Dodaj do ulubionych

zzo na prośbę

31.01.14, 20:28
Pani Kasiu, szukam szpitala gdzie podawane jest zzo na prośbę rodzacej. Mam 39 lat dwa porody za soba, a trzeci przede mną. Pierwszy 18 lat temu a drugi 3 lata temu. Ten ostatni poród to malo powiedzieć tragedia koszmar.... mam rwę kulszową (niestety nawracającą) rodzilam syna sn bez jakiegokolwiek znieczulenia jedyne co mi podano to oxy. Ja nie krzyczalam z bólu tylko się darłam. Mialam wrazenie ze jestem na kole tortur tak mnie rozrywał bol. Syn urodził sie z zniekształconą głową i złamanym obojczykiem podduszony bo z bolu nie mialam siły przeć i chyba na sam koniec odpłynelam. Do tego silny ból głowy zimno i na dodatek przestałam widzieć. Wredna położna przyszla i powiedziała ze mam przestac drzeć tą mordę bo wszystkich obudzę ( była 22. 30 ) ja po tym wszystkim czulam sie upodlona zeszmacona i na dodatek mialam problem z chodzeniem. Partner był tak zszokowany i przerażony ze teraz szuka szpitala gdzie kobieta traktowana jest po ludzku z szacunkiem i zrozumieniem. Poszukujemy dojscia do znieczulenia zzo tyle ze gdzie byśmy nie dzwonili nigdzie nie jest podawane tylko na wskazanie lekarza i to w specjalnych przypadkach. Mieszkam w okolicy Poznania moze Pani albo ktos po przeczytaniu tego bedzie miał wiedzę, gdzie wykonuje się to znieczulenie. Gotowa jestem jechac na drugi koniec Polski , przygotowana na koszt związany z zzo. Nie przeżyje nastepnego porodu bez pomocy z zewnatrz. Do dzis nie potrafią normalnie myśleć o tym co mnie spotkało a rozmawiać wcale opisując to łzy leca mi jak woda z kranu ciężko mi jest je powstrzymać.
Obserwuj wątek
    • madziaifilip Re: zzo na prośbę 31.01.14, 21:29
      Szpital Bonifratrów w Katowicach :)
      • magd.a39 Re: zzo na prośbę 31.01.14, 21:50
        Dziękuję za informację
    • nini6 Re: zzo na prośbę 01.02.14, 16:13
      W szpitalu Św Rodziny w Poznaniu dają zzo na prośbę.
      • madziab83 Re: zzo na prośbę 01.02.14, 17:45
        w Bydgoszczy w MSWiA za opłatą , do tego wspaniały personel, nie nacinają krocza, rodzić można w pozycjach wertykalnych. POLECAM.
      • magd.a39 Re: ZZO Św Rodzina 01.02.14, 18:39
        W sw rodzinie juz nie ma na życzenie zzo tak mi powiedziaka polozna jak dzwoniłam. Tylko ze wskazan lekarza. No cóż nie moga pobierać za to opłaty więc nie robią wcale :-(
        Polska rzeczywistość nie da się zarobić to do widzenia.
    • melancho_lia Re: zzo na prośbę 01.02.14, 17:50
      Św. Zofia w warszawie- tyle, ze trochę daleko od Poznania ;)
      • madziab83 Re: zzo na prośbę 01.02.14, 19:40
        szpital-msw.bydgoszcz.pl/oddzialy-szpitala/oddz-polozniczo-ginek
        mają informację, że całodobowo można skorzystać ze znieczulenia zzo na życzenie.
        • magd.a39 Re: dzięki za pomoc mam :-) 01.02.14, 22:03
          Klinika Eskulap bielsko biała
    • katarzynaoles Re: zzo na prośbę 02.02.14, 11:40
      Przede wszystkim opis Pani porodu jasno wskazuje na to, że to co Pani przeżyła oraz stan dziecka po porodzie to skutek braku profesjonalizmu personelu a nie Pani wina. Ból, który przekracza granice wytrzymałości (są nawet skale odczuwania bólu, którymi się to mierzy, niestety u nas niezbyt powszechne) jest wskazaniem do znieczulenia porodu, bo powoduje niekorzystne reakcje fizjologiczne u matki i u dziecka. To, co Pani opisuje wskazuje na to, że właśnie to się stało. Zniekształcenie głowy dziecka nie wskazuje na Pani nieumiejętność parcia tylko na to, że pojawiły się jakieś przeszkody porodowe - może maluch źle się wstawiał? Niestety, nie umiem tego ocenić bez szczegółowych informacji. Z dużym prawdopodobieństwem poród był prowadzony bardzo inwazyjnie - świadczy o tym zarówno oksy jak i złamany obojczyk dziecka. Niedotlenienie nie było prawdopodobnie efektem tego, że "nie umiała" Pani przeć, tylko sposobem prowadzenia porodu. Nie widzę tu żadnej "winy" po Pani stronie. Myślę, że warto poszukać dobrego szpitala i nawet jechać do niego daleko, żeby mieć pewność, ze będzie Pani potraktowana z szacunkiem i profesjonalnie. Nie umiem, niestety, wskazać żadnego miejsca blisko Pani zamieszkania, ale forumowiczki zapewne pomogą. Trzymam kciuki, pozdrawiam :)
      • magd.a39 Re: Pani Kasiu mam już i dziękuję za odp. :-) 02.02.14, 11:54
        Znalazłam 400km od miejsca zamieszkania w Bielsko Białej Klinika Eskulap
        Teraz mogę spokojnie i szczęśliwie przeżywać mają ciążę a przede wszystkim cieszyć się nią a nie zamartwiać.
    • mkw98 Re: zzo na prośbę 02.02.14, 21:23
      W szpitalu na Madalińskiego w Warszawie proponują bezpłatnie, w ramach NFZ.
    • kasiasjs Re: zzo na prośbę 02.02.14, 22:51
      W Poznaniu w Świętej Rodziny dają znieczulenie ZZO na życzenia, dobrze mieć stamtąd lekarza i położną. Rodziłam tam we wrześniu i nie było żadnego problemu.
      • cibeles Re: zzo na prośbę 11.02.14, 14:54
        W Szpitalu na Siemiradzkiego w Krakowie dostaniesz na 100%, tyle że na życzenie jest odpłatne (250-300 zł). To jest szpital wyłącznie położniczy, anestezjolog jest obecny 24/7. Podobnie w Ujastku, tylko że tam jest gorsza opieka okołoporodowa. W innych krakowskich szpitalach teoretycznie też dostaniesz tylko, że tam anestezjolog jest "dzielony" pomiędzy oddziałami i jak będzie akurat operacja to nie przyjdzie...
        • cibeles Re: zzo na prośbę 11.02.14, 14:59
          www.siemiradzki.pl/czy-znieczulenie-zewnatrzoponowe-jest-odplatne-,58.html
          www.noworodek.pl/index.php?ms=2&akt=67&gl=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka