ulcia30 08.10.06, 21:26 Jakie komplikacje grożą kobiecie pijącej alkohol w ciąży i palącej papierosy? Czy dziecko może urodzić się upośledzone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxdata26 Re: alkohol i ciąża 18.10.06, 10:10 Nawet najmniejsza ilość alkoholu może zagrażać dziecku. Papierosy powodują, że dzicko jest słabo dotlenione, mniejsze i słabsze, może też spowodować poród dużo przed terminem, albo wogóle możesz poronić. Jeżeli chcesz mieć zdrowe dziecko to nie pal i nie pij alkoholu!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piszczus Re: alkohol i ciąża 27.10.06, 18:30 różne są opinie na ten temat,ja lubię piwo i czasami jak mi się zachce to nie potrafię sobie odmówić,jakiś kieliszek winka czerwonego czemu nie,papierosy odpadają bo z doświadczenia wiem (w przypadku mamy mojej koleżanki),że dzieci rodzą się małe i mają potem problem ze wzrostem ale może to odosobniony przypadek,to co teraz napiszę jest pewnie głupie ale tyle alkoholiczek rodzi zdrowe dzieci........... Odpowiedz Link Zgłoś