anusia29 14.09.05, 15:20 Pani Doktor! Dziweczyny! Jestem w 30 tc i mam szalony apetyt na zwykłą szkolną... kredę, chętnie tez polizałabym świeżo otynkowane ściany. jakiego pierwiastka mi brakuje??? Pomocy! A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silvanana Re: apetyt na... kredę 14.09.05, 19:20 O ile mi wiadomo, to wapnia... Ale dodalabym tez caly zestaw innych pierwoastkow i witamin - po konsultacji z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: apetyt na... kredę 14.09.05, 20:42 Kredy to raczej nie jedz, ona nie jest zbyt czysta chemicznie. Polecam Ci Calcium Milk firmy Zdrovit, gasi kredowe pragnienie :) i skonsultuj to z lekarzem. www.zdrovit.pl/index.pl?n=Calcium%20Milk&id=27&dir=produkty,product&style=produkt&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
malk0 Re: apetyt na... kredę 15.09.05, 23:38 polecam calcium gluconicum, smakuje dokladnie jak kreda i jest pycha, to samo asmag, najlepiej brac razem Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: apetyt na... kredę 16.09.05, 20:01 kupiłam calcium gluconicum - faktycznie - smakuje jak kreda - dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia80 Re: apetyt na... kredę 16.09.05, 12:17 A co z niedoborem zelaza: ??? Skutki niedoboru: Niedobór żelaza występuje często u ludzi i na ogół powodowany jest niską zawartością przyswajalnych form tego metalu w pożywieniu lub zaburzeniami w procesie jego wchłaniania. Najbardziej wrażliwe są organizmy młode oraz kobiety, zwłaszcza ciężarne. Przy deficycie żelaza mogą wystąpić odznaki jak: - spaczone łaknienie, czyli apetyt na produkty nie zaliczane do pokarmów, jak krochmal, lód, tynk i inne Odpowiedz Link Zgłoś