Dodaj do ulubionych

bezsenność w 34 tc

21.09.12, 22:20
Witam, od paru tygodni męczy mnie bezsennośc, jakos dawałam radę, ale teraz bardzo się nasiliła, często śpię tylko godzinę, dwie na dobę, a potem nastepnej nocy udaje mi się spac ok 5-6 godzin( za dnia nie spię w ogóle, staram sie jednak dużo odpoczywać). Próbowałam różnych sposobów, ale sen nie przychodzi, czy takie przemęczenie matki może mieć zły wpływ na maluszka? Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • niuniusia210284 Re: bezsenność w 34 tc 22.09.12, 13:35
      Witaj, ja też gdzieś w okolicach 20 -30 tygodnia nie mogłam spać w nocy. Kładłam się o 4 -5 a wstawałam 12 -13. Synek urodził się zdrowy:) Pozdrawiam
    • jermaczek Re: bezsenność w 34 tc 23.09.12, 12:39
      To normalne na tym etapie. Zadbaj o wygodne łóżko, dużo poduszek. Jak będziesz się tym zamartwiać, to na pewno nie będzie Ci się spało lepiej :-)

A najbardziej irytujące są chyba na tym etapie dobre rady "wyśpij się na zapas" ;-)
    • katarzynaoles Re: bezsenność w 34 tc 25.09.12, 00:46
      Myślę, że to przejściowe kłopoty. Proponuję wieczorem ciepłe mleko z miodem albo napar z lipy - działają lekko uspokajająco. Dobrze sprawdza się też lawenda w postaci naparu (można dodać do kąpieli) albo użyć olejku w kominku aromaterapeutycznym. Ale przede wszystkim nie musi się Pani obawiać, ze coś stanie się dziecku - przejściowe kłopoty ze spaneim nie powinny mieć dla niego żadnego znaczenia. Pozdrawiam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka