emisia21 15.05.08, 11:18 mam pytanie, czy choroby tarczycy sa wskazaniem do cc?? mam niedoczynnosc tarczycy i zastanawiam sie czy ma to jakis wplywa na decyzje o porodzie, prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monismis Re: Choroby tarczycy a cc 15.05.08, 19:26 podejrzewam, ze zalezy to od indywidualnego przypadku. Ja mam niedoczynnosc pooperacyjna, caly czas przyjmuje hormony, i poki co nie mam wskazania do cc, moge rodzic naturalnie. zapytaj swojego prowadzacego lekarza-da ci najlepsza odpowiedz (albo endokrynologa, tez bedzie wiedzial) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: Choroby tarczycy a cc 15.05.08, 20:49 nadczynnosc moze byc wskazanie ze wzgkedu na ryzyko przelomu tarczycowego, ale raczej w przypadkach nieleczonej albo nieodpowiadajacej na terapie nadczynnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dundubha Re: Choroby tarczycy a cc 15.05.08, 21:05 zgadza się. nadczynność nieleczona, nieunormowana przed porodem może być zagrożeniem, ale zarówno przy sn jak i cc grozi chyba przełom, toteż nie ma wskazania do cc. z niedoczynnością też nie słyszałam, by trzeba było robić cesarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Choroby tarczycy a cc 15.05.08, 23:54 Witam. Z niedoczynnością wyrównaną lekami raczej nie ma kłopotu przy porodzie, więc spokojnie można myśleć o sn. Ale proszę wyjaśnić wątpliwości u ginekologa, bo nie znam wszystkich szczegółów Pani sytuacji. POzdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Choroby tarczycy a cc 16.05.08, 12:27 ja mam jeden płat, drugi usunięty z guzem. Niedoczynność wyrównana lekami. rodziłam trzy tygonie temu naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenkaka1 Re: Choroby tarczycy a cc 16.05.08, 14:14 ja też niedoczynność, wyrównana lekami. Rodziłam SN Odpowiedz Link Zgłoś