kasienka31 11.07.07, 12:17 Mam na imie Kasia.Do porodu zostały mi 2miesiące.Jest to moja pierwsza ciaza i musze przyznac ze sie boje.Przeraza mnie bol.Prosze o rade czy jest sie czego bac.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asieksza Re: witam 15.07.07, 20:18 Głowa do gory, wszystko jest do przetrwania a jaki efekt koncowy. Polecam szkołę rodzenia tam nauczą jak można sobie pomóc ( ja miałam cc więc niby nie mogłam za wiele skorzystać ale jak mi się na stole zrobiło slabo bonie przywykłam do leżenia na plecach to zaczęłam skupiać się na oddychaniu i bylo zdecydowanie lepiej )życzę powodzenia . Ja mam jeszcze trzy miesiące.www.niunie.babies.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_janiuk Re: witam 16.07.07, 13:19 Pani Kasiu! Lęk jest najnormalniejszym uczuciem pod słońcem. Nie boją się jedynie ludzie bez wyobraźni i właśnie oni są narażeni przez to na najwięcej zagrożeń w życiu. Przecież gdyby nie lęk nie szukałaby Pani informacji na temat ciąży, porodu i macierzyństwa. Polecam zajęcia w szkole rodzenia i literaturę: 1.Balaskas Janet Poród aktywny. Nowe spojrzenie na naturalny sposób rodzenia 2.Chołuj Irena Poród w domu 3.Eisenberg A., Murkoff H., Hathaway S. W oczekiwaniu na dziecko 4.Fijałkowski Włodzimierz Rodzi się człowiek 5.Kitzinger Sheila Poród po 35 roku życia 6.Laboyer Frederick Narodziny bez przemocy 7.Nilsson Lennart (zdjęcia); Hamberger Lars (tekst) Rodzi się dziecko 8.Odent Michel Odrodzone narodziny (czym poród może i powinien być?) 9.Stowarzyszenie na Rzecz Naturalnego Rodzenia i Karmienia Poród wydarzeniem rodzinnym 10.Szczawińska Maria Razem czy osobno - Poród rodzinny 11.Thorn G. Ciąża i narodziny Odpowiedz Link Zgłoś