Dodaj do ulubionych

świąd-pomocy!

24.06.12, 00:08
Pojawiły mi się hemoroidy i chciałam je sobie wyleczyć przed porodem, bo wiadomo, potem może być już tylko gorzej. Nie dawały żadnych objawów, poza tym, że wyczuwałam je podczas mycia. Kupiłam Prokto-glikenol i używałam chyba ze 3 dni. Musiałam odstawić, bo pojawił się nieznośny świąd i pieczenie nie tylko okolic odbyt, ale i stykającej się ze sobą skóry pośladków. Zaleczyłam to sobie maścią z witaminą A, ale od tamtej pory mam wrażenie, że cały czas mnie odparza... W dzień jest ok, ale wieczorem znowu pojawia się świąd (nie odbytu, tylko właśnie skóry pośladków). I chyba jest tym większy im więcej siedzę w ciągu dnia... Mówiłam o tym ginowi i prosiłam by mi coś na to przepisał, ale był jakiś zakręcony i dopiero jak wyszłam zauważyłam, że nic mi na to nie przepisał... Ponieważ mam drożdżycę, to biorę clotrimazol dopochwowo i smaruję się maścią. Smaruję nią też pośladki i to mi jakby łagodzi, ale nie leczy tego świądu, bo co wieczór jest to samo. Macie może pojęcie co to jest za cholerstwo i co ja na to mogę wziąć????????? Będę wdzięczna za każdą radę :) A i dodam, że jestem w 32tc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ichi51e2 Re: świąd-pomocy! 24.06.12, 10:22
      Wymaz i lecz sie na to co ci dolega a nie "zaleczajacy" clo...
    • katarzynaoles Re: świąd-pomocy! 26.06.12, 23:16
      Spróbowałabym wapna, bo może się okazać, ze to uczulenie na lek, który Pani stosowała. Dodatkowo po umyciu i dokładnym wysuszeniu zasypka alantan. Jęsli nie pomoże w ciągu kilku dni konieczna kolejna wizyta i poważniejsze leczenie. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka