze na prywatnego maila: katarzyna.oles@dobrzeurodzeni.pl, może uda mi sie coś podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś