Dodaj do ulubionych

35 t.c. kilka pytań

18.12.13, 14:12
Witam, mam kilka pytań związanych z stanem w 35 t.c. Dziecko ma położenie miednicowe.

1. Bóle krzyżowe - od kilku dni czuje momentami nagłe bóle w krzyżu, ból jest ciągły - rozpychający, czy to normalne ?
2. Napinanie brzucha - czym jest spowodowane nagłe trwadnienie i napinanie brzucha ? Czasem tak mam, że dosłownie czuje jakby zmieniało się ciśnienie wewnątrz i brzuch się napinał. czy w tym t.c. to jakieś zagrożenie ?
3. Kłucie i ból podczas ruchów dziecka - gdy mała się porusza czuje czasem kłócie i nagłe napinanie pod żebrami, w dole brzucha. Czy to objaw niepokojący ? Czy zbliża się poród ?

Dodam, że mam założony pessar

Czy w przypadku gdy pessar nie zostanie jeszcze ściągnięty a rozpocznie się akcja porodowa czy to jakieś zagrożenie dla dziecka ? Czy nastąpi rozwarcie ? odejdzie czop ? odejdą wody płodowe ?

z góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: 35 t.c. kilka pytań 19.12.13, 22:33
      Moim zdaniem opisuje Pani mocno podwyższoną aktywność macicy - czyli skurcze po prostu. Dziecku niewiele już brakuje do czasu, kiedy może się zupełnie spokojnie urodzić, więc nie ma specjalnych powodów do niepokoju. Radziłabym skonsultować się z lekarzem jeszcze przed świętami albo chociaż iść na IP zrobić KTG. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka