Dodaj do ulubionych

skąpe odchody poporodowe

17.12.14, 14:42
Jestem w 8 dobie po cc a już praktycznie nie mam odchodów.ty możliwe żeby rany się już zasklepily czy raczej jeszcze nie na tym etapie? I czy obkurczanie macicy jest równoznaczne z zmniejszanie się brzucha? Bo brzuszek mam wciąż spory.
Obserwuj wątek
    • marygirl Re: skąpe odchody poporodowe 18.12.14, 08:51
      Ja tak miałam,najpierw lało sie ok tygodnia,potem małe plamienie pare dni a potem do ok 6tyg po od czasu do czasu coś na bieliźnie.a brymuch to juz niestety żyje swoim życiem:-D
    • malgosiek2 Re: skąpe odchody poporodowe 18.12.14, 22:38
      Po cc z reguły są skąpsze odchody połogowe, bo od razu miejsce przyczepu po łozysku jest oczyszczane instrumentalnie przez lekarzy operujących.
      • marygirl Re: skąpe odchody poporodowe 19.12.14, 09:10
        Był juz taki watek,nie ma reguly ze potcc jest mniej,i juz macicy sie nie czyści po zabiegu
    • kremka2014 Re: skąpe odchody poporodowe 21.12.14, 23:23
      Gratuluje Onlymartini😊. Tez tak mialam. Kilka dni posuchy potem nagle chlup i znów i chlup. Tak na zmianę. Poczekaj parę dni. Jeśli dojdą inne objawy typu ból podbrzusza, dziwny zapach, czy kolor, gorączka to pędem do lekarza. Pogadaj z położną, zbada zobaczy, bo pewnie jeszcze do Ciebie przyjdzie. Brzuszek owszem, jeszcze macica nie wróciła do poprzedniej wielkości, obkurcza się ok. 6 tyg.przecież, wiec ma czas. A karmisz piersią ? Czujesz obkurczanie? Karmienie niby ułatwia ten proces, chociaż u mnie wlaśnie dość wolno to szlo- na granicy normy, bo polozna mnie badała, a karmilam wtedy niemal non stop.
    • katarzynaoles Re: skąpe odchody poporodowe 23.12.14, 01:08
      Jeśli nie ma żadnych dodatkowych objawów, które mogłyby Panią zaniepokoić to myślę, że wszystko jest ok. Jeśli nie jest Pani całkiem pewna to proszę pamiętać, że nadal (do 6 tyg po porodzie jest Pani pod opieką położnej rodzinnej - wystarczy zadzwonić do poradni i poprosić o wizytę. Ale moim zdaniem całkiem prawdopodobne, ze wszystko jest ok. A brzuszek to osobna sprawa. Nie wiem, który to pani poród - zwykle po każdym kolejnym macica i naciągnięte mięśnie brzucha potrzebują więcej czasu, żeby wrócić do stanu sprzed ciąży. Pozdrawiam serdecznie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka