anjusz1 02.03.06, 14:56 Mam bardzo konkretne pytanie: czy przyczyną braku bóli partych przy rozwarciu 9 cm mogło być podane wcześniej znieczulenie? Znieczulenie podane było, aby zmniejszyć bóle z krzyża, dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuneczka Re: Znieczulenie 08.03.06, 16:39 Pani doktor mnie również interesuje odpowiedz Pani na to pytanie.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: Znieczulenie 09.03.06, 14:39 Gdzieś czytałam że to nie ma wpływu, co więcej takie rozluźnienie a więc brak uciążliwego bólu ma przyspieszyć a nie zwolnić akcję porodową. Stres i ból obniżają poziom oksytocyny co może powodować zwolnienie akcji porodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anjusz1 Re: Znieczulenie 10.03.06, 14:30 ano właśnie, ja się dowiedziałam,że ponoć znieczulenie ma wpływ, ale tu jest chyba jakas fikcyjna Pani Doktor, bo ondpowiedzi nie uzyskałam, no dobrze, tak więc nie ma czucia przy takim znieczuleniu i położna powinna poród taki prowadzić, no ale tak czy siak nie mam pewności :) pozdrawiam :) zapytam swojego ginekologa i już :) Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Znieczulenie 10.03.06, 16:40 Trzeba cierpliwie poczekać. Pani Doktor nie jest fikcyjna, bo mój lekarz ją zna. Też czekam na odpowiedź, bo u mnie po znieczuleniu zrobili mi cc ale u mnie po trzech masażach szyjki i jeszcze innych cyrkach juz chyba nie dało się nic zrobić tylko cc:) Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Znieczulenie 11.03.06, 23:19 Wszystko zależy od rodzaju podanych leków i czasu ich podania. Nie prawda jest ze zzo zmniejsza wydzielanie oksytocyny - nie ma na to wpływu. Natomiast istotnie podane zbyt późno może zniesć odruch parcia i wówczas, jesli sa ku temu warunki trzeba załozyć kleszcze bądź prózniociąg Odpowiedz Link Zgłoś