Dodaj do ulubionych

Stany omdlenia

06.09.12, 11:12
jestem w 8-9 tyg ciaży..bardzo mnie nie pokoją ciągłe mdlości i wymioty które nie ustępuja..nic nie jem bo zwracam...sporo piję ale też zwracam...mam bardzo silne bóle głowy i omdlenia...nie wiem czy to normalne objwy, ciązy czy dramatyzuję...jedno jest pewne bardzo się męcze...dodam ze w poprzedniej ciązy mialam cukrzycę ciązową...ostatnio w miarę regularnie sprawdzam poziom cukru i przed mam <100 a po jedzeniu nawet 160...przy czym zwracam uwagę na to co jem,unikając posiłków mogących miec wpływ na poziom cukru...bardzo dziękuję za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • niuniusia210284 Re: Stany omdlenia 06.09.12, 11:54
      Jedyne co Ci można poradzić to jak najszybszą wizytę u lekarza. Żadna z nas nie pomoże Ci na odległość. Mdłości i wymioty w ciąży to norma ale jeśli są bardzo uciążliwe lekarz może skierować Cię do szpitala gdzie podadzą Ci kroplówki wzmacniające i leki łagodzące wymioty. Co do poziomu cukru tym bardziej powinnaś zgłosić się do lekarza i nie czekać. Pozdrawiam:)
      • mama.rozy Re: Stany omdlenia 06.09.12, 13:14
        morfologia biegiem
        i lekarz-już z wynikami
    • katarzynaoles Re: Stany omdlenia 06.09.12, 22:08
      Proszę szybko skonsultować się z lekarzem, bo być może jest juz Pani odwodniona i trzeba coś zrobić w tej sprawie. Proszę spróbowac popijać małymi łyczkami letni napar z imbiru (nie za ostry) - pomaga na wymioty i nudności. Lekarz może Pani przepisac leki jeśli naturalne sposoby nie pomogą. Zdecydowanie konsultacji wymagają poziomy cukrów. Czyli wizyta w gabinecie konieczna. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka