Dodaj do ulubionych

Do Pani Doktor- ktg !

11.08.05, 13:07
Dzis przekroczyłam termin porodu i nic sie nie dzieje. Nie odczuwam żadnych
bolesnych skurczy tylko czasem chwilowe twardnięcie całego brzucha lecz
nibolesne. W piątek na wizycie lekarz powiedział że to kwestia tygodnia bo
nie mam już szyjki macicy i rozwarcie na 1.5 cm. Właśnie tydzień mija :(
Chiałabym się dowiedzieć ile można tak chodzić bez szyjki i czy powinnam
jutro zgłosić się do szpitala na ktg, a jak nie jutro to kiedy najszybciej?
Z góry dziękuję za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • karina66 Re: Do Pani Doktor- ktg ! 24.08.05, 16:39
      na twoim miejscu kiedy tylko bedziesz miala ten napiety brzuch jedz do szpitala
      i mow ze masz skurcze.ja w kwietniu bylam w podobnej sytuacji.czop sie juz
      odkleil a lekarz mowil ze urodze w przeciagu dwoch dni.Powtarzal tak kilka razy
      az wkoncu dzien po terminie okazalo sie ze moja coreczka nie zyje.Nie chce
      ciestraszyc ale tej nocy gdy umarla(od rana nie bylo juz ruchow)mialam wlasnie
      silne ale nie bolesne skurcze.Chcialam nawet jechac do szpitala ale wzielam no-
      spe i poszlam spac.Oddalabym wszystko aby cofnac czas.
      • hanna26 Re: Do Pani Doktor- ktg ! 24.08.05, 23:58
        Karino, przeraziłaś mnie. Ja również mam podobną sytuację jak autorka wątku
        (brak szyjki, czop śluzowy odklejony, twardnienie brzucha, rozwarcie na dwa
        palce). Proszę, napisz, czy wiadomo, co było przyczyną śmierci dziecka.
        Niewydolne łożysko, zakażenie bakteriami, owinięcie pępowiną?... Domyślasz sie,
        że nie pytam z ciekawości, lecz ze strachu.
        • veevaa Re: Do Pani Doktor- ktg ! 31.08.05, 13:52
          Nie chca was w jednym szpitalu, idzcie do innego, robcie szystko, zeby ratowac
          dziecko i siebie... Ja nie wiem, co sie dzieje, ciezko udzielic odpowiedzi bez
          ogledzin, ale wydaje mi sie, ze stan wymaga interwencji, moze nawet cesarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka